Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ritim bozukluğu için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

aritmi41

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Ben de 7 ay önce Holter'de Kalp ritim bozukluğu SVT çıktı. Doktor ilaç verdi ya ömür boyu bu ilaçları kullanacaksın ya da ablasyon olacaksın dedi.
İlaçları kullanmaya devam ediyorum. Bugün sağlık raporu için hastaneye gittim. Kardiyolojiye göründüm. EKG çekildi ve yine aritmi çıktı. İlaç tedavisine rağmen semptomlar görülüyordu.
Fakat doktor % 10 yazdı. Halbuki, cetveldeki orana göre %40 almam gerekmiyor mu?
[SIZE=3][FONT=Calibri]
ARİTMİLER
Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir 10
Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir 30
Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3) 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3) 50
Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4) 100
[FONT=Calibri]1. [/FONT]İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale[FONT=Calibri]2. [/FONT]Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu[FONT=Calibri]3. [/FONT]Kateter ile ablasyon [/FONT]
[/SIZE]

Ayrıca, kardiyolji doktoru %10 yazınca ben diğer bölümlere girmedim.Bir de ben talasemi minörüm hemotolojiye girmem lazımdı ama o bölüm de yokmuş.
O yüzden raporu tamamlamadım yani heyete vermedim.
Tamamlayıp verseydim %10 artabilir miydi?
Yoksa doktor ne yazdıysa onu mu verirlerdi?

Kardes genelde doktorlarin yazdiklarina veriyorlar.Benim 2 arkadasim aynı gun heyete cıkmıstı.Doktorlar birine yuzde 100 birine yuzde 30 yazmislardi.Aynı verdikleri raporla yuzdesi ile cıktılar.Ha bakan heyet durumunu ciddi gorurse yanlislik yapildiysa duzeltebilir neden olmasın.

Teşekkür ederim STAY. Ben şimdi onu tamamlamadım ve başka bir hastaneye gitmeyi düşünüyorum, çünkü hemotoloji bölümü olan bir hastane lazım. Ayrıca eskiden talesemi minör %10 alıyordu sanırım. Yeni cetvelde minörü bulamadım, acaba anormal hemoglobin olrak mı değerlendirilecek? Bilgisi olan var mı?

Kalp hastalıkları konusunda nerede ise uzmanlaşmış birisi olarak . . .
1-Nerede muayene oldunuz ?
2-Size bu rapor sadece holter uygulama sonucuna göre mi verildi ?

Eger sıradan bir devlet hastanesinde ve seri muayene sonucunda tarafından ksııtlı bir sürede bu teşhis konuldu ise . . .

Süreci anlatın yardımcı olayım . . .

Ağustos 2011 de Kalp merkezine gittim, EKG EKO çekildi ve holter takılmasına karar verildi. Aciliyet vererek orada holter cihazının o gün olmaması nedeniyle beni devlet hastanesine yönlendirdiler ve devlette holter takıldı. 24 saat sonra devlete holteri teslim ettim ve holter sonuçlarına orada uzmanlığını bu alanda yapmış bir doktor baktı. ve çok sık svt geçirdiğimi söyledi. Bu durumda bana "kendimi ölecekmiş gibi kötü hissediyorsundur, çok bitkin oluyorsundur öyle mi" diye sordu...Sonra bana sabah akşam kullanacağım saneloc adlı ilacı verdi. Bu ilaçları kullanmamaı ve 1 ay sonra kendini daha kötü hissedersen gelmemi ya da ilaçların dozunu arttırmamı söyledi. İlaçları ömür boyu kullanmak zorundasın ya da ablasyon yaptır dedi.
İlaçları kullandım balangıçta işe yarıyor gibiydi, fakat daha sonra ilaçlar etki göstermemeye başladı. 7 ay geçti ve rapor için başka bir şehirdeki devlet hastanesine gittim. Sonuçlarımı gösterdim, ayrıca hemen orada tekrar ekg çekildi. EKG de de ritim bozukluğunu gördüğünü söyledi. Ancak, rapora % 10 yazdı. Ben de % 10 u görünce şaşırdım, çünkü ilaç tedavisine rağmen semptomlar görülüyordu ve ben çarpıntılarım yüzünden çoğu zaman evden çıkamıyorum...Diğer doktorlara görünmedim çünkü ben kardiyolojiden % 40 bekliyordum. Ayrıca Talasemi minör'üm ve orada hemotoloji bölümü yoktu...Raporu sınav için almak istemiştim, süre kısıtlı olduğu için başka hastanede şansımı denemedim...Bilmiyorum gitsem birşey değişir miydi?

Mrb , öncelikle geçmiş olsun . . .
Bence siz yeterli bir muayeneden geçmemişsiniz . Bu söyledikleriniz dışında bir şey yapılmadıysa ve bulgulara değerlendirme olduysa ; sadece niteliği belirsiz bir çarpıntı için oran verilmiş . . .

Eger panik-atak , depresyon ve vb. gibi nedenlerle alakalı olmayan ve sürekli bir çarpıntı söz konusu ise yeniden muayene olmanız gerekir .
Sıralama : EKG + EFOR + HOLTER +EKO(EN ÖNEMLİSİ)
Bakın ben çok dolaştım çok para harcadım ama teşhisi kimse koyamadı ta ki Hacettepede muayene olana kadar .(DEVLET+ÖZEL HASTANE + ÖZEL MUAYENE ) Bu işin uzmanı üniversite hastaneleri . . .
Bir çok çarpıntı türü var ama süreğen olan (doğuştan gelen ve geçmeyen) ve : YORGUNLUK + BAYILMA + GECE AŞIRI TERLEME + EFOR ANINDA TANSİYONUN ARTMASI vs gibi bulguları olan insanlarda kalp kası (halk arasında kalp büyümesi) kalınlaşması hastalığı vardır . . .
Hangi ilde kime muayane oldunuz ?
Atakların sıklığı fazla ise bence bir an önce gidin
HKMP(hipertrofikkardiyomiyapati) OLABİLİRSİNİZ . . .
http://www.engelliler.biz/forum/sag...diyomiyopati-kmp-ve-tasikardi-icin-rapor.html

Merhaba thomas,

Beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kocaeli Seka devlet Hastanesinde muayane oldum. Tavsiyeleriniz üzere tıp fakültesine gitmeyi düşünüyorum. Sizin ne gibi şikayetleriniz vardı hastaneye gitmeden önce? Benim çabuk yorulma, merdiven yokuş çıkarken aşırı çarpıntı ve nefes darlığı, tansiyonum genelde düşük, göğüs ağrısı, ek olarak ağızdan kan gelmesi...gibi şikayetler..

Yukarıdaki mesajımı tam okumadınız galiba . . .
Bir çok çarpıntı türü var ama süreğen olan (doğuştan gelen ve geçmeyen) ve : YORGUNLUK + BAYILMA + GECE AŞIRI TERLEME + EFOR ANINDA TANSİYONUN ARTMASI vs gibi bulguları olan insanlarda kalp kası (halk arasında kalp büyümesi) kalınlaşması hastalığı vardır . . .

Atmış olduğum linklere tıkla ve diğer arkadaşımızın yazdıklarınıda oku

Hipertansiyon, Hipertrofik kardiyomiyopati (KMP) ve tasikardi için rapor..?

Kalp ve Hipertansiyon hastasıyım. 21 yıllık memurum. Malulen emekli olabilir

... Onlarda da yanılmadım ! ! ! . . .

Bak sana başımdan geçen bir olayı anlatayım : Ankara Yüksek İhtisasta tanıdık bir doçente muayene olurken (referansla gittim.) oradaki asistanlar beni EFOR testine çıkardilar . ( Bu esnada daha teşhis konulamamıştı bana ) tabi bende üzerimde kablolar yürüyen bantta yürümeye başladım hızlandıkça tansiyonum arttı çarpıntım başladı , hemşirede ha gayret diyor ... Ben tıkandım atladım makinadan çok kötü oldum . Tansiyonum 24 oldu korktu hemşire asistan geldi o da dışarda geyik yapıyor . O da panikledi ama o da korktu . Sonra hoca gittik hoca bunlara verdi veriştirdi EKO yapılmadan EFOR yapılmaz kim yaptı bu İŞGÜZARLIĞI dedi . . .
Siz hastalığınıza teşhis koydurmadan ÖZÜRLÜ RAPORU İŞİNİ BIRAKIN önce sağlık . . .

Haklısınız, raporu %40 alabileceğimi öğrendiğim için sınava da başvuru süresi kısıtlı olduğu için direkt rapor konusu üzerinden girdim konuya. Zaten artık önemi yok, çünkü ömms yetişmez...Hakkım varsa da yararlanamıyacağım...
Ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca açıkçası endişelendim. Üniversiteye gidicem ama şimdi de korkuyorum, kardiyomiyopati demesinden :( İnşallah değildir, ama öyleyse de biran önce tedaviye başlamam açısından önemli. Holter sonuçlarımı inceledim de 130-160 arası nabız. Ekoda ise pulmoner hipertansiyon 32mmhg dikkatimi çekti. Kapakçıklarda minimal yetmezlikler var ama sanırım alakalı değil. Sol karıncık kalınlaşması neyle gösteriliyor neye bakmam lazım bilmiyorum?

İmkanın varsa üniversitede çalışan bir hocanın muayenehane git ondan sonra ünv.imkanlarını kullanmak gerekirse hoca kullanır .Prf ve Doç muyane 200-500 arası önce ünv deki hocaların muayene var mı yok mu ona bak . Ondan sonrada imkanın varsa hocaya görün . Bu hastalığın teşhisi zordur . Ankara gitme imkanın varsa ben sana hoca adı verebilirim . Dediğim gibi HKMP sinsi ve teşhisi zor bir hastalıktır , saneloc (beloc) muadili bir ilaçtır . Bu hastalık için CORDARONE kullanmadığın sürece kalbin yerine oturmaz . İlerisi PİL daha ilerisi NAKİL ...
Aklına takılan olursa sor . İnşallah sende çıkmaz ...

arıtmı

benımde aynı sıkayetım var hatta su an tam olarak adı bıle konmadı ankarada yasıyorum ıkı ay once cıpram dıye bır antıdeprasan ılac kullandım ılac ıkıncı gun bende duzensız kalp atımı yaptırdı ve nefes darlıgı basladı sonra 5 gun sonra ozel hastaneye gıttım ekg efor eko tansıyon holterı rıtım holterıherhangı bır sıkıntı yok dedıler ve beloc zoc 50 mg ılac verdıler ılacı aldım tansıyonum duzeldı ama nabzım yıne dengesız ve nefes darlıgı devam gogus ve koluma agrılar devam hafıf eforda kalp nabzım fena hızlanıyor sanırmı kendımı kaptrıdım bı 7 doktor olmustur gıtmedıgım kalmadı desem yerı var ozel hastaneler devlet hastanesı kalp yetmezlgı dusuncesı basldaı bende fakat yapılan ekolarda sorun yok dendı ıkı doktor ufurum var dedıler herks fakrlı bırsey soylemeye basladı fakat bende kı duzensız ve yuksek nabız devam etmekte evden cıkamaz oldum ıse nasıl baslıycam dusunemıyorum bıle yuruyemıyoru kımse teshıs koyamıyor allah ıcın bırı yardım etsın ankarada hangı doktora gıdeyım tamda bayram arefesı evde kafayı yedım kendmıe bırsey yapmaktan korkar hale geldım

sevgili kenan kardeşim bence sen pisikolojik olarak etkilenmiş olabilirsin bence özelden bir doktora görün durumunu detaylı anlat ve ondan tavsiye al belki durumun gerçekten psikolojiktir

abı tsk ederım ama gercekten nefes almakta zorlanıyorum kı son gıttıgım ıkı doktorda ufurum var bende hıc olmayan seyler bunlar vallahı sanırım bıraz saglıklı dusunemedık halbukı hacettepe gıbı bır hastane var bır kardıyolog bır gogus doktoru ozelıne cıkıp gerekırse yatıp halledıcektım sımdı hala dolanıyorum ve psıkolojım kalmadı artık ddılerım kalbımde herhan gı bır eser bırakmamıstır dıyecegım ama nefes darlıgıda bı eser gıbı dılerım bunlar cok korkulacak seyler degıldır bakalım bayramdan sonra bı hacettpenın doktoruna muayene olucam verdıgım para cabası ama akılsızlık yaptıgım belkı sımdı barı adı konmustu

abı bı gırsende sana bır kac soru sorsam bu kalp hastalıgı ıle ılgılı bı zahmet ankaradayım gıtmedıgım doktor kalmadı yardım et abı ya tlf bırakayım dıycem oda abes olur sanırım sıtede

kardeşim benim sana yardımım ancak tavsiye üzerine olur sana yol gösterebilirim dediğim gibi doktorlar kalbinde bir şey yok sağlamsın diyorlarsa bunu kafadan uydurmuyorlardır baksana bütün tetkik ve tahlillerin yapılmış zaten onlara bakarak konuşuyorlar ben gerçekte bir kalp hastasıyım ve kalp yetmezliğiyle uğraşıyorum bu yüzden seni çok iyi anlıyorum ama emin ol sende bir şey yoktur rahat ol dediğim gibi psikolojil olabilir yada ufak tefek sorun olabilir bunlarda önemli değil tedavi edildikten sonra benim tedavi olmam da mümkün değil çünkü tedavisi yok

Canım abım cok gecmıs olsun yanlıs anlama ben thomas adlı uyeden yardım ıstemıstımoda ankaradaymıs ya doktor ısmı verebılır dıye abı tamam bazı testler yapıldı kı bı suru salak salak doktorlara gıttım arastırmadım ınsan bı telasa gırıyor yanı bazen gercekten teshıs edılemyor bazı seyler ıstre oyuzden doktor onemlı ınan yanı arıtmı turu seyler bazen kalp kasına zarar verıyormus ve gerı donmesı zor telafısı zor seyler oluyormus onun ıcın telaslanıyorum abı kalp yetmezlıgı degıl kalp kası rahatsızlıgı bakalım vallahı yedım kafayı abı

işte aynı şey kardeşim kalp kası hasar görmüşse buda kalp yetmezliğine sebep olur ikiside aynı şey kalp yetmezliğidaha değişik şekillerdede oluşabilir bu kalp kapaklarından tut da kalp damar tıkanıklığından yüksek tansiyona kadar birsürü şey ama her ne sebepten dolayı olursa olsun adı kalp yetmezliği olur kalp yetmezliği=kalbin kanı pompalama gücü buda =kalbin ef değeri buda =50 den aşağısı 60 şa kadar normal sayılır 60 sonrası normal 50 den aşagısın da sıkıntı başlar asıl tehlike de 30 dan sonra olur eğer ef değerin 50 den yukarıdaysa kalp kasların iyi çalışıyor demektir geçmiş olsun tekrardan

Canım abım cok gecmıs olsun yanlıs anlama ben thomas adlı uyeden yardım ıstemıstımoda ankaradaymıs ya doktor ısmı verebılır dıye abı tamam bazı testler yapıldı kı bı suru salak salak doktorlara gıttım arastırmadım ınsan bı telasa gırıyor yanı bazen gercekten teshıs edılemyor bazı seyler ıstre oyuzden doktor onemlı ınan yanı arıtmı turu seyler bazen kalp kasına zarar verıyormus ve gerı donmesı zor telafısı zor seyler oluyormus onun ıcın telaslanıyorum abı kalp yetmezlıgı degıl kalp kası rahatsızlıgı bakalım vallahı yedım kafayı abı

abı cevabın ıcın cok sagolhaklısın ben ef degerı 70 abı sozum yok ozaman bu nefes darlıgı akcıgermı valahı sasırdım

ef değerin 70 ise taş gibisin yani sıkıntı yok başka problemler olabilir araştır istersen ama akciğerlerede bakmıştır sana bakan dr. o bakımdan sorun yok kalp yetmezliğin olsa ef 70 olmaz40 veya aşağı olursa sıkıntı olur

abı vallahı bı anlasam abım akcıgerlere baktılar torask ve bt anjıyo cekıldı akcıgerlerle sorun yok dendı ama efor saredınce nefes darlıgı baslıyor hemen bı anlasam kımse anlamyorkı abı o
yanı embolı atsa boyle olmaz dyıorlar tamam sozum yok onlara abı kalp nabzım cok hızlı o ılactan sonra oldu her ne oldu ıse duzensız atım yaptı kalbım acaba arıtmdendolaymı dıye dusunuyorum ama ısın ıcınden cıkamıyorum abı artık kafayı yedım var ama bulamıyorlar abı kalp dıye dusunuyorum ben yınede ne var ıste sorun yok kalbım bı anda nabzı hızlanıyor allahım artık adı konsun onada razıyım dıycem yoksa vallahı kendıme zarar verıcem abı

yahu kardeşim maşallah taş gibisin neden kendine zarar veriyorsun elbette bir tanı koyarlar sen dua et kalbinde problem yok hadi gerçekten olsaydı iki adım atınca nefesin kesilseydi dahamı iyi olurdu boşver sen bunları acaba panik atak olabilirmi bazen sebebsiz yere kalp atımları hızlanırmış acaba olabilirmi diye düşündüm

canım abım kızma vallahı ama ıkı adım atınca gercekten nefesım kesılıyor ınan panık atak sanırım abı benım kalp atım duzenım bozuk ıste olay bu yanı nabzım anıden yukseldıgı ıcın yururken sankı kosuyor gıbı nabzım ondan nefes nefese kalıyorum

tamam kardeşim bunun çözümü var Allah çaresiz dert vermesin

( thomas )abı altu ustu bı doktor ısmı ıstemıstım senden bende senın gıbı kalp ıle ılgılı problem yasıyorum yanı acaba sana msj atmakla yanlıs bırseymı yaptım bende ankarada yasıyorum ve hacettepteden bı doktor ısmı vermen bu kadarmı yanlıs yada bırıne yardımcı olman sagyılar abı

mrb abı nasılsın sarasota abı vallahı bugun yıne hacetttpeye gıttım doktor baktı muayene ettı nefes ıle ılgılı hıc bırsey soyleyemedı yıne teshıs olmadan gezıyoruz tabı bu benım sucum oda vr o kadar doktor gezecegıme hacettpeye gıtse ıdım yada doktorlarına ucretletını verıp baktırsa ıdım sanırım adı konurdu hastalıgımın yada sımdı ıyılesırdım

vallahi kenan ne diyimki kardeşim mutlaka sanada bir teşhis koyulur tekrar geçmiş olsun

abı saygılar sıze devamlı msj attım ama kalp konusunda uzmanlasmıs bırı oldugunuz soyluyorsunuz hacettepede gıttınız doktor kım acaba thomas adlı uye abım

geçmiş olsun.22 yaşındayim askeri hastanede kalp ritim bozuklugun var demislerdi ben hic ustunde durmadim onemsemedim sizce bi tehlilesi olur mu onemseyeyim mi

tabiki önemse bazan ritm bozuklukları ileri derecede oldumu risk teşkil eder...

Üst Alt