Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuda tekniker olarak çalışıyorum. Bipolar bozukluk ile emeklilik şartlarım nedir?

Breuer80

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, ben bir devlet kurumunda tekniker olarak görev yapmaktayım. Teknik hizmetler kadrosundayım. Erken emeklilik için şartlar nelerdir? 5780 gün primim var.

@Breuer80

İlk sigorta giriş tarihiniz nedir? İlk girişiniz 1 Ekim 2008'dne sonra ise emekliliğiniz 28. maddeye göre olacak

Gün sayınıza göre 2008 öncesi başlamış gibi görünüyorsunuz.

Eğer 2008 öncesi memuriyete normal olarak atandıysanız alacağınız rapor oranına göre çalışmanız gereken yıl: %40 ise 18 yıl (6480 gün), %70 ise burada iş biraz karışık; isterseniz 10 yılı tamamladığınız için malulen olabilirsiniz ya da 16 yıl çalışıp SGK kabul ederse erken emekli olabilirsiniz.
Mevzuat %60'a kadar tanımlı olduğu için Bipolarda ağır tanısı ile %70 aldığınızda işlemler nasıl yürütülecek bilemiyorum.

@bipolarikipolmaz, hocam "sgk kabul ederse" ne demek oluyor adam şartları sağlıyorsa tamam değil mi?

Örneğin ben 2008/10 sonrası normal memur iken sonradan engelli memur oldum %40 rapor oranım ve süresiz. Şimdi ben yeni dilekçe verdim kurumuma sgk hitap hizmet dökümümde emeklilik şartlarımın güncellenmesini istiyorum diye.

Erken emekli olamayacakmıyım?

Edit: malullük hakkım var.

@psikotik hocam memuriyete başlama tarihine ve başlangıçta normal mi yoksa engelli mi ona bakıyorlar. %40 oranla 6480 güne tabisin yani 18 yıl. Eğer 2008 öncesi memurluğa başladıysan 5434 sayılı kanuna tabisin demektir. 2008 sonrası ise 5510 sayılı kanuna tabi oluyorsun. O zaman da 18 yıl ama 4100 gün yeterli.
"SGK kabul ederse"den kastım mevzuatta bir boşluk var. %60 ve üstü için malullük harici tanımlama yapılmamış.

Son düzenleme:
@bipolarikipolmaz, hayırlısı olsun. Ben 5510 a tabiyim şartlarım 18 yıl - 4100 gün mü oluyor? O halde? Birde dilekçemi yazdım personel başkanlığına gönderdim bakalım ne diyecekler

Üst Alt