Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça çıkığı ve kalp hastası olmama rağmen normal statüden emekli oldum..?

Fehamettin ÇELİK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle Herkese selamlar ;
1955 Yılında doğdum ve doğuştan tek kalça çıkıklığım ve gizli kalp rahatsızlığım var.1975 Yılında askere gittim ve 11 ay sonra beni fark edip İstanbul Haydarpaşa Askeri hastanesine gönderdiler.Orada askerliğe elverişli olmadığımı ve yanlış hatırlamıyorsam %36 rapor verip askerliğimi tam yaptırmadılar.Daha sonra ise 12 Eylül döneminde Kenan EVREN in sözüyle memlekette tüm özürlü olan vatandaşlar çıkarılmasını istemişti.Fındıklıda muane sonucu gizli kalp hastalığı + kalça çıkıklığından ötürü hatırlamıyorsam %42 rapor verdiler..
Ama bunlara rağmen 25 sene bir fiil SSK lı olarak çalıştırılıp,vergi aldılar.Şimdi ise emekli oldum normal vatandaşların statüsünde.Hatta 1987 den beri kendi kamyonetim ile basit usulden de ekstra olarak devlete basit vergi ödedim tam teşekkürlü olarak.
Şimdi öğrenmek istediğim şudur ki ben bu raporları kullanarak yada arşiv e çomak sokarak tabiri caizse bu raporları alsam ve tekrar yeni rapor alsam Vergiden Düşme Şansım varmıdır ??
Teşekkür ederim
Saygılarla

Zaten emekli olmuşsunuz ve işlem bitmiş bence çomak soksanız bile değişen hiç bir şey olmaz ..

Fazladan hiç bir hak söz konusu olmayacağı için kesinlikle uğraşmanıza değmez...

vergi indirimine başvurdugun tarih gecerli öncesi yok vergi indirimide almadın heralde daha alsanda neye yarar artık
42 raporunla zaten ücretsiz seyahat vsvs faydalanırsın

Üst Alt