Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kamuya engelli öğretmen olarak atanan kişinin emekliliği..?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
2010 yılında engelli öğretmen olarak atanan kişinin raporunu yenilemeden 15 yıl fiili hizmet süresinden sonra emekli olma durumu var mıdır?
başka bir rapor almasına gerek var mıdır? Tekrardan vergi indirimi raporu isteyebilirler mi ????

SGK da 657 ye tabi olanların 15 yılda emekli olabilirler Emeklilik sırasında yeni bir rapora gerek yok (sadece rapor sürekli değilse). zaten işe girerken 657 ye tabi 53. maddesi çerçevesinde alım olduğu kararnamenizde yazması yeterli..Ben öyle duydum yani yeni bir rapora falana gerek yok işe giriş raporun olsun yeterli tekrar hasteneye gitmiceksin....

Yahuu bizden istediler kurumdan kuruma değişio mu yani senin engelli raporun var vergi indirimden yararlanırsın demediler biz de engelli kadrosundan girdik ama yeniden rapor istediler ankara da onu düşürdüü..Milli eğitim Bakalığında böyle bir uygulama mı var yanii onlar da erken emkli olabilioz başka kurumda olamıoz mu yani böyle bir saçmalık mı olur...Kısaca tekrar soruyorum bir arkadaş adına İşe girişi engelli raporyla erken emekli olunur mu olunamaz mı tekrardan vergi indirimi raporu alması mı gerekir mii....böyle bir süreç yaşayan kimse yok muu ???? Benm bildiğim alması gerekiyor ama keçinin biri inat edior az kaldı emekli sandığına tel aççam. yahuu.:)))

ali bey oturan boğa burda yazmış işinize yarar umarım
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rinden-emeklilikte-yeni-rapor-istenir-mi.html
buda ali tezelin yamıs oldugu yazı
AliTezel.com - zrl memurlarn emeklilii, Kdem tazminat artt
ek olarak;
Memur olarak engelli kadrosuna girmişseniz vergi dairesine gitmeniz gerek yok. Bulunduğunuz kurum Maliyeye durumunuzu bildirir. Gerekli işlemleri yaptırır.
HErhalükarda Maliyeye rağmen durumunuz maliye tarafından reddedilir ise; Engelli kadrosunu işgal etmiş durumda kalırsınız. Erken emeklilik durumunuz yoktur.

umarım faydalı olur

Bakk bakk şunaa yaaa Ali Tezel Oturan boğa amcamdan iyi bilcek dimi oturanboğa abii nerde sigrtacı uzmanlarımz yaa gitmesii gerekrmi hastaneye tekrar vergi indirmi için emekli olablmek için yoksa işe giriş raporu yeterli mii

1 Ekim 2009 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olanlar 5510/28'e tabidirler:
- %60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

Geçiş hükümleri:

2008_sonrasi.PNG

Bu kanun henüz yeni olduğu için uygulamada bir çok bilinmez barındırmaktadır. Mesela aşağıdaki düzenlemenin benzeri 5510'da bulunmamaktadır. Bu da 1 Ekim 2008'den sonra "sakat statüsünde memur olanlardan emeklilik zamanları geldiğinde 28. maddede söylendiği gibi yeniden rapor istenecek mi" sorusunu cevapsız bırakmaktadır.

Memurluğa sakat statüsünde girmişseniz 15 yılı doldurduğunuz anda emekliliği hak etmiş olursunuz. Yeni rapor ya da başka şart aranmaz.

5434 sayılı Kanunun 39'uncu maddesinin j bendi:
"Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine" [emekli edilirler]​

Bilgi için çok teşekkrler..:) oturanboğa gerçkten okumuştum o yukardaki kareyle yazdğınız yazıları maddeyi (O zman niye soruysn bee kardeşm diyeblrsn vaktimi harcıosn haklısın demekte abisi..:)) ama başka bölümlerde de erken emekli olmak için vergi indirimi raporu almanız gerkmetdr diye yazılarını ve başka birçok arkadaşın yazısını okudum herhlde benm kafam karıştı karıştrdım konuları tekrardan teşekkrler...

emeklilik konusunda ve vergi indirimi konusunda rapor alıp almamamız durumunu hangi kuruma sormamız gerekir?
Eğer işe giriş sırasından bizden istenen "çalışabilir" raporu vergi indiriminde kullanılacaksa bunu hemen mal müdürlüğüne götürüp başvurma şansımız var mı?

Raporda oran yazıyorsa evet, vergi indirim hakkı elde etmek için o raporla defterdarlığa başvuru yapabilirsiniz. Çok çok büyük olasılıkla kabul edilir...

Üst Alt