Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kafayı yemek üzere olan üniversite mezunu İŞSİZ engelli!

Mehmet2185

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
1994 Kırıkkale doğumluyum. 2017 de lisans bitirdim. Askerlikten muafım. Küçükten beri gelen işitme sorunu yaşıyorum. 2 kulağımda da işitme cihazı var. Orta derece işitme kaybım var. %30 civarı olduğundan dolayı engelli raporu alamıyorum. Ne tam sağlıklı kişilerin başvurduğu işlere başvurabiliyorum ne de engelli raporu olan kişilerin sahip olduğu iş haklarına başvurabiliyorum. iş alanım çok kısıtlı.

Başvurduğum özel yerlerden hep olumsuz dönüş alıyorum. Kimisi askerlik yapıldı istiyor kimisi ise tam sağlıklı istiyor. Üniversite mezunu olduğum halde işsizlikten dolayı mecburen bi lastik firmasına işçi düzeyinde başvurdum ordan da red aldım. Kimse ile eşit haklara sahip değilim, ne sağlıklı bir kişi ile ne de engelli olan bir kişi ile. Arada derede kalmış kısıtlı hakkım ile iş arıyorum ama iş de bulamıyorum. İşsizlik çok zor. Lütfen yardım edin bunalım geçireceğim nerdeyse. Toplum içine giremez oldum içime kapanık oldum iyice.

Merhaba,

Sizi anlıyorum, zor bir durum. Eğer engel durumunuz gerçekten çalışmanıza engel ise, sadece işitme kaybı değilde, farklı bir rahatsızlığınız varsa, onuda bildirerek, %40 engeli tamamlayıcı sağlık raporu alabilirsiniz.

Engelli raporu çıkarırken mutlaka Piskoloji bölümünden de geçin. Doktorlara derdinizi engel durumunuzu iyi anlatırsanız, dediğim gibi varsa tüm rahatsızlıklarınız ışığında rapor verirler.

Son bir detay: Bu yöntem benim hayatımda çok kez işe yaramıştır. Eğer gerçekten anlattığınız gibi çaresizseniz, bulunduğunuz bölgede bir iş yeri seçin.
İşyerine gidip patron/insan kaynakları/sorumlu müdür kim varsa görüşün. Durumunuzu anlatın. İşe çok ihtiyacınız olduğunu, yapabileceğiniz işleride söyleyin. Emin olun sizi alırlar, almasalar bile inanılmaz kapılar açarlar. Burada önemli olan, nokta atışı yapmak, kararlı olmak ve kendinizi iyi anlatabilmektir.

Sevgiler,

Başka herhangi bir sıkıntım yok. %40 a tamamlatma işi zor malesef. Yine de teşekkür ederim cevabınız için.

Bende bir Kırıkkaleli olarak şunu söleyebilirim kırıkkalede iş bulmak neredeyse imkansızdır çünkü adım attıgın insan işsiz şehir dışına çıkmak gerekiyor asgari ücretlede şehir dışında geçinmek çok zor kardeş Allah yardımcın olsun.

Kendi başına bir şeyler alıp satsan daha iyi olmaz mı ?

Milletin yanında çalıştın mı doğru düzgün para vermiyorlar .

Bak sana güzel bi fikir vereyim .

Yaşadığın ildeki milli piyango müdürlüğüne gidip mp bilet satıcısı olmak istediğini söyle

Sana yetkili satıcı kartı çıkartıyorlar hemen de iş başı yapıyorsun bi araştır bence

hemşerin allah yardımcın olsun,belediyeye başvurdunmu?genelde belediyeler yardımcı olur,git durumunu anlat,ihtiyacım var,çalışmam lazım ama saglık durumundan dolayı iş bulamıyorum diye anlat,tabiri caizse kapıdan gir bacadan çık,ulaşabildigin herkesle görüş,onlarda insan sonuçta,merhametli birine rastlarsın inşallah işin hallolur..

oğlum lise mezunu değil, okumadı...güzel bir firmaya müdürleri ikna ederek girdi ve 2-3 kez mulakata çağrıldı...yanında çalışan iş arkadaşlarının hepsi üniversite mezunu...oğlum her ay satış birincisi...demem oki iş görüşmelerinde sizin işe nekadar istekli göründüğünüz de çok önemli...

Pluvia login işitme kaybın yüzde kaç , sağ ve sol 80 ve 80 desibel dB kayıp varsa yüzde 40 kesin alırsınız ..puanın en yüksek verildiği bölüm KBB dir işitme hayati önem taşır ( dB ORANI YANLIŞ YAZMIŞIM SEHVEN..)
Örnek

Bir kulakta, işitme kaybı : 80 dB

Diğer kulaktaki işitme kaybı : 80 dB

Ortalama : 80+80=160/2=80

Arıza ağırlık ölçüsü : 80x0.5=% 40

Son düzenleme:
İşitme harici hastalık ekletirsen geçersin kaybın azmış

30kayba pek oran vermezler

Hoşçakal sizde sıkıyonuz:)

Cetvele bak bakalım 40 geçiyomu

Pluvia

login hocam bakmıştı %32 oran yapıyor. Db değil. Başka rahatsızlığım da yok. Şükür mü diyelim malesef mi diyelim bilemedim

30 civarıysa 32 çıkmaz oranın

Geçmiş olsun

Karıstırmıssınız herşeyi..:))

Mehmet2185 işitme kaybını daha önce ben hesaplamıstım.53 45 desibel isitme kaybı olup frekans aralığına göre verilecek özür oranı 32 ye denk düşüyor..Yani kendisinin 30 civarı dediği bu.

Bu arada Mehmet2185 sizi gayet iyi anlayabiliyorum.Bu kayıpta isitme oranıyla hayat maalesef cok daha zor.Yüzde 10 bir oran daha alabilmeniz gerekiyor 40 tamamlamak için.Ümidinizi kesmeyin.Arkadaşların dediği gibi psikiyatriden bir oran alıp süreli de olsa bir raporla ekpss sınavına girmeyi düşünebilirsiniz.

Hastalığın varsa görün pskiyatriye belki geçersin

Konuşmada bozukluk varsa konuşmadan alırsın oran kbb den

login

valla aynen öyle detaylara takıldık iyice :) Sanırım psikiyatri den oran almak doktorun insiyatifine kalmış bişey. Süresi ne kadar oluyor bu raporun ? Keşke bu kadar uğraştırmasalar. Çünkü eninde sonunda ben bu raporu alacağım, işitme kaybımız sürekli ilerliyor zaten. Bunu bi anlayabilseler keşke

Pskiyatriye girersen senden isticek ilaç raporu falan neler geçirdin vs soracak sana

Üst Alt