Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kalp ve Hipertansiyon hastasıyım. 21 yıllık memurum. Malulen emekli olabilir miyim?

sukrugunes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hipertrofik Diğer kardiyomiyopatiler, Esansiyel (primer) Hipertansiyon, Kronik İskemik kalp hastalığım (tanımlanmamış) mevcut
21 yıllık devlet memuruyum
sakatlık indirimi alabilir miyim veya mamülen emekli olabilir miyim

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

bülent bey teşekkürler acaba buhasatalıklarda dolayı %40 üzerinde rapor verirlermi
%40 alıtında kalırsa boşuna uğraşmayayım diyorum cevabınız için teşekkürler

mrb

sukru bey oncelıkle gecmıs olsun...bende aynı hastalıktan muzdarıbım ve bu sıte sayesınde yola gırdım okuyarak cok sey ogrendım buradan....sız yıl ve prırım olarak erken emeklılık hakkı kazamıssınız...
özürlülük ölçütü sınıflandırma tablosuna göre

Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar %50

bana verilen sonuç bu...

bu arada malulen emeklılık ıle erken emeklılık arasındakı kazanım ve farklarınıza bakın ve surec olarak hangısı kısa ve mantıklı ıse ona gore bır yol ızleyın derim...
0 312 207 81 84 numaralı emekli sandıgının malulullukle ılgılı bırımındende yardım alabılırısınız...

EF %60 üstündeyse emekli olamazsın ( EF -enjeksiyon fraksiyonu kalbin pompaladığı kan ,sağlık kurulu en çok ona bakıyor.)

S&S arkadaşım EF tek başına bir gösterge degildir. görüyorum sürekli bunu yazıyorsun insanları yanılgıya düşürme. bende ef %42 kesin emekli olurum desene :D

ilginize çok teşekkür ederim benim sağlık raporumda 1. Hipertrofik diğer kardiyomiyopatiler 2.esansiyel hipertansiyon2.kronik kalp hastalığı tanımlanmamış yazmakta NYHA clas 2 EKG:NSR; D AVR1,V1-6 simetrik dein T negatifliği EKO : asimetrik non obstruktif hipertrofik kardiyomiyopati mitral yetersizlik Min 1 derece sol ventrikül apikale doğru belirginleşen hipertrofi duvar kalınlığı 20mm acaba %40 üzeri rapor verirlermiki cevabın için şimdiden teşekkürler senin hastalıkla benimki uyuşuyormu

EF % si nerde gözüküyor

bakın sıze hipertrofik kardiyomiyopati verılcek olan oran ;ozurluluk olcütü sınıflandırmasına gore : % 50 dıger hastalıklarınız ıcın verilecek oranlar için "dr" lar yine ozurluluk olcutu sınıflandırmasına bakarlar... ama %50 kesın bu hastalık ıcın verılen oran...

yardımcı olmak ve içiniz rahat olsun diye benim raporumun açıklama bölümünde yazanları aynen yazıyorum....

NONOBSTRÜKTİF HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ V4-6 0.5-1MM ST DEPROSYONU + SOL ATRİYAL ANOMALİ %50

çok teşekkür ederim hemen başvurumu yapacağım saygılar

macit;

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.
Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).
B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar 10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.
Klas 2 hastalar 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).
Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
Klas 4 hastalar 100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

Arkadaşlar Sağlık kurulu bu cetvele bakıyor ve farkındaysanız ,her hastalıktan sonra oradaki rahatsızlıktan dolayı EF oranıyla bağlantısı var.
forumu güzel takip ettiyseniz ,göreceksiniz ki bir çok arkadaş kalp amelyatı olmasına ramen EF %60 üstü oldukları için bir tek kalp hastalıktan vergi inirimi veya mallüyet alamadıklarını görebilirsiniz.
Macit arkadaşım EF%42 yazmışın buda senin vergi indiriminden yararlanabileceni ve şartları yerine getirdiğinde emekli olabilirsiniz.
Bu arada ben devlet hastanesinden %100 rapor almıştım (raporun detaylı bilgileri forumda yazdım),fakat maliye beni hakem hastaneye gönderdi ve orası eko yaptı ve her iki kapaım değişmesi gerktiğni söylediler (çok acil olarak)artı kalp büğmesi,aort çapı aşırı genişleme,polumer tansiyon vs.ama sonuç EF%58 ve zorla KLAS 3 aldım yani %50 rapor .
Ben sizlere yukarıda sağlık kurulu hastalıkları için yazdım diğer kalp hastalıkları veya aynı anda başka hastalıkları olması tabi fraklı göstergelere bakılacak.
Ama sağlık kuruları kalp hastalıklarında en çok EF oranına bakıyorlar,ha siz bunu dikkate alıp almamanız tamamen sizin iradenize kalmış .Kimseyi yanılgıya düşürmek istemiyorum,sonuçta raporu verecek ben değilim ,bu kararı hastane Sağlık kurulları veriyor,Maliye veya SGK ikna olamazise ,tekrar hakem hastanelerine gönderiyor vs.
Herkese sağlık ve mutluluk dilekleriyile.

ilgi alakanıza teşekkür ederim.gayet güzel bilgiler ediniyorum Hipertrofik Diğer kardiyomiyopatiler, Esansiyel (primer) Hipertansiyon, Kronik İskemik kalp hastalığım (tanımlanmamış) bunlar EKG ve EKO da bariz şekilde belli benim kalp kasında kalınlaşma var 20 mm kadar cetvelde Hipertrofik %50 evre 1 de . ben kalp kapak hastalıklarına girmiyorum. bu senin gönderdiğin kapak hastalıklarındamı değerlendirilir.birde EF % desini nasıl tespit ettirebilirim hangi cihazda cevabın için şimdiden teşekkür ederim saygılar

Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar %50 cetvelde böle yazıyo sağlık kurulu cetvele göre hareket etmiyormu

teşekkürler gerçekten içim rahatladı genede kuşku var doktorumla görüştüğümde bende cetveldeki bu durumdan bahsettim oda sağlık kurulu karar verir diyor EF işi canımı sıktı burda bi arkadaş sağlık kurulu EF ye göre değerlendiriyor diyor.ben müracatımı yaptım bakalım sonucunu sizlerlede paylaşacağım bende de st deprosyonları var senin ki gibi hastalığım beni rahatsız ediyor nefes darlığı göğüs ağrısı baş dönmeleri gibi bakalım sonuç ne olacak

S&S arkadasım sizin göndermiş olduğunuz özürlülük ölçütü sınıflandırması "kalp kapağı hastalıkları bolumunden almıs olduğunuz değerlendirme tablosuna ait" arkadasın rahatsızlıgı benımkı ıle aynı bızım rahatsızlıgımız dogustan gelen kalp kası rahatsızlıgı ve kalbın kasılma problemi--- dolaşım ve damar ile alakalı degil...ayrıyeten bizim efor ile alakamız yok nedeni ise eforun zaten yasak olması...benim raporumun açıklama bölümünde de zaten efor gerektiren işlerde çalışamaz diyor....
sukru bey galiba size efor testi yapılamaması ve burdaki arkadasların sürekli olarak efordan bahsetmesi ayrıca raporunuzun çıkmaması sizde tedirginlik yaratmış....siz efor testine tutulmadınız çünkü efor esnasında tansiyonunuz çıkacak ve yürüye banttan inememe ihtimaliniz olacaktı nedeni bu....ben bunu yaşadım yüksek ihtisasta muayene sırasında beni EKO 'dan önce efora gönderen asistan bu yüzden doçentten fırça yedi...bizim efora çıkma gibi bir durumumuz yok...çünkü ani ölüm riski var...kalp muayenesinde silsile MUAYENE- EKG-EKO-EFOR eger hipertrf varsa EFOR yok...
HİPERTROFİK KARDİYOMİYOPATİ
EVRE I:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve asemptomatik olan hastalar 50
EVRE II:
Fizik muayene ve laboratuar sonuçlarıyla hipertrofik kardiyomiyopati tanısı konulan ve tedaviye rağmen semptomatik olan hastalar 100

S&S ARKADAŞIM
beni yanılgıya düşürüyorsun yazdıklarından ben malülen emekli olmam anlıyorum aslında şartlarım fazlasıyla yetiyor ama bakalım sgk kurulu ne diyecek.
3 defa kalp ameliyatı oldum herşey var bende 2 kapak vs.vs....
sen sadece EF diyorsun banada %50 verdiler ancak sgk malüliyet müracatıma henüz cevap gelmedigi için itiraz etmedim. cevaba göre davranacam
yukardaki çetvel (eksik koymuşsun önceside var iyi oku lütfen ) özürlülük için malülen emeklilik çetvelinde
klas 3 olmak % 57 pulmoner hipertansiyon %57 kapaklar degişirse bende öyle %30 malüliyet
yani malülen emeklilikte ve yukardaki çetvelin başlarında EF nin adı geçmiyor ha EFsi yüksek adam klass 3 zor olur ama genede bilinmez
olaylara geniş bakalım bir çok kişi burdaki bilgilere göre kendine yön çiziyor. itiraz yada müracaat için insanlara yardımcı olmak için bence 1 satır yetmez ve şu yoksa olur olmaz demek yanlış olayyı iyi anlayıp açıklamak lazım.

arkadaşlar benim durum haftaya belli oluyor. sizi buradan bilgilendireceğim.

cetvele göre benim hastalık %50 veya %100 olması lazım

thomas haklı çıktı benim hast evre2 ye göre değerlendirilmiş %100 rapor verdiler tüm arkadaşlara ilgi alakalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Şükrü bey geçmiş olsun tekrar ama sureç hakkında da bilgi vermenizi isteriz... kurum sevki ile mi gitmiştiniz hastaneye _? emekli olmak için kurum sevki ile gitmeniz lazım diye biliyorum...

Mesajlarınızı bekliyoruz ...Çünkü sizin yaşadıklarınız bizim içinde gerekli olabilir...

Çalşmaya devam etmek isterseniz vergi indiriminin faydası olur ama emekli olucaksanız hiç uğraşmayın çünkü kazancınız olmaz...

Klas 2 hastalar 30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).
Klas 3 hastalar 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığ
bu iki tanımda %30 ve%50 mi veriliyor

merhabalar hastalığımla ilgili kişisel müracaat yaptım onun sonucunda bu raporu aldım durumumu öğrenmiş oldum.

%100 raporda kurum zorunlu emekli yaparmı yani isteğimiz dışında zorunlu olarak emekliliğe sevk edermi. bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

siz kuruma müracat etmedikçe kimse size sen hastasın ayrıl demez siz malülen deil erken eemekli olabiliyosunuz buradaki üstatlar bu konuda yardımcı olurlar hangısı daha avantajlı ve kısa olursa onu secın...

Ancak isteğiniz halinde emekli edilirsiniz. Kimse sizi zorla emekli edemez.

5510/Geçici Madde 4'e göre emeklilik işlemlerinizi yürütün. Kesinlikle malulen emeklilik yönünden işlem yapmayın. Böylece hem emekli maaşı alırken hem de sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışma opsiyonunuzu elinizde bulundurmuş olursunuz

bülent bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

ben kişisel olarak hastaneye vergi indirimi için müracatı için rapor talep ettim. %100 rapor benim için süpriz oldu vergi indirimi için defterdarlığa müracatımı yaptım. şuan malülen emeklilik için hiç bir işlem yapmadım. eğer emekliliği düşünürsem benim için malülen emeklilik mi yoksa erken emeklilik mi kazançlı olur.
siz malülen olmayın diyorsunuz. 21 sene memur olarak hizmetim var. sizin bahsettiğiniz "emekli maaşı alırken hem de sosyal destek primi ödeyerek çalışma opsiyonu elimizde bulundurmayı bana kapsamlı şekilde bahsederseniz sevinirim
benim raporum ömür boyu %100 ağır özürlü şeklinde

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla

Malulen emekli olursanız emekli olduktan sonra çaılşmak isterseniz, emekli maaşınızı kestirmeden çalışamazsınız. Oysa erken yaşllık emekliliğinden yararlanırsanız, sosyal güvenlik destek primi ödeyerek hem emekli aylığınızı alabilir hem de çalışabilirsiniz...
Aralarındaki en temel fark budur sizin açınızdan

erken emeklılık ıcınde yıne kuruma muracaat etmenız gerekecek galıba sukru bey...yazdıklarınızı takıp edıyorum bende 12.5 yıllık ogretmenım ve aynı hastalıktan %50 ; toplamda ise %60 sürekli raporum var bu arada sosyal hizmetler il müdürlüğünden özürlü kimlik kartı alabilir ve özürlüler için yapılmış olan düzenlemelerdende faydalanabillirsiniz...

Merhaba Bülent bey , %100 özürlü raporum 25.05.2010 tarihli , vergi indiriminden de yararlanıyorum.1.derece olarak.
İlk işe girişte 1989 yılında memur olarak girdiydim halende memur olarak çalışıyorum .
Çalıştığım kurum malülen emekli olabilirsin diyor.
Acaba erken yaşlılıktan emekli olabilirmiyim?Yani 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesine göre ben böyle dilekçe vermek istiyorum kuruma.
2010 aldığım Maliye Bakanlığı sağlık Kurulunca kabul edilen %100 oranındaki raporu SGK kabul edermi?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla

çalışmaya sonradan başlayıpta sonrada benim gibi %60 üzerinde raporu olupta erken emekli olan arkadaşlar varmı acaba

Bilgilerinize

T.C.SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayın: ŞÜKRÜ GÜNEŞ
Soru: 657 tabii T.H.S. da Teknisyen olarak çalışmaktayım. 657 tabii olarak 31.10.1989 tarihinde göreve başladım.Rahatsızlığımdan dolayı ( Hipertrofik KMP Evre II (ICD:142.2): % 100 , Hipertansiyon (ICD:I 10): %20 )şeklinde 12.05.2010 tarihinde %100 , Ağır özürlü, Sürekli ,Geçerlilik süresi ömür boyu şeklinde özürlü sağlık raporum bulunmaktadır. Rapor Maliye Bakanlığı tarafından onaylanmış olup 12.05.2010 tarihinden itibarenden Vergi İndiriminden de yararlanmaktayım. 5510 sayılı Kanunu geçici 4 Maddesine göre emekli olup olamayacağımın tarafıma bildirilmesini hususunu arz ederim.

Cevap:

Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Tarafınıza MALÜLEN emekli aylığı bağlanabilmesi için;
1) Malüliyetiniz nedeniyle BULUNDUĞUNUZ GÖREVİ YAPAMAYACAK DURUMDA olduğunuza dair alacağınız raporun gönderilmesi ve sözkonusu raporunuzun Sağlık Kurulumuzca incelenerek Malül olduğunuza karar verilmesi halinde, en az 10 yıl hizmetiniz olması gerekmektedir.
2) Bulunduğunuz görevi yapamayacak derecede olmasa da MALÜL iseniz;
a) Malüliyetinize dair alacağınız Raporun Sandığımıza gönderilmesi ve Sağlık Kurulumuzca incelenerek karara bağlanması,
b) Malüliyet oranınız yüzde 40-49 arasında ise, toplam hizmet sürenizin en az 18 yıl,
c) Malüliyet oranınız yüzde 50-59 arasında ise, toplam hizmet sürenizin en az 16 yıl,
d) Malüliyet oranınız yüzde 60 ve daha yukarı ise, toplam hizmet sürenizin en az 15 yıl olması halinde tarafınıza MALÜLEN emekli aylığı bağlanması yönünden durumunuz incelenebilecektir.
Diğer taraftan, Sandığımızca şahıs sicilleri tutulmamakta ve iştirakçilerimizin hizmet, intibak (derece-kademe ve ekgösterge), istifa, nakil, ücretsiz izin ve borçlanma gibi bilgi ve belgeleri Özlük Dosyalarında muhafaza edilerek, emeklilik aşamasında Sandığımıza gönderilmektedir. Bu nedenle, halen ne kadar hizmetiniz bulunduğu, ne zaman ve nasıl emekliye ayrılabileceğiniz hususlarında, görev yaptığınız kurumun Personel Birimine müracaat etmeniz ya da BÜTÜN HİZMETLERİNİZİ gösterir Hizmet Belgelerinin YAZILI BİR DİLEKÇE ekinde Kamu Görevlileri Emeklilik İşlemleri Daire Başkanlığı - Ehlibeyt Mh. Cevizlidere Cd. No.20 Balgat/ANKARAadresine gönderilmesi gerekmektedir.

Bilgilerinizi rica ederiz.
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bilgi Edinme Birimi

Şükrü bey, kurum verdiği yanıtta malulen emeklilik için değerlendirme yapmış...

Dediğim gibi, malulen emekli de olabilirsiniz, 5510 geçici 4. maddeye göre erken Yaşlılık emeklisi de olabilirsiniz. Bu size kalmış bir şey. Emeklilik için vereceğiniz dilekçede hangi maddeden yararlanmak istiyorsanız ona dair ibare ekleyin, kafi gelir.
Kurum sevki ile yeterli oranda rapor aldığınızda emeklilikte hiç bir sorunla karşılaşmazsınız diye düşünüyorum...

Benimde %100 oranında raporum var.Devlet memuruyum raporumuda 2010 yılında almıştım.1.derece vergi indiriminden yararlanıyorum.İşe başlayış 1989 yılında yani ben sonradan rapor aldım.Ama çalışabilir durumdayım.Acaba malülen değilde erken yaşlılık emekliliği hakediyormuyum.Bu genelge bizide devlet memurlarını etkiliyormu. Cevaplar için şimdiden teşekkürler

Evet, bir önceki mesajımda yazdığım gibidir Şükrü bey.

Üst Alt