Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kan şekeri değeri ne olmalı?

dustypages

Üye
Konular
30
Reaksiyonlar
100
saat sabah 8:30 da bir avuç fındık ve üzüm yedim.saat sabah 10:30 dada meyve salatası yedim ve saat öğlen 14:30 da kan testi yaptım 125 çıktı. normal mi bu sonuç

@dustypages,

Selam,

Yapay zekaya sordum; cevabı aşağıya yapıştırıyorum.
Geçmiş olsun.

..........................................

Kan Şekeri Değerleri Ne Olmalı?​

Kan şekeri, vücudumuzun temel enerji kaynağı olan glikozun kandaki seviyesidir. Bu seviyenin düzenli olması, sağlıklı bir yaşam için çok önemlidir.

Normal Kan Şekeri Değerleri:

• Açlık kan şekeri: 8-10 saatlik açlıktan sonra ölçülür ve genellikle 70-99 mg/dL arasında olması beklenir.
  • Tokluk kan şekeri: Yemek yedikten yaklaşık 2 saat sonra ölçülür ve 140 mg/dL'nin altında olması istenir.
Değerlerin Anlamı:

• Açlık kan şekeri 100-125 mg/dL arasındaysa: Prediyabet olarak değerlendirilir.
  • Açlık kan şekeri 126 mg/dL'nin üzerindeyse: Diyabet teşhisi konulabilir.
  • Tokluk kan şekeri 140 mg/dL'nin üzerindeyse: İnsülin direnci veya diyabet riskini artırabilir.
Kan Şekeri Değerlerini Etkileyen Faktörler:

• Beslenme: Yüksek şekerli ve rafine karbonhidratlı beslenme kan şekerini hızla yükseltir.
  • Fiziksel aktivite: Düzenli egzersiz kan şekerini düşürmeye yardımcı olur.
  • İlaçlar: Bazı ilaçlar kan şekerini etkileyebilir.
  • Stres: Stres hormonları kan şekerini yükseltebilir.
  • Hastalıklar: Özellikle tiroid hastalıkları, böbrek hastalıkları ve karaciğer hastalıkları kan şekerini etkileyebilir.
Neden Kan Şekeri Önemlidir?

Yüksek kan şekeri uzun vadede kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları, sinir hasarı, görme bozuklukları ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Düşük kan şekeri ise halsizlik, baş dönmesi, çarpıntı gibi şikayetlere neden olabilir.

Kan Şekerinizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

• Sağlıklı beslenin: Lifli gıdalar, kompleks karbonhidratlar, sağlıklı yağlar ve protein ağırlıklı bir beslenme planı oluşturun.
  • Düzenli egzersiz yapın: Haftada en az 150 dakika orta şiddette aerobik egzersiz yapmaya özen gösterin.
  • Kilonuzu kontrol altında tutun: Obezite, diyabet riskini artıran önemli bir faktördür.
  • Doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli kullanın: Eğer diyabet hastasıysanız, doktorunuzun önerdiği ilaçları düzenli kullanmanız önemlidir.
  • Düzenli olarak kan şekerinizi kontrol ettirin: Doktorunuzun önerdiği sıklıkta kan şekerinizi kontrol ettirerek, durumunuzu takip edebilirsiniz.
Önemli Not: Bu bilgiler genel bilgilendirme amaçlıdır ve bir doktor tavsiyesi yerine geçmez. Sağlık sorunlarınızla ilgili mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Daha fazla bilgi için şu kaynakları inceleyebilirsiniz:

Başka sorularınız varsa lütfen çekinmeyin.

Not:
Eğer diyabet veya prediyabet tanınız varsa, doktorunuzla düzenli olarak görüşerek kişiselleştirilmiş bir tedavi planı oluşturmanız önemlidir.

Umarım bu bilgiler sizin için faydalı olmuştur.

Üst Alt