Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ameliyatı olan eşim 2047 prim günü ile hangi şartlarda emekli olabilir?

burçinata

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

eşim 11 08 1974 doğumlu
eşim bir ay önce kalp ameliyatı oldu. kapağın biri deyişti.
eşimin bağkurdan 6 yıl 7 ay 22 günü var
sgk dan ise 2047 günü var
şu an raporlu
hiçbir yere baş vurmadım ne yapabilirim
izmirde ikamet ediyoruz

bana yol gösterebilir misiniz

burçin :eek:

Eşinizin durumu maluliyet cetveli'ne göre malulen emekli olabilecek durumda mı? Öyleyse, şu anda malulen emeklilik için kuruma başvuru yapabilir. Kurum hastaneye sevk ederi maluliyet cetveli'Ne göre maluliyet tespit edildiğinde -prim ve sigortalılık süresi yeterli olduğu için- malulen emekli edilir.

Yok, maluliyet derecesinde işgücü kaybı bulunmuyor ve fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzerinde işgücü kaybı var ise, bu durumda yine erken emekli olma hakkı var. Bu durumda emeklilik şartlarını öğrenmek için lütfen şu soruşara yanıt verin:
1- Hangi tarihler arasında bağkur hangi tarihler arasında ssk primleri yattı?
2- İlk sigortalı olduğu tarih?
3- Şu anda primleri yatıyor mu?

bağkura ilk başlangıcı 03,01,2000 25,08,2006 dükanını kapatıp bağkur bitti
tekrar iş bulup şkg ya geçti şgk ilk 1987 çıraklık eğitim merkezi başlangıcı yaptı
bağkr günü 6 yıl 7 ay 22 gün şgk 2047
şuan işiyerine rapor verdim raporlu gözüküyor şubatta raporu bitcek dr tekrar bir 3 ay daha vericekmiş.

eşimin durumuda şuan bişi yok tek inr raporu yükek çıktı bunuda hapı tek alırken 1.5 artık içicek düzelene kadar her 15 günde bir kan alınıp inr bakılıyor kalp yetmezliğide var korkumuz eşimin göğüş kafeşi açıldı işi ağır kaportacı şu durumda bu işi naıl yapar bilmiyor
zaten şuan 48 kilo eşim dr kilo yok bu kiloda kal diyor kafamız çok karışık

25/08/2006 daBağkur kapatıldıktan sonra ssk ya prim ödendimi yoksa en son kurum bağkur mu?

bağkur bittiğinde başka biyerde işe başlayıp orda şgk yapıldı şuan hala şgk lı

eşim 3 ay raporda fakat şimdi ptt param yok yatmamış neden olabilir nereye başvurmam gerekli,
icon9.gif

PTT'ye kim/hangi para yatıyordu da şimdi yatmadı? Geçici iş göremezlik ödemesi mi yapıyordu SGK? Öyleyse, rapor süreniz bitmiş olmasın. Aman, arada boşluk olmadan istirahatli olunan dönem için gerekli raporları önceden alın hastaneden. Yoksa SGK ödeme yapmaz.

Eşinizin malulen emekli olabilmesi için aşağıdaki maddelerden birine uyuyor olması gerek. Lütfen doktorunuza bu maddelere uyup uymadığını sorar mısınız? Eğer uyuyorsa, bu durumda hemen şimdi malulen emekli olabilir eşiniz.
D. SOLUNUM VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI

1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:
Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri

2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları

3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi

raporu araştırdım henüz işleme koyulmamış malülen emeklilik içinde eşimde kalpte büyüme kalpyeterizliği varmış ameliyat oldu kalp kapağın biri deyişti hipertanşiyonda var dediler dr kapağın tam vücuda uyum götermei 6 ayı bulur dediler şuan ameliyat olalı 1.5 ay oldu kalp kapağının deyişimi ile malülen emekli olmaya uygun birimi eşim

slm ben burçin eşimin kalp ameliyatı olduğunu daha önce açıklamıştım hipertansiyon ve şeker hastalığıda var heyet sonucunda yüzde yetmiş özürlü raporu verildi özürlü kartınıda aldı
fakat ameliyattan sonra 3 ay rapor verildi raporu 23 02 2010 bitti dr tekrar 2 ay daha rapor verdi
3 aylık raporlu olduğu dönem içerisinde bize sadece 319 tl para verildi bir daha vermediler
neden bu kadar az yada daha ödeme yapılacak mı

bir diyer sorum da eşimin 4000 üzerinde ssk günleri var emekli olabilir mi yaşı 35 eşimin

cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Raporlu olduğu döneme dair aldığı ödemeyi bilmyiorum. Ama doktorunuza sorun lütfen, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılabiliyorsa eşiniz, malulen emekli olmak için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt