Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda işçi olarak çalışıyorum. Özelleştirme sonrası emeklilik şartlarım ne olacak?

tedas_1980

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sevgili kardeşimiz oturan boğa yine bir konuda bilgi almak için seni rahatsız ediyorum...

epilepsi hastalığım için ankara yollamış olduğum rapor %55. bu rapor aynı başlık adı altında kabul edilerek vergi indiriminden faydalanabilirsiniz demektedir
.şimdi benim öğrenmek istediğinm şu kamuda işçi olarak çalışıyorum yakın bir zamanda kurum özelleşiyor ve bizde 657 4/c maddesince çalıştırılacağız acaba ben memur statüsünde mi emeklilik hakkı elde edeceğim yoksa işçi statüsünde mi
memur olursam emeklilik sürem 15 yılmı olucak işçi olursam işe başlangıç tarihim 08.12.2004 ne zaman emekli olurum

tskler

Son 7 yıllık primin fazlası hangi statüde ise o statüde emekli olacaksınız. Ve emekliliğiniz 5510/28'e göre değerlendirilecek...

merhaba benim %55 raporumla başvurum ankarada onaylandı yalnız bir dahaki yil tekrar kontrol muayenesi istenmiş
şimdi öğrenmek istediğim her yıl raporla yeniden ankaraya başvuruda bulunmamız gerekiyor mu

bülent bey cevap verirseniz memnun olurum ayrıca özelleşecek bir kurumda çalışıyorum acaba 4/c geçersem memur statüsünde mi yani 15 yılda mı emekli oluyorum yoksa işçi ssk statüsünde 2003 ten sonra sigortalı olduğum için 20 yılda mı emekli olurum

bilgi verirseniz memnun olurum tskler

Bülent bey hayırlı günler efendim sizden yine bir konuda yardım bekliyorum

ben tedaş da elk teknisyeni olarak görev yapıyorum ve kurumumuz özelleştirildi ve ben işe başlarken sağlam kadrosunda başladım
geçen ay vergi indirimi için baş vurdum ve ankara onayladı ve bu ay 100/55 3 dereceden vergi indirimi kesintisi yapıldı ve bir dahaki ay ben buyuk ihtimalle 4/c statüsünden çalışacam

şimdi sormak istediğim bizi özelleştirme mağduru olarak yollayacakları 4/c statüsünde özürlü olarakmı yoksa 4/c li normal memur olarak mı çalıştıracaklar.a
yrıca tam teşekküllü bir hastaneden sağlam raporu almamız istenirmi sonuçta ben veri indiriminden faydalanıyorum sen özürlüsün seni çalıştıramayız diyebilirler mi

bu konuda bana yardımcı olabilirseniz memnun olurum tskler bülent bey umarim cevap çok uzun sürmeyecek

Kurumlar ne zaman için kontrol muayenesi koyarsa, o tarihte kontrol muayenesine gitmek zorundasını. Eğer sakatlığınız sabitse, bu durumda birinci kontrolden sonra "sürekli" ibareli rapor verilir ve kontrol şerhi kaldırılır genelde...

4c'ye geçeceğinize göre sanırım memur olarak atanacaksınız. Ve, kurumunuzda sakat statüsünde başlamadığınza göre, memuriyete de sakat statüsünde geçirmezler.

Memur olduğunuzda sakatlığınızı öne sürüp sizi çalıştırmamaları söz konusu dahi olamaz.

sayın oturan boğa çalıştığım kurumda normal kadrodan özürlü kadrosuna geçtim.

şimdi size sormak istediğim 8 aralık 2004 te tedaşta işe başladım ve bugün itibariyle 3 derece vergi indiriminden faydalanmaktayım.
şimdi ben bu veriler doğrultusunda kurumunda özelleştirilmesi maksatıyla acaba 4/c geçmem sizce akıllıca olur mu ya da bizi alan özel şirkette devam etmem nasıl olur.

bir başka sorum özelleştirme sonrası özel şirkette kalırsam beni istediği zaman işten çıkarma yetkisi var mıdır. sonuçta biz kamudan özele devrediliyoruz.

bu konuda beni bilgilendirirsen memnun olurum.teşekkürler

Özel sektöre geçerseniz, yani 4a'lı olarak emekli olursanız, 20 yıl sigortalılık süresi ve en az 4400 gün prim gerekli.

Kamuda çalışırsanız, yani 4c'li olarak emekli olursanız, (emeklilik zamanınız geldiğinde %50'nin üstünde rapor alacağınızı varsayarsak), 16 sigortalılık süresi ve en az 4320 gün prim gerekli.

Yani, kamuda çalışmak her açıdan avantajlı gibi görünüyor...

peki özel sektör istediği zaman özürlü personeli işten çıkarabilirmi

yani özel sektör özelleştirmeden gelen özürlü personele istediği gibi davranabilirmi istediği şekilde işine son verebilirmi bu beni tedirgin eden son nokta bu konuda da bilgilendirilirsem memnun olurum tskler

Özelleştirme sonrasında işten atmaya dair bir süre kısıtlaması yapıldı mı, bilmiyıorum. Ama mantıken, özel sektör denince, verir tazminatını işten atar. İlla bi gerekçe uydurulur yani...

Üst Alt