Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalıcı kalp pili ameliyatı oldum, 3200 prim günüm var. Malulen emekli olabilir miyim?

536921

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, ben Ömer.
1979 doğumluyum.Ssk başlangıcım 1997 yılı,Prim sayısı 3200 gün.Mesleğim bilgi işlem-eğitim.Şirketlerin kendi mekanlarına otobüs ile gidip eğitim veriyordum.

3 ağustosta kalıcı kalp pili ameliyatı geçirdim.Malülen emeklilik cetvelinde kalıcı kalp pili yer alıyor.Acaba malülen emekli olabilir miyim?
Buna hakkım varsa nereye başvurmam gerekir?
%60 iş görmezlik maddesi beni etkiler mi?
Emekli olduğumda sigortalı işe başlarsam maaşım kesilir mi?

Maluliyet için gerekli kriterler;

1)%60 ve üzeri işgücü kaybı sağlık kurulu raporuna sahip olmak
2)10 yıl hizmet ve 1800 prim günü,bakıma muhtaçsa hizmet yılına bakılmadan 1800 prim günü
3)İşe başlarken maluliyet derecesinde engelli olmamak

Bu kriterlere göre %60 sizin için geçerli,malul değilde erken emeklilikten faydalanıp,emekli olmanız durumunda Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyerek çalışır ve emekli maaşınız kesilmez.

Malulen emekli olabilirsiniz. Bunun için en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvurmanız gerek. Sizi hastaneye sevk edecekler. Kalıcı kalp pili olduğuna bi bunun maluliyeti gerektirdiğine karar verildiğinde malulen emekli edileceksiniz.

Malulen emekli olursanız emekli maaşınızı kestirmeden yeniden çalışmanız söz konusu olamaz. Ama işyeri sahibi olarak Bağ-Kur'lu olabilir ve o şekilde çalışabilirsiniz...

Bildiğim kadarı ile yorum yapayım. Rahatsızlığının ile ilgili cetveli inceleyin. Orada ki oranlar size yüzde olarak ne veriyor. Kalp pili çeşitli kalp rahatsızlıkları için takılıyor ve genelde faydalı oluyor. Eğer size fayda sağlamış ise %60 gibi bir oran alıp malülen emekli olma şansınız çok az. Eğer fayda sağlamamış ise bunu doktorlar çeşitli tetkiklerle tesbit ederler. En iyi yorumu cetveli incelemeniz ve ona göre kendiniz karar vermelisiniz. Bunun için bir çok kriter mevcut.

Üst Alt