Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Karayolu taşıma yönetmeliği'nde engelli yolculara uygulanacak indirim maddesi..?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
11) Yetki belgesi sahipleri, en az %40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişilere; 20 koltuğa kadar olan taşıtlar için 1 kişiye, 20 koltuktan fazla koltuğa sahip taşıtlar için ise en fazla 2 kişiye, geçerli ücret tarifesi üzerinden bilet ücretinde %40 indirim uygular. Ancak, aynı taşıtla taşınacak engelli yolcu sayısının 20 koltuğa kadar olan taşıtlarda 1’den fazla, 20 koltuktan fazla koltuğa sahip taşıtlarda ise 2’den fazla olması halinde, her fazla engelli yolcu için, geçerli ücret tarifesi üzerinden bilet ücretinde %30 indirim uygulanır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 5 uyarma verilir.

kemaltosun Abisi bileti aldık adam %30 uyguladı diyelim. Biz nereden bileceğiz 2 yolcu aldığını?

Açıkçası otobüsde kaç engelli yolcu oldugunu bilemiyeceğiz ve zaten %30 indirim uygulanıyordu, hala devam edilecek demektir.

İndirim oranı kesin olarak % kaç? %40 mı, % 30 mu? Çünkü her firma aynı uygulamiyo, yüzde onbeş oranında uygulayan da var. Böyle bir durumla karşılaşırsak ne yapalım?

[FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot](11) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, altı ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az % 60 oranında özürlü olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir.

[/FONT]
[FONT=&quot]oran %40'tan %60'a çıkmış bilgisi olan var mı[/FONT][FONT=&quot][/FONT]

Herkes başka başka yazmış. Ben Adıyamandan Kahramanmaraşa geliyorum. Standart tek kişilik bilet 30 TL ve ben 25 veriyorum. %30 yada %40 yada %60 indirim yapmışa hiç benzemiyor. Yüzde 16 ile 17 arasında bir indirim yapmış oluyor. Bu durumu nasıl açıklarsınız?

Şimdi Kahramanmaraştan Adıyamana bilet almaya gittim daha önce 30TL demiştim çünkü firma bana öyle demişti ama 25 TL alıyorlarmış. Anlayacağınız hiç indirim yapılmıyor. Yönetmeliktir yasadır belli ne yapacağız? En başta nerden anlayacağımızıda sormuştum.

Üst Alt