Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapağı ve ritim bozukluğu nedeniyle erken emekli olmak istiyorum..?

serdard

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MERHABA

3 kalp kapagım orta sevıyede hasarlı ve rıtım bozuklugu var. İş yerınde de yorulma ve halsızlıkden dolayı zorlanıyorum.
sıgorta baslangıcım 1999 yılı
su anda da 2350 sıgortalı gunum mevcut.
1979 dogumluyum. rahatsızlıgımı 2003'de ogrendım.

rahatsızlıgımdan dolayı vergı ındırımınden yada malulen emeklılıkden nasıl yararlanabılırım?

tesekkurler

Eğer durumunu Maliliyet Cetveli'ndeki şu koşullara uyuyorsa, şu anda malulen emeklilik için SGK'na başvuru hakkınız var; sigortalılık süreniz ve prim günleriniz yeterli.
D. SOLUNUM VE DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARI

1- AKCİĞER ve SAĞ KALP:
Etyolojisi ne olursa olsun, klinik radyolojik ve laboratuar bulgularıyla doğrulanan ve solunum, dolaşım fonksiyonlarını ileri derecede etkileyen sağ kalp yetmezliği pulmoner hipertansiyon ve sağ kalp büyümesi, kronik kor pulmonale, ileri derecede restriktif, obstrüktif veya kombine akciğer fonksiyon bozuklukları ve hipoksemi ile seyreden, akciğer dokusunun, bronşların, akciğer zarlarının göğüs kafesinin hastalık ve arızaları veya çalışmaya engel tümörleri
2- KALP KASI, KAPAĞI ve ZARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, angiografik bulgularla doğrulanan, hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlaması yapan iskemik kalp hastalıkları, kalp kası hastalıkları, kalp kapağı hastalıkları veya kalp zarı hastalık ve bozuklukları
3- OPERE KALP HASTALIKLARI:
Klinik, laboratuar, radyolojik, EKG, ekokardiyografik, anjiografik bulgularla doğrulanan hafif eforda veya dinlenme halinde fonksiyon kısıtlamasıyla birlikte olan, kalp kapağı onarımı, kalp kapağı protezi, kalıcı kalp pili, intra kardiak defibrilatör, girişimsel veya cerrahi koroner revaskülarizasyonu, perikardiektomi
İki seçeneğiniz var:
1- Durumunuzun bu koşullara uyduğundan eminseniz, işten ayrılıp malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk ederler, hastane raporu kuruma gönderir, kurum bölge saklık kurulu'na, ve kurul maluliyetinizi onaylarsa emekliliğiniz gerçekleştirilir. Maaşınız rapor kuruma ulaştığı andan itibaren birikmeye başlar

2- Durumunuzun malulen emekliliği gerektirip gerektirmediğinden emin değilseniz, işten ayrılmadan işgücünüzü maluliyet oranında kaybedip kaybetmediğinizin tespit edilmesi için sigorta müdürlüğüne başvuru yapabilirsiniz. Sizi hastaneye sevk edecekler vs.vs.vs. Süreç sonunda kurum kayıtlarına maluliyetinize dair bilgi düşülecek. Ve siz bu bilgiyi öğrendiğinizde istediğiniz zaman malulen emeklilik için başvuru yapabilir hale geleceksiniz. Malulen emekli olmak istediğinizde tek yapmanız gereken şey işten ayrılmak ve kuruma malulen emeklilik için başvuru yapmak olacak. Maluliyetinizi zaten tespit ettirmiş olduğunuz için yeniden raporla felan uğraşmayacaksınız. Kurum hemen sizi emekli edecek.

Örnek dilekçe:

Üst Alt