Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp Kapak Hastası (Biküspit Kapak) erken emekli olabilir mi?

Kaptan53

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2016 yılında ümraniye eğitim ve araştırma hastanesi sağlık kurulundan, kardiyoloji Biküspit kapak orta-ileri aort yetmezliğinden %50 oranında engelli raporu aldım.

Çalıştırılmayacağını işlerin niteliği:Ağır efor gerektiren işlerde çalışamaz.
Ağır Engelli:Hayır
Raporun Geçerlilik Süresi:Sürekli

Ayrıca askerlikten muaf tutuldum, askerliğe elverişli değildir kağıdı verildi.

Bu rapor ile erken emeklilik hakkım var mı? (Malulen değil, erken emeklilik için)

4A sigortalı, 08/2013 tarihinde sigorta girişim yapıldı. Yaklaşık 1100 gün sigorta primim var. Ben bu rapor ile sigortalılık süresi ve prim günü tamamlamam halinde erken emekli olabilir miyim? Olabiliyorsam bunun için kaç yıl ve prim gününe ihtiyacım var.

Merak ettiğim bir diğer soru ise raporum eski. Sanırım 2019 yılında yönetmelikte değişiklik yapılmış. Yeni yönetmelikle birlikte sahip olduğum sürekli raporum geçerliliği bitti mi?

Bana tek bir rahatsızlıktan %50 engelli raporu verilmişti. Şuanda ise hastalığım ilerledi, çaplar arttı. Aort anevrizması ve hipertansiyon tanıları koyuldu. Tekrar rapor alırsam oranda değişiklik olurmu?

Tekrar rapor alırsam sürekli raporum süreli hale getirilirmi? Tekrar rapor alan bir çok kişinin bu konuda şikayettiçi olduğunu öğrendim. Sürekli olan raporları süreli olarak verilmiş.

Kanunlarda, yönetmeliklerde, tanılamalarda değişikler yapılıyor. Dün hastalığın sebebiyle engelli olarak kabul edilirsin, ertesi gün haklarını kaybedersin. Kimi EYT'den yararlanır erken emekli olur, kimi de 60-65 yaşında emekli edilir. Kısacası ülkemizdeki vatandaşlar haklardan, hizmetlerden eşit şekilde yararlanamıyor.

Kaptan53

Hayır, eldeki rapor emeklilik hakkı kazandırmaz size. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif-Orta-Ağır düzeyde bir tanı almanız gerek. Sonrasında tabi olacağınız tablo:

bagkur.PNG

Üst Alt