Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamu kurumunda hangi meslek olursa olsun hepsinin emekli ikramiyesi aynı mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
637
Reaksiyonlar
370
Kamu kurumunda hangi meslek olursa olsun hepsinin emekli ikramiyesi aynı mıdır?

Aynı değil. Polis emeklisi ayrı öğretmen emeklisi ayrı vs vs.

Kamuda maaşlar gösterge, ek gösterge, kıdem göstergesi vs bir sürü değişken ile belirleniyor. Bu gösterge rakamları da mesleğe, kıdeme, çalışılan yere vs bir sürü değişikliğe uğruyor. Yani sorunun cevabı her mesleğin ve hatta aynı mesleği yapan farklı kurum, derecedekilerin bile emekli maaşları ve ikramiyeleri aynı olmuyor.

@bipolarikipolmaz

Emeklilik tazminatıda varmıdır emekli olunca bütün 4C liler için?

9 yıllık 4C hizmetim vardır benim.

EMEKLİLİK TAZMİNATI= 10.237,59 TL

bipolarikipolmaz

EVET 4C yani EMEKLİ SANDIĞI ndan emeklilik için soruyordum. 5.760 günden 280 prim eksiğim var.
(5434 SK TABİ OLARAK)

hizmetlilerde tazminat çok kırpılıyor bir öğretmen polis kadar alamazsın.tahminen 200 300 civarı bişey olur

@faux

HİZMETLİ-9 YIL OLARAK HESAPLADIM

2024 YILI İÇİN
OCAK-HAZİRAN= 149,022.04 tl
TEMMUZ-ARALIK=163,924.25 tl
(DERECE 7 KADEME 1) OLARAK
(MEMURLAR.NET TE HESAPLANDI)

Son düzenleme:
tahmin ettiğimden de azmış.kurumda seni sıkıntıya sokacak engelini artıracak bir durum oluyor mu?olmuyorsa devam et hocam ne diye emekli olacaksınki emeklilik çok zor.arkadaşın olmayacak çevrende insan olmayacak.sürekli kafanda kuracaksın.ben hayatta emekli olmam şahsen.prognozunuza pozitif etki eden bir etmen çalışmak daima

@faux,
Memurluğa geçtinizmi siz?
DERECE / KADEME niz değiştimi?

Son düzenleme:
evet sonunda geçtim.derece yükseliyor mu bilmiyorum şu anda 10 un 1 indeyim

evet büyük ihtimalle derece verirler.onun için beklememe gerek yok .657 ye bakmam lazım
şimdi baktımda şöyle bişey var genel idare hizmetlerine girişte bir derece verildiğini belirtiyo ama şu şekilde;

Genel İdare Hizmetleri sınıfına girenlerden Orman Muhafaza Memuru veBaşmemuru ile Gümrük muhafaza memur ve amirlerine ilkokul ve ortaokul ve liseöğrenimleri için bu kanunda tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,

galiba derece verilmiyor.sadece bu madde var kanunda.

Memurların emekli olurken hakettiği emeklilik tazminatı bugün itibari ile 10.237,59 TL nasıl hesaplanmaktadır ve bunu tüm memurlar alabilmektedirmi?

(BU EMEKLİLİK İKRAMİYESİ DEĞİL ABİ ONDAN DOLAYI SORUYORUM PEK BİLİNMİYOR DOĞRUSU BU.
ENGELLİ OLARAK EMEKLİ OLANLAR AÇISINDAN)

Memurlar nette emekli maasi hesaplama bölümü var oradan da hesaplayabilirsiniz
Ayrica 5510 s.Kanun ile emeklilik farkli 5434 ile farklı maas baglama oranlari bulunuyor.
Bahsettiginiz 10 bin emeklilik tazminati değil emeklilik tazminati veya ikramiyesi zaten ayni şey tam olarak ne öğrenmek istediğiniz anlasilmiyor

ÖZKANSOFT MEMUR EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA SİTESİ VAR. EMEKLİLİK TAZMİNATI diye bir işlem çıkıyor karşımıza. Orada 10.237,59 TL EMEKLİLİK TAZMİNATI YAZIYOR.

Son düzenleme:
@ayDÜNYAvazo,
f8rysvm.jpg

Destek için size yardımcı olabilirim. Hesaplamanız yapılmıştır.
Resim kontrol edebilirsiniz.
1 saat destek ve danışmanlık işlemi 250 TL.

Güzel fırsat ama ben o fırsatı yakalayamam.

HERKESE STANDART MI OLUYOR BU TUTAR? Benim 9 yıllık hizmetim vardır.

Memur arkadaşlara soruyorum. Sizcede memurların emeklilik ikramiyesi genel olarak az değilmi?

4D Kamu İşçisi sonradan memur olursa eğer, çalışmışlığı kadar memurluktan yani 4C li emeklilik hizmetinden sayılır mı?

(KENDİM İÇİN SORMUYORUM BUNU)

(HİZMETLİ olarak memur olursa)

Prim gününden sayılır orasını biliyorum. KIDEM TAZMİNATI, İKRAMİYE gibi 4D li döneme ait. BU 4D HİZMETLERİ KAMU HİZMETİNDEN SAYILIRMI?
(4C den emeklilikte)

eğer önceki 4d li hizmetinizden kıdem tazminatı almadıysanız emekli ikramiyesine eklenir hizmetinizi yok sayacak değiller ya

Yani 4D hizmetleri 4C hizmetinden sayılacaktır ve hakedilen ikramiye alınabilecektir.

(Ben kendi adıma sormuyorum)

şöyle demiş:

- Ancak, 08/09/1999 tarihinden önce görevlerinden istifa ederek ayrılmış işçiler hiç bir koşulda kıdem tazminatı alamıyorlar. Kıdem tazminatına hak kazanmadıkları için de bu kişiler memur olup memurluktan emekli olduklarında da bu sürelerine emekli ikramiyesi alamıyorlar.

-Aynı kamu işyerinde işçi olarak çalışırken, aynı kamu Kurumunun işlemi sonucunda memur olarak kadroya ataması yapılanların/geçirilenlerin, işçi olarak geçirdikleri süreler emekli olduklarında emekli ikramiyesi hizmet yılına dahil edilir.

Bu şartları taşıyanlar emekli oldukları zaman kamu işyerlerinde geçen ve kıdem tazminatı alınmamış olunan sürelerine karşılık emekli ikramiyesi alabiliyorlar. Burada emekli olunması için mutlaka memurluk olarak emekli olma kuralı bulunmuyor. İster işçi ister esnaf, ister memur olarak emekli aylığı bağlanmış olduğunda kamu işyerinde geçen sigortalı sürelere emekli ikramiyesi alabiliyorlar.

5434 SK ile emekli olacak memurun emeklilik ikramiyesi hesaplanırken hangi rakam baz alınmaktadır?

HİTAP:
KIDEM AYLIĞI HİZMETİ:
9 YIL 0 AY 13 GÜN

KAZANILMIŞ HAK AYLIĞI:
9 YIL 0 AY 13 GÜN

DERECE 7 KADEME 2
"HİZMETLİ" kadrosundayım.

4C hizmetim SGK TESCİL VE HİZMET DÖKÜMÜ NDE (225 GÜN FİİLİ HİZMET ZAMMI İLE BİRLİKTE) 3.075 GÜNDÜR.

Son düzenleme:
Üst Alt