Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İzmir'de Engelli Kent Kartlarında Bulunan "Engelli Kart" İbaresi Kalksın!

Vizyon

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba;

Ne zamandan beri bu durumdan rahatsız olan bir kişi olarak sonunda bunu burada dile getirmeye çalıştım ve desteklerinizi de beklemekteyim.

İzmir'de yaşayanlar bilirler toplu taşıma araçlarında engelliler için engelli kart uygulaması var olup bu uygulama sayasesinde engelli kent kart ile toplu taşıma araçlarına (otobüs, vapur, metro) ücretsiz olarak binilmekte. Fakat çevremdeki çoğu engelli arkadaşım gibi beni de rahatsız etmeye başlayan bir uygulama var, kent kartın üstünde yazan "Engelli Kart" ibaresi ..!

Daha önceki yıllarda İzmir'de gerek engelliler için gerek ise 60 yaş üstü kartı kullanan ve denetim kartını kullananlar için kent kart kullanımlarında makinada "0" (sıfır) olarak gösterilmekteydi, fakat son 1-2 seneden beri bu ibare yerine Engelli Kartı - 60 Yaş Üstü ve Denetim olarak sınıflandırma bulunmakta. Geçtiğimiz günlerde birçok engelli arkadaşımızı sevindiren arabalarda engelli simgesi'nin kalkmasını baz alarak toplu taşıma araçlarında yer alan "Engelli Kartı" ibaresinin kalkması için birşeyler yapılabilir mi ? yapabilirmiyiz ?

Konunun dayanağını hukuksal olarak bilmemekle birlikte bu konuda görüşmek için bugün Konak'ta bulunan çok katlı otopark altında faaliyet gösteren Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesine gittim, ilgili bana çoğu kişinin bundan habersiz olduğunu ve normalde birlik ve dayanışma içerisinde ve hukuksal kurallar nezaretinde hareket edildiği zaman tıpkı engelli araçların plakasında bulunan engelli şimgesinin kalktığı gibi kent kart gösterimlerde belirtilen Engelli Kart ifadesininde kalkabileceğini belirtti.

Eminim ben ve benim gibi toplu taşıma araçlarını kullanan engelli kardeşlerimiz içerisinde de bu ibareden rahatsız olanlar bulunmakta, şayet çoğu zaman bu ibareyi gören kişilerin bakışları ve tepkileri insanı psikolojik olarak yormakta ve zedelemektedir. Bu konuda hukuksal dayanıkları iyi bilen kişi yada kişiler tarafından hazırlanacak bir dilekçe örneğini İzmir Büyükşehir Belediyesi HİM'e (Hemşehri İletişim Merkezi) vereceğimiz zaman bu konu ile ilgili bir adım atılacağını düşünüyorum.

Konu hakkında bilgisi olanlardan görüş ve desteklerini bekliyorum
Herkeze iyi akşamlar.

Neden rahatsız olduğunuzu anlayamadım...sonuçta yanlış bir şey yazmıyor ki....bende 10 yıldır kullanıyorum....hiç bir zaman rahatsız edici bir durumla karşılaşmadım..hakkımız olan imkanı kullanıyoruz....ayrıca engellimden rahatsız olmuyorum....Allahın verdiği bir şey....utanacak bir durumum yok....kimseye zararımızda....sonuçta herkes engelli adayıdır..yarın kimin ne olacağı bellimi...ben 30 yaşında rahatsızlandım....ufacık bir rahatsızlık yüzünden oldu....

engelli aracındaki plakada bulunan engelli simgesi yada ibaresi kişiyi yada kişileri neden tuhaf hissettiriyor yada düşündürüyor ise buda buna benzer birşey

vızyon herseyı kaldırtıyorsunuzda benlıgınızdekı engelınıze neden kaldırtmıyorsunuz kagıt ustunde ıstedınıze yapın fakat sonucda engelın senınle gelıyo onemlı olan onunla arkads olmaktır

Engelli yazısının olması seni küçültmesin aşağılık duygusuna kapılma saygın artar sana daha iyi davranırlar sen sağlam değilsin ki tabiki engelli yazacak ..

cem bey bende anlamıyorum bu ınsanlarda kendılerıne kuculme kompleksıne burunmusler oylece gıdıyor enbuyuk engel ınsanların acız dusuncesıdır bızlerın saglamlardan neyımız eksık allah askına ben mesala bır cok saglamın ulasamıcagı seylere ulastım belkı saglam olsam bu konumda olmazdım

ızmırde kent kartlardakı sorun gorunen seylerı degılde soforlerın beyın ozurlulugunu kaldırsalar daha ıyı olmazmı aca dıye kendıme alamıyorum nıce ınsanları azarlayanları gordum sahıt oldum

bende izmirde oturuyorum bendede var kar cüzdanımdan hiç cıkardım devamlı cüzdanla basıyorum şöför sormuyor bile bu kaart kimin sen kmsin basıp geçiyorum kartı unuttuyorum bile bazen cüzdada eline almadada basabilirsin yazı bakıp rahatsızoluyorsan eğer

Engelli kartı değil, ÖZÜRLÜ KARTI yazıyor hatta.
Eeee, yazsın?
Boynumdamı asılı ki?
Otobüse yada metroya binerken alete okutup geçiyorum, kim nereden görecek o yazıyı?
Işıklı, dijital, yada pankart şeklinde de değil bu yazı. Ufacık kartta minicik bir yazı.
Allahım neleri takıyorsunuz yaaa...
Metro bedava, tren bedava, vapurlar bedava, otobüsler bedava, e yazsın yahu o kadarcıkta!
Şimdi bütün taksiler ve uçakalr bedava olacak, ama size bir kart vereceğiz engelli yazan, hayır mı diyeceğiz?

Istanbul'daki uygulama; üzerinde "ÜCRETSİZ" yazan sarı kartlarımız var. Daha küçük harflerle, dikaktli bakılmadıklça görünmeyen, kart tipi:" Beyaz kart" ve engellilik derecesi yaızyor.
Bence bu kadarı yeterli, kimsenin gözüne sokmuyor yani.
Bence İzmir'de de aynı uygulama olmalıydı.

Yahu avcumuzun içine sığan bir kartın üzerinde bulunan, ufacık bir yazı kimin gözüne girer ki?
Kart elimizde otobüs beklerken yolcularada göstermek gibi bir zaruretmi var?
Eğer kart sahibinde "her tür ayrıntıya takma" huyu varsa batar, ama kendisinin dışında başkası asla ve asla görmez.
O "taktığınız" yazıyı, şüphelenip eline almadığı sürece şoför bile okuyamaz yahu!

Ya hocam sen karttan mı rahatsızsın yoksa kartı okuttuğunda ekranda çıkan engelli kartı yazısından mı ???

Arkadaşlar ben kent kart üstündeki yazıdan bahsetmiyorum makinaya okutuldu zaman çıkan yazıdan bahsediyorum , kaldı ki öneri sunulabilecek yerine öyle yap böyle yap kendinle barışık ol gibi cümleler sarf ediliyor bunun nedenini anlamış değilim işin açıkcası ! soruna (kişiye göre değişir) çözüm önerileri değil de ilgili soruna kişilik çatışmalarını yansıtacak yorumlar geliyor..

Üst Alt