Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi sonucu %55 işgücü kaybım var. Devlet memuruyum. Emeklilik şartlarım nedir?

hera

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
3
Soruyu arkadaşım adına soruyorum.Siteye üyelik alınca konuya katılacaktır.

15.10.1977 doğumluyum.
31.12.1996 tarihinde işe başladım. 657 tabii olarak çalışmaktayım.
2000 yılında kalp krizi geçirdim. aldığım sağlık kurulu raporunda iş gücü kaybım yüzde 55 olarak yazıyor,r aporum sürekli statüsünde.
2006 tarihinden beri vergi indiriminden yararlanıyorum.

bu durumda emeklilik şartlarım nelerdir ,malulen emekli olabilir miyim ?​

Neden malulen emekli olmak istiyor ki memuriyet hayatına engelli kadrosunda başlayan memurlar 15 yıl ile emekli olur arkadaşınız zaten yılını doldurmuş kurumuna müracaat ederek erken emekli olabilir...

arkadaş engelli olarak göreve başlamamış ilker bey, sonradan engelli olmuş

bu durumda hakları nelerdir

Sonradan sakatlanan memurlar 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emekli olurlar. Buna göre:

% 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760
% 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480 gün hizmet süresiyle...

İşgücü kaybını %60'ın üzerinde kaybedenler ise malulen emekli olurlar. Bu da 5510/25'te düzenlenmiştir: "(c) bendi kapsamındaki sigortalılar için çalışma gücünün en az % 60'ını veya vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücünü kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûl sayılır."

teşekkür ederim OturanBoğa

Üst Alt