Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda memurum. Vergi indirimi ile erken emeklilik şartları nelerdir?

Molla53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 2000 yılından beri bir kamu kurumunda memurum.1988 yılında tek atriyum, cleft mitral ve LPSVC tanıları ile septasyon, cleft tamiri ve LPSVC ligasyonu amelyatı oldum. sırf bu sebepten dolayı askerliğe almadılar. yani çuruk raporu verdiler. vergi indirimi alabilirmiyim sizce. sizce bu vergi indiriminden yararlanmam sansım ne kadar. egerki raporu alırsam erken emekli olabilirmiyim. bu konularda hiç bilgi sahibi değilim. amelyatımın tam ne demek olduğunu bilmiyorum ama amelyat olduğum zaman yüzde 20 sans tanımıslardı doktorlar. bilgilendirirseniz sevinirim.simdiden coook tesekkur ediyorm

Sonradan sakatlanıp %40 ve üzeri işgücü kaybı meydana gelen memurların emekliliği 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre hesaplanır.

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır.

Sizin durumunuz için hangi sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor veriliyor, bilemiyorum. Bence buna en iyi yanıtı doktorunuz verecektir. Alacağınız rapordaki orana göre emekliliğiniz yukarıdaki şartlarda gerçekleşecek.

Eğer durmunuz maluliyet cetveli'ne göre maluliyeti gerektirecek düzeyde ise (yani oran % 60 ve üzerinde ise), o zaman hemen Malulen emekli olabilirsiniz. Bu durumda olup olmadığınızı da en iyi doktorunuz bilir.

öncelikle cevap yazdığınız için tesekkür ediyorum .ben aslında malulen emeklilik değilde erken emeklilik konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum. örneğin % 40 rapor alırsam 15 sene veya 18 sene hizmet yılımı doldurunca emekli olabilirmiyim. ben malulen emekliliği düsunmuyorum. yanlıs bilmiyorsam erken emeklilik dıye bi durum da var malulen emekliilk dısında. bu konuda bilgi almak istiyorum. bir de memurlarda yıl baz alınmıyormu emeklilikte gün olayı işçi pozisyonunda olan kişiler için değil mi. sakatlık oranına bakınca tabi kendime göre %40 veya 45 rapor verirler diye düsünüyorum. bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

Yukarıda yazdığım gibi, rapor oranınız % 40 ilâ % 49 arasında olursa 6480 gün hizmet süresi ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Üst Alt