Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp kapak ameliyatı oldum. Emeklilik için gerekli işlemleri öğrenmek istiyorum..?

kadircicek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
21.05.1982 doğumluyum.01.07.1997 sigorta girişliyim.4 ekim 2007 yılında kapak ameliyatı oldum.şuanda coumadin ve beloc ilaçlarını kullanıyorum.vergi indirimi ve özür raporu için hiç bir işlem yapmadım.bunlar için yapmam gereken işlemleri sırasıyla öğrenmek istiyorum.yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar.

Doktorunuz bilir, durmunuz %60 ve üzeri raporla maluliyeti gerektirecek düzeyde ise, malulen emeklilik talebiyle en son sigortalı olduğunuz işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız.
Sizi hastaneye sevk edecekler. Oradan alacağınız malul seviyede işgücü kaybınızın olduğunu gösteren rapor ile malulen emekli olabileceksiniz..

Yalnız, bunun için 1800 günün üzerinde sigorta priminizin olması şart.

teşekkür ederim kardeşim ben bu işlemlere önce vergi indirimindanmi yoksa özür raporundanmı başlıycam peki.okunda benide aydınlatırsan sevınırım.

` ve üzeri rapora karşılık malulen emekli olabileceğinizi teyit edin önce doktorunuzdan, ondan sonra sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvuru yapacaksınız.
Malulen emeklilikte vergi indirimi gerekmiyor...

Ama yok, rapor oranınız `'în altında ama %40'ın üzerinde ise, o zaman erken Yaşlılık emekliilğinden yararlanmak için vergi indirimi elde etmeniz şart:
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

Üst Alt