Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda büro işçisi olunca 657'ye mi tabi olunuyor?

Konular
16
Reaksiyonlar
1
Merhaba arkadaslar, işkurda böyle bir ilan gördüm yeri Mardin 'de. Daimi işci diyor büro işçisi diyor yani bu başvuru ile 657 tabi oluyor muyum ? EKPSS iyi geldi ve lisans mezunuyum işe ihtiyacım oldugu için memur ve ögretmen atamalarından ses çıkmayınca arayış içine girdim :( lütfen ,dostlarım beni aydınlatın 😕😇

Eğer puanınız iyiyse ve merkezi atamada atanma şansınız varsa bence bekleyin.
Ve şu an çalıştığınız işte rahatsanız yinede düşünün.

Emrdyl

Ne alaka...
İŞÇİ ile EKPSS farklı kavram...

İşkur ile işe yerleşince(yerleşirse veya işe başlarsa) ki EKPSS.den olan tercih hakları yanmıyor..

Ben olsam o işi kaparım: ayriyeten EKPSS tercihlerine de bakarım. Hangisi işime gelirse oradan başlarım.

Tomris_Hatunn
HAYIR!. farklı kavram 657.ye tabii değilsiniz... ama yinede devlet güvencesindesiniz.

Mr.No

Yanlış anlamışsın dediğimi kardeşim, Tabi ki farklı

Demek istiyorum ki, puanım iyi dediği için merkezi atamada şansı varsa beklesin. Çünkü olurda bu işe girer yerleşir sonrada merkezi atamada atanırsa kadrosu boş kalacak. O işe ihtiyacı olan diğer kişilerin hakkı yenmiş olunacak
Anladın mı?

Anladım ama bunu cevaplarken açıkça belirtmelisiniz...
Kul hakkına girip girmediğini bilmem ama işe girmek istiyorsa girebilir. Puanın iyi olması yada olmaması çok önem arz etmiyor. Belki de işkur ile işe girip de EKPSS de vazgeçip başka birilerine yer açmış olabilir. Bir sürü mesele olabilir ama yinede sorusuna cevap verilecekse açıkça belirtmelisiniz.

Bu konuyu bende merak ediyorum, işkur üzerinden ekpss dahil alım yapılıyor iş kur kapsamında özel sektör çalışanı gibi olunuyor yoksa kamu çalışanamı olunuyor ?

Ekpss yada Kpss gibi merkezi alımlarda atanamayanlar içinde bir diğer seçenek açıktan atamadır. Açıktan atama kamu kurumlarının personel alımı yapmasıdır. İşkur gibi yada kendi internet sitelerinden duyuru yaparak personel almı yaparlar. Bir çok kamu kurumu bu alımlarda Kpss yada Ekpss girme şartı arar. (Aramadığı durumlarda bulunur)
narinçiçek alım ilanını veren kurum kamuysa yine Ekpss de atanmış gibi kadrolu memur oluyorsun.

Kamuda işçi statüsüde tıpkı memurluk gibi ve/fakat farklı özlük haklarına haiz kamu çalışanı olmuş oluyorsun.

Çok tesekkur ederim. Hepiniz bana bir bakış açısı kattınız. Kafam karıştı çünkü bir memur (bilmiyor sanırım) istifa edip altı ay bekleyeceksin deyince bir bekledim yani arada alım olursa Ekpss iyi gelmiş İken istediğim yer ve pozisyondan da beklemeye takılırım diye kaldım. Açıkcası ben haklarımı yeni öğrenip araştırıyorum artık hep güncel ilanları takip ediyorum. Şuan çalıştığım yerde sıkıntıdayım sigortam yok ve asgari ücretin altındayım. İlanlara bakıyorum da keşke çok önce bu ilanları takip edip şuanki işimde değil kamuda bir yerde olsaydım dedim atamam olana kadar. Anlatabildim mi bilmiyorum

cicikıs
Açıktan atama için neyı takıp etmeliyim ?

Altı ay bekleme gibi bir şartı öldüğünü nasıl söylüyorlar anlamıyorum, memuriyet başka kamuda işçi olmak başkadır, kamuya işçi olarak girdin diyelim, sonra da ekpss merkezi atama açıldı, direk başvurabilirsiniz. Çok ama çok fazla bilgi kirliliği var, çok üzülüyorum bu duruma...

İşkur, memurlarnet gibi sitelerden takip edebilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba konuyla ilgili platformdamıyım bilmiyorum ama benim bi kaç sorum olucak ben MEB de sürekli işçi kadrosundan mulakatlara grip İŞKUR üzerin den okula hizmetli olarak görevlendirildim beş gün oldu daha ama hiç bi hakkımı bilmiyorum daimi işçi maaşım ilk ay asgari ücret sanırım ve ikramiyelerle ilgili hangi kanuna tabi işçi kadrosu oluyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim yada hangi platforma yazmam gerekiyor tesekkürler

işçilerin üye oldugu sendikayı ögrenin,hemen sizde üye olun,maaşınız 4000 den aşagı olmaz,ayrıca 4 tam maaş ikramiye alırsınız,tabi ben bizim kurumdaki işçilere göre söylüyorum,az miktar fark olabilir bu ücretlerde,ayrıca sendikaya üye olmanız şart,yoksa ikramiye veya bazı haklardan faydalanamazsınız.bizim kurumda işçide memurda ayni işi yapıyor,masada oturan işçide var,çay dagıtan odacı işcide var ama işçilerin imkanı bizden biraz fazla,ama kurumdan kurumu farkedermi onuda bilemiyorum tabiki..

ayrıca sendikalar bazındada maaş farkı oluyor,sanırım siz hizmet iş sendikasına baglısınız,önce onu ögrenin,sendikalar arasındada maaş farkı olabiliyor azda olsa..

Hakan bey öğrenemiyorum çünkü diğer hizmetliler mevsimlik işçi bitek ben kadroluyum okulda 😞

Arkadaşlar merhaba konuyla ilgili platformdamıyım bilmiyorum ama benim bi kaç sorum olucak ben MEB de sürekli işçi kadrosundan mulakatlara grip İŞKUR üzerin den okula hizmetli olarak görevlendirildim beş gün oldu daha ama hiç bi hakkımı bilmiyorum daimi işçi maaşım ilk ay asgari ücret sanırım ve ikramiyelerle ilgili hangi kanuna tabi işçi kadrosu oluyorum bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim yada hangi platforma yazmam gerekiyor tesekkürler

büro işçiisi yani daimi işçi çogu memurdan iyiidir,sizi yanıltmak istemem,kurumlara göre degişirmi bilemiyorum,ben memurum yan masadaki arkadaşım işçi ama o benden fazla maaş alıyor,aynı işi yapıyoruz,o maaşının yarısı kadar fazla mesai alıyor ben daha az alıyorum,velhasıl kamuda işçi olmak gözünüzü korkutmasın,ankarada böyle mardinde şartlar nasıl,iş nedir bilemem tabiki...

Anladım ben izmirdeyim inşlh iyi olur bi ayım dolduktan sonra görücez artık 🙏

özüm24 beyefendi,okul yönetimine sorun,yada çevrenizdeki okullarda çalışan kadrolu illaki vardır,oralardan bilgi alın,hangi sendikaya üye olmanız gerekiyor onu bulsanız onlar size bilgi verir,hizmet iş sendikası olabilir,gogleden telefonunu alın arayın onlar sizi yönlendirirler.

Teşekkür ederim ama ben bayanım çevremdede okul bi bizim ilk öğretim var müdürlerde bişey bilmiyor pek bende sormak istemiyorum yeniyim diye 🙈

pardon o zaman ben siz bey sanmıştım hanımefendi özür:D bence sorun bir an önceki hak kaybınız olmasın,ilkokul yada lise farketmez,kamuda işçi hizmetliler genelde aynı sendikaya baglııdr,sorup bir an önce ögrenmeniz sizin yararınıza olur,işiniz hayırlı olsun kolay gelsin size..

Onu biliyorum sadece maaş olarak ve ikramiye gibi sendika vs seyleri öğrenmek istyrum

Üst Alt