Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kanser nedeniyle vergi indirimi ile emeklilik..?

Taksilem

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
13 Aralık Güncel:

Emekliliğimiz 1 yıllık onaylandı. 1539 tl bağlandı arkadaşlar

_____
Arkadaşlar selamınaleyküm.aranıza yeni katıldım.sizlere bir sorum olucak.hanımım 4.evre kanser 84 raporumuz ile vergi indirimine başvurduk 7000 bin günümüz var 53 yaşındayız bize nasıl sonuç çıkabilir sürekli emeklilikmi senelik emeklilikmi gelen vergi indirimine göremi belli olur bu arada 84 raporumuz.yıllık ve metastasta var.cevaplarınıza şimdiden teşekkür.vergi indirimine başvuralıda 1 ay oldu

Merhaba,
Çok geçmiş olsun.. Allah şifa versin (amin)
vergi indiriminiz ve emekliliğiniz süreli olacaktır. (Yönetmelikte mevcut)

Ben size bişey sorsam...
iş yerinizden yazı alıp önce vergi dairesine mi başvurdunuz (vergi dairesi mi sizi sevk etti)
Yoksa raporu alıp daha sonra mı işyerinizden yazı alıp vergi dairesine gittiniz

Teşekkür ederim önce rapor alıp vergi dairesine gittik o da işyerine gönderdi evrakları alıp vergi dairesine teslim ettik

Sonucu bizimle de paylaşırsanız sevinirim. (Yönetmelik net.. Şimdiden emekliliğiniz hayırlı olsun.)

Eğer dediğiniz olursa çok saçma olur zaten 7000günü var tamam yaş 58 i beklicek 1 sene sonra işbaşı verirse bu insan 4 sene gelirsiz nasıl geçinir.54 yaşından sonra kim işe alır.bu yüzden biz 2 sene maluliyet emeklilik çıktı kabul etmedik bu yola başvurduk

Merak etmeyin süre sonuna yakın size kontrol yazısı gelecek. Rapor yenileyeceksiniz. O zaman süresize dönme olasılığı yüksek. İkinci kez süreli verseler bile üçüncü kontrolünüzden sonra süresize döner diye düşünüyorum.

Bu durumda vergi indirimi iptalmı olur.onada yeni başvuru yapıcaz

Birde okuyorum forumda 5 sene kontrollü deniliyor bizede bu olabilirmi.yoksa raporumuz 1 senelik olduğu için vergi indirimide senelikmi olur.ilginize çok teşekkür ederim

Taksilem

Merhaba,öncelikle ailenize geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum.

Onkoloji hastaları eğer devam eden tedavi nedeni ile süreli engelli raporu alırlarsa tedavileri tamamlandıktan sonra sağlık kurulu süresiz en az % 40 engel oranı ile rapor alacağı için süreçte bir sıkıntı yaşamazsınız.

İnşAllah engelli vergi indirimi belgeniz gelir ve akabinde SGK emeklilik servisine başvurursanız;

1- SGK sizi kontrol muayenesiz(süresiz ) emekli edebilir.Engelli vergi indirimi raporunuzun süreli olması bu duruma teşkil değildir.Önemli olan engel raporunda belirtilen hastalığın süreğenliğidir.

2- SGK sizi süreli engelli vergi indirimi ile emekli eder.Kontrol muayenesi şartı ekler ve sizin kontrol muayenesi dönemi geldiğinde İnşAllah eşiniz iyileşmiş ve tedavi süreci tamamlanmış olursa yukarıda bahsettiğim gibi engell sağlık kurulu raporları yönetmeliğinde belirtiği gibi onkoloji hastalarına enz % 40 engel oranı tesis edildiği ve süresiz rapor verildiği için kontrol muayene şartı ortadan kalkar ve kalıcı olarak emekli olabilir.

Size bahsettiğim süreçlerle birlikte eşinizin tüm tedavi süreçleri sonunda sürekli ve en az % 40 engelli sağlık raporu alması yeni yönetmelikte belirtilmektedir.

Sizin yapmanız gereken sadece sürece göre hareket etmektir.

Saygılar.

Hayır iptal olmaz. merak etmeyin kontrol muaneyesi olma olasılığı yüksektir sadece...

Tmm çok teşekkür ederim.bu arada dün ankara yı aradım başhekim raporunuzu aynen onaylamış sadece nöroloji doktorun onayı kalmış o da senelik izindeymiş diye bilgi verdiler

Taksilem

Merhaba ,size birkaç metin önce yazmış olduğum süreçlerin birini yaşayarak sonuca ulaşabileceksiniz.

Saygılar.

İlginize çok teşekkür ederim.sağolun sonuçları emeklilik şeklini burada paylaşacağım

20 08 de başvurduğumuz vergi indirimi bugün itibarı ile 1 yıllık oran değişmeden onaylandı sgk emeklilik için başvurucaz sonucu buraya yazı cam arkadaşlar

Emekliliğimiz 1 yıllık onaylandı.1539 tl bağlandı arkadaşlar

Kontrol muaynesi

Selamınaleyküm arkadaşlar 2021 11 inci ayında hanımı geçirdiği kanser sebebiyle rapor çıkartıp yüzde 84 ile 1 ci dereceden vergi indirimli 1 yıllık kontrollü emekli yaptılar.7000 günümüz dolu 54 yaşındayız.Bursa sgk 1 hafta önce eve yazı yolladı bursa şevket yılmaz hastanesine yazılmış.dilekçe kontrol muayenesi için.o dönemden yani emekli olduktan sonra psikiyatri ve nöroloji ilaçları kullanıyoruz raporlu olarak.sizlere sormak istediğim.tekrar kontrollü emekliliği uzatırlarmı yoksa tedavilerimiz bitti diye işbaşı verirler mi.2001 ssk girişimiz olduğu için 58 yaşı bekliyoruz normal emeklilik için.şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.roporumuzda 20 08 2022de doluyor.

Taksilem

Bende kanser atlattım aradılar kontrol muayenesi için çalışma yılı ve priminiz tutuyor anladığım kadarıyla. Engelli raporunda prosedüre göre kanser hastalarında remisyon sürecinden sonra devamlı %40 verilir yazıyordu o da size yeter diye tahmin ediyorum. Sgk dan bana bi kağıt verdiler kontrol muayenesi için üzerinde engelin %40 altına düşmediğinin kontrolü gibi bişey yazıyordu. Sizde de mevcut mu böyle bi kağıt. Yani çok büyük bi aksilik olmazsa emekliliğiniz devam eder gibi görünüyor. İnşallah benimde bakalım yarın kısmetse heyete gireceğim.

kartalisa
Evet aynısı bizdede var ayın 8 ine sağlık kurulundan randevü aldık başlıyacağız bakalım sizede geçmiş olsun sonucu burada paylaşırsanız sevinirim

Kontrol muaynesi

Geçen sene kanser hastalığımızdan dolayı 81 raporla emekli ettiler.sgk bu sene 1 ay önce yazı geldi kontrol için hastaneden tekrar rapor almaya gittik hastalığımızın tekrar nüksettiğini öğrendik.yine 86 rapor aldık.2 sorum olacak arkadaşlar bu sonucu sgk biz mi teslim edicez hastanemi göndericek.2 sorum raporumuz 86 ile yine yıllık vermişler.7000 günümüz var 55 yaşındayız 2001 ssk girişimiz var.ssk yine bizi kontrollü emekliliğe devammı edicek.cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim

Taksilem

Sevk ile gidildiğinde hastane raporu kendisi sgk'ya gönderir.
Rapor yine süreli ise, genelde 3. kontrolden sonra SGK sürekli emekli eder. Ama doğrusu bu bir kural da değil, hatta bence neredeyse şans! Bekleyip göreceğiz diyelim...

Teşekkür ederim OturanBoğa

Peki sonucu sgk bana gönderirmi yoksa rapor bitimine doğrumu anlıyacağız

Taksilem

Sonuç size bildirilecektir. Ama doğrusu en ideal ölçüm ay sonu maaşı almak :)

hanifeaydin

Şansınıza tüküreyim :):):):):) Şaka bir yana, sanırım kanser için hep süreli rapor veriliyor.

Üst Alt