Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp krizi ve kronik böbrek yetmezliği ile hangi oranda rapor alabilirim?

alpos

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
İyi akşamlar birbuçuk ay önce çok ciddi bir kalp krizi geçirdim, Anadamar % 98 ikinci damar % 80 ve üçüncü damar % 30 iki damara stend takıldı.Kalp yetmezliği dendi. Raporlu ilaç kullanıyorum.EF değeri % 45
Böbreklerimde polikistik böbrek kisti var her ikisindede, Nefroloji doktoru geçici diyalizlik olmuşsun dedi. KREATİN Değeri 3,02 tansiyon var,kolestrol var,prostat var,raporlu ilaç kullanıyorum bu hastalıklarımda,sağlık kurulu 4 bölüme gittim, Kardiyoloji 2 haftalık Ekg ve ekoyu kabul etmedi,o hastanede yeniden ya
pılması gerekiyomuş,5 temmuzda eko çektircem,sonra sonucu dr göstercem.diğer işlemler tamam engel oranı kaç çıkar

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
Ef değeriniz bayağı düşük..diğer şikayetlerinizle beraber yüksek bir puan alırsınız..

Geçici de olsa.. böbreklerinizde bayağı sıkıntı var..Kreatin yüksek..bol bol su içmeniz lazım.. tolere edip atamıyorsanız su içmeyi kesip nefrolojiye gitmeniz gerekir.

Değerleriniz düşmezse ileriye doğru diyaliz planlanabilir..

Kısaca 80 ve üstü bir puan gelir..

@alpos,

Son yaptıracağın tetkikleri tekrar buraya yazarsın..

Teşekkür ederim EF değerine göre 50 puan
Hipertansiyon 10 kolestrol 10 Prostat 10 toplsm benim hesabıma göre 80 puan böbrek tam net hangi puan gelir bilmiyorum böbreklerdeki problem geçici değil kronik böbrek yetmezliği genetik,kreatin hep yüksek kalp krizinde acil anjiyoya alındığım için anesteziden dolayı çok az yükselmiş yukardaki puanlar burdaki bilgilere göre benim tahminim balthazard formulüne göre tahmini kaç olur 90 üstü olurmu sonucuda buraya yazarım ekodan sonra heyete girince

Son Eko değerlerinize göre tekrar bir hesap yaparız.

Tetkikleri yaptırın.. tekrar konuşuruz inş.

diyaliz alan hastalara 90 puan veriliyor.

@alpos,

Teşekkürker böbrek için 90 puan değil bütün puanların toplamı 90 ı geçermi engelli raporu hesaplama formulüne göre onu merak etdim

Böbrek için zaten 90 puan alamazsınız.. diyalize girenlere verilen puan o.

Ef değerini tekrar bir baktırın..ondan sonra konuşalım...kronik böbrek yetmezliği ve kalp yetmezliği ile beraber evet 90 puanı bulursunuz diye düşünüyorum.

Yinede net konuşmayalım..olası aksilikler sonrası hakkınıza girmeyelim.

@alpos,

İyi akşamlar bugün eko yaptirdim raporda ef 55 gözüküyo ,45 idi 1,5ay öce kalp krizi ve anjiyodan sonra pazartesi kardiyolojiye gösterip heyete gircem EF Değeri 55 olduğunda rapor oranı nedir

@OğuzHan112,
Merhaba heyet raporu sonucum çıktı %86 ve süresiz olarak Salı günü itiraz edeceğim İtiraz süreci nasıl oluyor İl sağlık müdürlüğüne başvurmam gerekiyormuş 1 ay içinde yine aynı bölümlere girmem gerekmi yoksa itiraz edeceğim Kardiyolojiyemi sadece birde tekrar ücret yatırcakmıyız heyet için itirazda yok deniyo ama

Merhaba heyet raporu sonucum çıktı %86 ve süresiz olarak Salı günü itiraz edeceğim İtiraz süreci nasıl oluyor İl sağlık müdürlüğüne başvurmam gerekiyormuş 1 ay içinde yine aynı bölümlere girmem gerekmi yoksa itiraz edeceğim Kardiyolojiyemi sadece birde tekrar ücret yatırcakmıyız heyet için itirazda yok deniyo
Nefroloji :Kronik böbrek yetmezliği % 70
Üroloji :Bening prostst hiperlazisi % 10
Endokrin : Hiperlipidemi % 10
Kardiyoloji : HT + LVH nedeniyle % 20
Klas 2 nedeniyle % 30
burda Ef değeri 55 olduğu için bunu uygulamış Halbuki Kriz geçirdiğimde stent takılmıştı bir tanesi ana damar ve devlet hastanesi epikriz raporunda Ef değeri % 45 bunları gösterdim ve 15 günlük rapor olmasına rağmen burdada bakılacak dedi amaç işimizi zorlaştırmak o şekilde % 50 vermesi gerekirdi birde ekoda ef değeri yoruma dayalı bi yerde 45 çıkan 15 gün sonra 55 başka yerde nasıl oluyor sizden ricam itirazda sebep belirtmek gerekiyormu nasıl bir yol izleyim yardımlarınız içşn şimdiden teşekkür

İtirazınızı il sağlık müdürlüğüne yapıyorsunuz.. onlar sizi başka bir hastaneye yolluyor.

Kalp krizi geçirdikten sonra (yakın zaman kontrollerde) ef değeri düşük olması normal

Stent takılmış, kalple ilgili çok ciddi bir hasarınız yoksa..zaman geçtikçe ef değeri normalleşme döner.

@alpos,

Kusura bakmayın cevabınızı yeni gördüm.sslı günü itirazı yaptık.Cuma günü sağlık kuruluna gelin dendi ve 4 bölümede tekrar giriş yapılacakmış,önceki raporu başvuruya eklediler, peki sağlık kurulundaki doktorlar önceki sonucu görürmü itirazlarda sonuç genelde nasıl

Birde engel oranım % 86 , 60 yaş üzerine yüzde 10 ekleniyor doğum tarihim 02.10.1965 60 yaşımı doldurduğumdamı 86 puanınmı yüzde onumu eklenecek ve tekrar başvurumu yapmak gerekir teşekkür ederim yardımlarınız için @OğuzHan112,

Arkadaşlar heyete girdim sağlık kurulu raporuna itiraz etdiğim için
Kardiyoloji 30,20,10 verdi ortalama 50 puan
Nefroloji 70 puan
Endokrin 10 puan
Üroloki 10 puan toplam puan 88 il sağlık müdürlüğüne sorduğumda yeni bir itiraz hakkım varmış iki heyet puanı birbirinden farklı olunca tekrar itiraz edecem, kardiyoloji her raporda ef değerini yükseltiği için puan düşüyo
45 olan ef değerim 55 ve 65 son durum bu şunuda söyleyim itirazlardada ücret aynı alınıyor ve tahliller ile ekg,ultrason eko v.b gibi işlemlere ücret ödeyeceksiniz dediler fakat işlemler bitdiğinde bunlar için alınmadı maaştanmı kesilir orasını bilmem bunları size bilgi amaçlı paylaştım,şimdi bir itiraz yolu daha gözüktü bize

Arkadaşlar en son yaptığım itirazda raporum 89 olarak çıktı.Kardiyoloji doktoru raporu yazdırırken EF 50 hatta 55 gibi diyerek asistanına 30+20+10 verdi balthazard a göre 50 puan
Tansiyonu Klas 2 den vermiş ,yanlış bilmiyosam ben kronik böbrek hastasıyım ve kreatin klerensim 24 aynı zamanda sol ventrükil hiportitofisi lvh ikisi aynı anda olduğu için Klas 3 yani 50 puan tansiyondan vermesi gerekmezmi benim hesabıma göre 50 + 30 + 10 = 68,5 gibi bilen arkadaşlar cevaplarsanız sevinirim

@OğuzHan112 yardımcı olursanız sevinirim

Kalp krizi geçirdikten sonra (yakın zaman kontrollerde) ef değeri düşük olması normal

Stent takılmış, kalple ilgili çok ciddi bir hasarınız yoksa..zaman geçtikçe ef değeri normalleşmeye döner.

@alpos,
Daha önce size şöyle bir cevap yazmıştım.. kardiyoloji bilerek kasıtlı olarak Ef değerini neden yükseltisin, hatta Ef 50-55 olmasına sevinmeniz gerekirken sitem etmek neden?

Sanırım son raporu hakem hastaneden aldınız doğru mu?

Bana göre bildiğimiz kadar verilen puanlarda bir sıkıntı yok..

@OğuzHan112 bey ben kardiyoloji dr birebir söylediğini aktardım.asistanına aynen bu şekilde rapor yazdırdı.benim sormak istediğim soru zaten bu değil tansiyondan dolayı klas 3 kriterleri bana uyuyormu dedim, kreatin gfr hızı 24 ve lvf ikisi aynı anda olursa % 50 gibi bir kısım var klas 3 de onu sordum yanlış yorumlamadıysam

Tahlillerinizi gören..fiziki muayene ve ekonuzu yapan hekim daha iyisini bilir.

Bana göre uymuyor..hekimde zaten o yönde bir karar vermiş,Ht %10 yerinde..hatalı ve yalnış olduğunu düşünüyorsanız itiraz edin veya bu puanları veren hekimle bu durumu konuşun.kolay gelsin.

@alpos,

Cevabınız için teşekkür itiraz
hakkım yok hakem hastane kararı,3 ay kaldı yeni başvuruya bekliyecem

Üst Alt