Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve diğer hastalıklarımla emeklilik şartlarım nedir?

Daruka

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
MeTePe

İyi geceler.. 2010 yılında testis kanseri oldum ve sağ testisim alındı, seminom cinsi çıktı ve doktor kemoterapi ya da radyoterapi almamı tavsiye etti, alırsam 5 yıl içinde nüksetme olasılığının % 15, almazsam % 25 civarında olduğunu söyledi bende almadım.. askere gittiğimde 2 ay sonra beni çürüğe çıkardılar ve savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir yazısı verdiler.. 2012 yılında memurluğu kazandım, şuanda aktif olarak çalışmaktayım fakat sürekli bilgisayar başında olmaktan boyunda ve sırtta fıtık oluştu, sol gözümde de göz tembelliği var.. Geçen ayda kalbimin orta duvarında 28 mm kalınlık olduğu ortaya çıktı, doktor senin buraya sürünerek gelmen lazım dedi, aort damarı çıkışı biraz geniş olduğundan sürünmekten kurtulmuşum şimdilik.. efor ve holter, ultrason vs yapıldı, 3 kalp atımı da fazlam varmış, hepsi birleştiğinde kalp vs hesabına göre ani kriz geçirme durumu olduğu için şok cihazı takılması gerektiğini söyledi. sürekli çalışmayacağını, kriz durumunda kalbi şoklayacağını söyledi.. harici olarak lenflerde ağrılı şişmem var ve iki gün sonra ultrason vs çekilecek.. testis kanseri ile birlikte yaklaşık 10 yıldır ara ara kaşınıyorum.. inşallah lenflerde birşey çıkmaz.. şimdi memur olarak çalışmakla birlikte çalıştığım kurum iş durumu çok yoğun ve stresli olan, memurlukla pek alakası olmayan bir yer olduğu için erken emekli olmayı düşünüyorum.. tüm bu hastalıklarla % de kaç engelli ya da malül olabilirim.. emekli olabilir miyim.. ya da araç alabilir miyim vs ne dersiniz.. şu ölümlü dünyada gün yüzü görebilir miyiz? 2007 yılında sigorta başlangıcım var, yaklaşık 3 yıl özel 9 yılda kamu geçmişim olmak üzere toplam 12 13 yıl kadar prim ödemişliğim var.. birde malüliyette ya da engellikte en düşüm maaş diye birşey var mı 5/1 dereceye yeni düştüm memurlukta.. çok soru sorduğum için kusura bakmayın, kaç gündür bunları düşünüyorum, cevap verecek kimse yok.. inşallah sizlerden cevap alırım, teşekkür ederim.. saygılarımla.. iyi geceler..

Merhaba,

Roman gibi yazmışsınız ama oldukça karışık ancak pek bilgi içermeyen bir durumunuz var.

Bahsettiğiniz bazı şeylerin fazla bir önemi yok. Ancak kalp ön planda görünüyor. ICD takılırsa en az %30 alırsınız. Kalbinizin fonksiyonuna dair bir şey bilmediğim için kalanı için bir şey diyemeyeceğim. EF değeriniz önemli. Yetmezliğiniz varsa oradan da puan alırsınız.

Teorik olarak testis tümörünüz şifa bulmuş görünüyor. Oradan alsanız da çok cüzi bir oran olur.

Emeklilikle ilgili konulara çok hakim değilim ancak "Malülen emeklilik" için SGK kendi listesindeki tek bir hastalıkdan %60 işgücü kaybınız olmasını şart koşuyor. Bakın engel oranı değil, işgücü kaybı diyorum.

Diğer taraftan "ERKEN emeklilik" için toplamda %40 engel oranınız olması yeterli. Ancak sanırım şu an şartlarınız yeterli değil. En az 15 yılı tamamlamanız gerekiyor. Tam olarak hangi kritere uyduğunuzu incelemek için şu konuya bakabilirsiniz. https://www.engelliler.biz/forum/em...-yasa-bagli-olmadan-erken-emekli-olurlar.html

Genel olarak engelli emekliliği ile ilgili başlıkları bu bölümde bulabilirsiniz. : https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/

Ef değeriniz kaç?
Şikayetleriniz primizin yeterli ise malulen emeklilik için yeterli,
Ayrıca USG sonucunu buraya yazın detaylıca net bir şey yazalım,

Testis kanseri/Remisyonda kalsada metastaz yapacaktır,inş yapmamıştır diye umalım,

Kalp kası kalınlaşması,testis kanseri ,lenflere metastaz, veya akciğer tutulumu,prim yetiyorsa her harükarda malulen emeklilik için yeterli puanı alırsınız...
Daruka

Hipertrofik Kardiyomiyopati bendede var yaklasık 1,5 ay önce ICD pil takıldı 4 senedir ilaclarla devam ediyorum ama yer yer sikayetlerim devam ediyor vergi indirimi için basvurmayı bende dusunuyorum ef değeri sormussunuz bu orana etki ediyormu benim son ölcumde ef 60 dı yanılmıyorsam

mgursoy

EF etki eder ama ICD en az %30, kardiyomyopatiden 0, 50 veya 100 değeri alabilirsiniz.

Vergi indirimi için mutlaka başvurun. En azından erken emekli olursunuz.

EF 60 ise bu çok iyi bir değer.

Bugün basvurdum 27 sinde randevu verdiler hakkımızda hayırlısı diyip girdik bi yola bakalım

Son kontrolüme baktım Ef 60 olarak görünüyor

Hastane işlerinden hiç anlamam, ilk gittiğimde testis kanseri dediler, sağ tarafı aldılar.. ikincisinde de kalp kası kalınlaşması dediler test mest derken ICD(şok) cihazı takalım dediler o kadar.. 2 kez Efor testine girdim, 3 kez holter taktılar, kan testi.. bu sorduklarınız e nabızda görünür mü ya da efor test kağıdı , holter kağıdında.. tek bildiğim kalınlaşmanın orta duvarda olduğu, 28 mm olduğu, birde aort damarının çıkışının geniş olduğu ve 3 atım fazla olduğu o kadar.. Lenfler için gözetim altında tutacağız dediler, şuan için tehlikeli birşeyden bahsetmediler, büyürse alınması gerekiyormuş, ayrıca bir ilaç vs vermediler.. D vitamini, B grubu ve demir eksikliği vs çıktı, onlar için ilaç verdiler..
Şu durumda;
Kalp kası kalınlaşması ve ICD (Şok) cihazı
Testis Kanseri (Sağ Taraf Alınmış-2010 yılı)
Göz tembelliği (Sol Göz)
Sırt, Boyun Fıtığı sıkıntıları var..
2007 sigorta girişliyim, 4300 gün primim var, son 9 yıl memurluk..

bir de geçen gün biraz inceledim de kimi yerde 2.400 TL civarı diyor, kimi yerde 2000.. SGK nın kendi sitesinde 1.300 TL diyor :( aslı nedir bi işin malülen emekli olanlar örnek verebilir mi?

aslı nedir bi işin malülen emekli olanlar örnek verebilir mi?

Bakın Malülen Emeklilik ile Erken Emeklilik farklı şeylerdir.

Malülen emeklilik zordur. Hayatı tehdit eden, çalışmanızı engelleyen bir durum olmalıdır. SGK'nın belirlerdiği bir hastalık nedeniyle en az %60 İŞGÜCÜ KAYBInız olmalıdır. Engel oranı ile İşgücü kaybı farklı şeylerdir. Bunları mahkeme yoluyla aşmak mümkün ama eziyetlidir.

Diğer taraftan, belirttiğiniz hastalıklardan beşer onar engel oranı alarak %40 ve üstü bir engel oranına ulaşmanız mümkün. Eğer öyle olursa ERKEN EMEKLİ olabilirsiniz. Bunun için en az 15 yıl çalışmış olmanız lazım. Tam olarak kaç yıl ve kaç prim günü gerektiğini yukarıda verdiğim linkden bakıp öğrenebilirsiniz.

Her şeyden önce engel oranınızın yeterli olup olmadığını öğrenmeniz lazım. Bunun için Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği hastanelerden birinden Engelli Heyet Raporu alacaksınız. Kardiyoloji veya Ürolojiye başvuru yapabilirsiniz. %40 üstünde bir rapor alırsanız o zaman ne zaman ve nasıl emekli olacağınızı düşünürsünüz.

Bu işler çok çetrefilli.

Ben de kalp-hipertansiyon-kalp pili-taşikardi-nefes darlığı var ve EF 20 ama benim geçen yıl olduğum malülen emekliliği bu yıl 0.00 oran verip iptal ettiler.

Üstelik ayrıyetten spondilit nedeni ile her iki elimiin tüm parmaklarını kullanamıyorum ve "Hasta ellerini kullanamıyor1 diye de rapora doktor not düştü.

Yani ellerim yok hükmünde.

Şimdi ayrı hem kalp sorunundan Sgk mevzuatına göre %100 malülen emekli olmam gerekiyor hem de elleri yok hükmü ile ayrı olarak yine %100 mevzuata göre malül olmam gerekiyor ama bir tanesini geçtim, her ikisine de 0.00 oran verilip emekliliğim iptal edildi.

Malülen mümkün olduğunca başvurmayın. Erken emeklilik biraz daha rahat olunuyor.

@mgursoy
Merhaba,
benim durumum sizinkine çok benzer, 2,5 ay önce ICD takıldı. EF 60 larda. Heyete gireceğim bugün/yarın. Çalışıyorum ve işime devam etmek istiyorum. Öğrenmek istediğim, %100 rapor alırsam işime devam etmem zorlaşır mı? Bunun için rapora yazdırmam gereken birşey var mı? Ofis işinde çalışıyorum, ağır iş değil. Bilginiz varsa paylaşabilir misiniz.

@Hkmp_ICD,

Bende yüzde yüz aldım benimde Icd takılı yani durumumuz aynı benim raporumda efor gerektiren islerde calisamaz diyor ben temizlik islerine girdim calisiyorum kac yildir is yerimde bisey demedi zaten siz ofis çalışanısınız sizde hic sıkıntı olmaz rahat olun gecmis olsun

@mgursoy,
Merhabalar geçmiş olsun hepimize

%100 raporunuz hangi rahatsızlıktan kalp ise Ef değeriniz kaç acaba?
Benim engel oranım da %100 raporda çalışmaz yazıyor onu sizin ki gibi efor gerektiren işlerde çalışamaz yazdırmak için değiştireceğim

Üst Alt