Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalça protezi ameliyatından 2 yıl sonra, fizyoterapiyle ağrılarım başladı?

Deaire

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

İki yıl arayla kalça protezi ameliyatı oldum. İki ameliyatım da iyi geçti. Şu anda ikinci ameliyatımın üzerinden 7 hafta geçti ve desteksiz yürüyorum, ağrım da yok.

Sorunum 2 yıl önce ameliyat geçiren sol kalçamla ilgili...burada bir ağrı ve katılık söz konusu... fizyoterapiye de başladım, o tarafa da hareketler yapılınca ağrı oluyor.

Ameliyat öncesi sol tarafım gayet iyiydi, sağ kalçamdaki ameliyat sonrası bu problemi yaşamak beni üzüyor...
İki tarafından da ameliyat olan arkadaşların benzer sorunları oldu mu acaba??

Tşkler

Merhabalar, ben tek taraflı protez ameliyatı oldum. Ancak şunu söyleyebilirim ki, sonraki ameliyatınızın öncekini etkileme durumu olmaz, eğer ki ters bir hareket veya aşırı zorlama gibi bir durum yoksa.

Eğer önceki ameliyatlı bacağınızın kasları yeterince güçlenmediyse, diğer ameliyatınız sonrasında bu bacağınıza daha fazla yük bineceğinden belki kısa süreli ağrı yapabilir diye düşünüyorum.

Fizyoterapiye dikkat etmek lazım, bazı uzmanlar iyilik olsun ve eklem çalışma açıları açılsın diye fazla zorlama yapabiliyor. Buna benzer durumlar da ağrıya sebep olabilir. Şikayetleriniz devam ediyorsa, bence kontrol için doktorunuza gidip bir film çektirin. Geçmiş olsun dileklerimle...

Üst Alt