Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Johnson & Johnson üretimi Risperdal'a açılan dava tazminatla sonuçlandı: 8 Milyar $

-DORLION-

Aktif Üye
Konular
112
Reaksiyonlar
3
Anti-psikotik ilaçların erkeklerde meme büyümesine yolaçtığı için Amerikalı hasta yanetkilerde yazılmadığı için ilaç şirketine tazminat davası açmış . Mahkeme kararı ile bu gence 8 milyar $ tazminat ödenmesine karar verilmiş .

Cumhuriyet Gazetesinin bu konu ile ilgili haberini kopyalıyorum ,

Johnson & Johnson, 'Üzerinde uyarı olmayan ilaçlar memelerimi büyüttü' diyen erkeğe 8 milyar dolar tazminat ödeyecek

[FONT='inherit']Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson, aldığı anti-psikotik ilaçların memelerini büyüttüğü ve ilacın üzerinde bu konuda bir uyarının yer almadığını söyleyerek dava açan bir kişiye 8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

[FONT=Montserrat]Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson, aldığı anti-psikotik ilaçların memelerini büyüttüğü ve ilacın üzerinde bu konuda bir uyarının yer almadığını söyleyerek dava açan bir kişiye 8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]ABD nin Philadelphia kentinde görülen davada jüri, şirketin iştiraki Janssen tarafından üretilen Risperdal adlı ilacı kullanan 26 yaşındaki Nicholas Murray i haklı buldu. Kararın aynı gerekçeyle eyalette şirkete dava açan binlerce kişi için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]Murray nin avukatları, Janssen in Risperdalı pazarlarken karlarını, hastaların sağlığından önde tuttuğunu savundu.

[/FONT]

[FONT=Montserrat]Johnson & Johnson, muazzam derecede orantısız dediği kararı temyize götüreceğini açıkladı.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Amerikan ilaç devi vajina ameliyatlarında kullanılan ağlar (mesh) ve asbestli olduğu öne sürülen bebek pudraları nedeniyle de davalarla karşı karşıya.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Şirket Ağustos'ta da Oklahoma'da bağımlılık yapan ağrı kesicilerle kamu zararına yol açtığı gerekçesiyle 572 milyon dolar ceza almıştı.[/FONT]
[FONT=Montserrat]Risperdal davasında 2003 te otizm spektrum bozukluğu teşhisi konulan Murray nin bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra memelerinin büyüdüğü belirtildi. Risperdal, şizofreni ve bipolar bozukluk tedavisinde kullanılıyor.[/FONT]
[FONT=Montserrat]
[/FONT]

[/FONT]

ben yıllarca kullandım risperdalı şu an kullanmıyorum okadar büyütse idi kadın olurdum şimdiye.... :D

İlaçlara başlamadan önce 63 kg idim , tedaviye Risperdal ile başladık kısa sürede 116 kg ye çıktım . Benim düşüncem veya yorumuma göre insülin direncini kırdı aşırı kiloya dönüştürdü .

-DORLION-

uzman değilim insandan insana değişiklik gösterebilir...etkisi vardır ama o kadar olacağını sanmıyorum dorli ustam ben 1 senede 40 kilo aldım hastaneye gittim bir baktık hipotroid çıkmış ömürboyu euthrox diye birilaç var onu kullanıyorum kilo kontrol altında ama verdin mi dersen... veremedim...şuan 130 kg hayvan gibiyim :D: güç boy pos herşey var... seviyorum canım kiloyu ben :D sendede var boy pos yakışır gider sana

Şuan ki kilo kaybını yaşadığım ülseratif colit gibi rahatsızlık nedeni ile yaşadım . 2 ayda takriben 34 kilo verdim şuan bıraz dengelendı 84 kilodayım . 2 ay önce geçirdiğim mide ve 12 parmak ameliyatı neticesi ve insülin direnç ilacı nedeniyle kilo kaybı tekrarlamaya başladı .

Kişide kilo alımını sağlayan ilaçlardan olduğu bir gerçek , bu tür ilaçların hormonal değişimi yaptığını kabul etmektedirler . Hormon değişimi yüzünden meme büyümesini normal görüp üzerinde durmuyorlardı .

meme büyümesi prolaktin hormonuyla alakalı galiba hocam valla geçmiş olsun 2 ay da 34 kilo çok fazla vermişsin

Üst Alt