Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp hastasıyım. %44 raporum ve 1300 prim günüm var. Emeklilik şartlarım nelerdir?

özqür

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba oturan boga abi ben ne zaman ve nasıl emekli olabilirim hangi emeklilik daha iyidir malulluk vergi indirimli erken emeklilk vs.

öncelikle ben kalp hastasıyım 24 yaşındayım 2 kalp kapagım protez ve aort damarımda yapay damar taktılar
2003 'ün 11. ayında sigorta başlangıcım ve 1300 günüm var. şuan çalışıyorum. özurlu statusunde. %44 raporum var. hastaneden verildi + ben 2 sene öncede cerrahpaşada bana ankilozan spondolıt teşhisi koydular ve bi dosya açtılar tedavim sürüyor halen orda
bu benım %44 raporuma dahıl degıl sonradan çıkan bi olay ben şimdi nasıl ve ne zaman emekli olabilirim elimdeki saglık raporuyla emekli olabilir miyim malulen veya başka türlü...

teşekkurler

İlk sigortalı olduğun tarih?
Doğrum tarihin?
Şu andaki sakatlık oranın?
İlk kez sakatlandığın/hastalandığın tarih ve o zaman aldığın rapor oranı?

ilk sigortam: 01.11.2003
dogum tarihim: 20.04.1986
suanki sakatlık oranım:%44
ilk sakatlandıgım tarih 01.07.2006 %44 hastanenin verdigi rapor sadece kalp için başka rapor almadım askerlikten muhaf tutuldum.

(Ayriyetten 2008'de ankilozan spondolit hastalıgı çıktı)

ilk sigortalı oldugun tarih 18 yaşından gün aldıgın tarihtir..
19 yıl 4240 güne tabisiniz vergi ind. hakkınız var ise
20.04.2004+19 21.04.2023 yılında emekli olursunuz..
Malulen emekli olmak için rapor oranınız tek hastalık/rahatsızlıktan %60 ve üzeri olmalı...
Vergi ind.hakkınız yok ise aşagıdaki linkteki belgeleri hazırlayarak bulundugunuz ilin maliyesine ve ya mal müdürlügüne (mükellef hizmetleri birimine) müracaat ediniz...
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ben istanbul büyükçekmecede ikamet edıyorum burda ilçe defterdarlıgamı yoksa vergi dairesinemi müracat etmem gerekiyor..birde malulen emeklıler tek hastalıga şartmıdır.. erken emeklilıkte normal emekli maaşımı alıyoruz benım asgariden yatıyor ssk dilekçede eklerde bakmakla hükümlü oldugun kişiler var bunu varsamı yekliyoruz yoksa aile bireylerınımi ekliyoruz

İkamet ettiginiz yer degil çalıştıgınız iş yerinin bulundugu semtte müracaatınız yapacaksınız..
Malaulen emeklilik için tek hastalık şart %60 ve üstü olacak..
Normal emekli olsan da,malulen emekli olsanda vergi ind. hakkı alarak erken emekli olsan da maaş hesabı yatırılan gün sayısı ve prim tutarı üzerinden hesaplanır asgariden yatıyor ise endüşük maaş bugün itibariyle 780 tl filan alması lazım son zamlarla birlikte....

Peki benım elimdekı %44 rapora bakmıycaklar dimi ben yenıden saglık kuruluna giricem peki burdadamı tek hastalık şartı arancak..çünkü kalp hastasıyım eklemlerimde özellikle diz kapaklarım ve ayalarımda şişlik oldugunda yuruyemıyorum yurusemde nefes darlıgı başlıyo hemen zaten normalde dahi tempolu yürüyüşte nefes nefese kalıyorum Maaşıda aylık veriyolar dimi 3 aylık değil

Siz malulen emekli olamazsınız boşuna ugraşmayın
Elinizdeki rapor ile ve yukardaki verfdgiim link teki belgeleri hazırlayarak maliyeye vergi ind. hakkı için müracaat edin...
Siz vergi ind. hakkı alarak erken emekli olacaksınız....
Emekli olmadan maaş alamazsın.
Çalışmıyorsan o zaman 2022 maaşına başvurup 3 ayda bir maaş alırsın

Teşşekürler evraklarımı hazırlıyorum yarın vergi indirimi için başvuru yapıcam..

Üst Alt