Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda düz memurluk nasıl oluyor, hakları nelerdir?

diyarbakirli1

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
yani ne is yapar mesela ne yazar tercihinde mesela ne maas alir mesela yazilmasi onerilen birsey midir/

Kamuda düz memurlukta unvanların bir önemi yoktur, bilgisayar işletmeni, vhki, idari uzman, tekniker, teknisyen, programcı aynı işi yapabilirsiniz, hiç ünvanınız ile ilgili olmayan işler verebilirler size. Kamuda ünvanlar daha ziyade yüksek maaş alabilmek için değiştirilir. Düz memur 4000 lira civarı maaş alır.

true blue

sagol cevabin icin birsey daha sorayim .duz memurlukta bazen 97 98 bile almis… simdi bu, puanla tercih, yapan kisi neden kendi meslegini secmemis yani demem o ki cekici kilan birsey mi var… ve duz nemurlukta hangi kadroyu onerirsiniz universite vs.

ben makine muhendisiyim 90.77 puan 274 siram var muhendislikte secsem gelir mi

Unvanına göre alım az yapıldığından memur kadrosunu tercih etmiştir. Mühendis olarak atanmak varken niye düz memurluk? Mühendisin maaşıda özlük hakları da daha iyidir. Sizde son çare memurluğu düşünebilirsiniz. Baktınız alanınız ile ilgili alım az o zaman memurluğu tercih edip sonraki aşamada kendi unvanınıza atanmayı planlayabilirsiniz.

Bulut25
simdi atiyorum birdahaki sinava kadar 4 atama yapilacaksa son atamada düz memurluk secilmesi eger muh gelmemisse daha mantiklidir degil mi… duz memurdan nasil muh kadrosuna gecis oluyor veya oluyor mu" .atiyorum ilk yerlestirmede duz kadroya yerlesen birisi sonraki atamada mi muh seciyor" .4 yil gecerli puan oldugu icin duz kadroya atanan kisi o puanini kaybediyor degil mi
true blue
geneldeduz memurlukta neresi seciliyor mesela universiteler daha mi rahattir sizce

diyarbakirli düz memurlukta ptt gibi gişe de durman gereken yerleri seçme, çünkü 8 saat mesai var ya tam 8 saat çalışırsın, ama mesela diğer yerlerde çok boş vaktin olur, çayını kahveni içersin sohbetini yaparsın, bildiğim kadarıyla bakanlıklar rahat olur,
eğer mühendislik seçersen daha iyi olur, hem maaşı daha iyi hem de kariyer imkanı var, ben senin gibi mühendislik okusaydım kesinlikle düz memur olmaya çalışmazdım, ama açıkta kalmamak için son tercihlerine düz memurlukta yazabilirsin.

Düz memurluğa girersen sonraki atamada hakkını kaybetmeyip mühendisliğe atanabiliyor musun onu hatırlamıyorum.

true blue

peki son atamada mi duz memurluk secmek daha mantiklidir… yani 1 de 2 de butun hepsine muh yazayim sonraki is son atamalarda duz memurluk

diyarbakirli
Memurken 4000 alıyorsan mühendis 5500-6000 tl alırsın. Bazı kurumlarda daha rahat yada daha zor olabilir işin. Memur olarak atandıktan sonrada mühendislik kadrosuna geçme sansın var. Bunun için kurumlar ünvan değişikliği sınavı yapıyorlar ona giripte hakkın olan kadroya geçebilirsin ama o sınavlarda her yıl olmuyor ve o sınava girmek için aday memur olmaman gerekiyor. Bence maddi durumun daha iyiyse mühendis olarak atanmayı bekleen son ki alımda epeyce mühendis kadrosu vardı. Bide hşayet memur olarak atanırsan hangi kurumda çalışacaksan o kurumun ünvan değişikliği sınavlarını takip et. Her kurum ihtiyacına uygun mühendis barındırıyor. Misal çevre mühendisisin ama meb te çalışıyorsun. Meb çevre mühendisi kadrosu olmuyor. o yüzden büyük ihtimalle o kurumda memur iken mühendis olamazsın. Branşına göre uygun kurumu seçmen gerekiyor.

diyarbakirli hocam öyle olur da, öyle yaparsan da bu sefer mühendislik gelmezse aylarca çalışmadan kalacaksın, sen bilirsin beklerim diyorsan ilk atamalarda mühendislik yazmak daha mantıklı tabi,
ama düz memur olduktan sonra sonraki atamaya katılabiliyor musun onu bilmiyorum, eğer öyle bir imkanın varsa daha iyi tabi.

Ben 2015'de memur olmuştum, şimdi şartlar nedir bilmiyorum, ama senin puanın iyi gibi geldi bana, sana mühendislik gelme ihtimali yüksek diye tahmin ediyorum.

Üst Alt