Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kardeşimin icralık borcu vasiyetname ile bana kalacak mirası etkiler mi?

Yusufali16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Babam şuan saq ve oturdukları ev babamın üzerine kardeşiminde bankalara icralık borcu var babam allah uzun ömür versin vefatından sonra kardeşimin banka borcu yüzünden banka evi sattırır diye saqlıgında vasiyetname yazdırıp evi benim üzerime bırakacak kardeşimde buna itiraz etmiyor sorum şu kardeşimin icralık banka borcu yüzünden ilerde bana vasiyet edilen ewe haciz koydurup sattırabilirmi banka

Bence tapuyu size vermesi daha sağlıklı vasiyetle bu sorunun çözüleceğini zannetmiyorum olmadı 2/3 yüz verin bi avukata danışın

Tapu masrafı biraz fazla şuanki imkanlar ona el vermiyor o yüzden vasiyetname yazdırmak istiyorum

Kardeşiniz de bu konuda hemfikirse vasiyetname bile olmadan kardeşiniz ev üzerindeki hakkından feragat edebilir zaten. Ancak feragatla da olsa, vasiyet ile de olsa banka avukatları karşı çıkacaktır. En temiz hayattayken satış yöntemidir. Kaldı ki ona bile itiraz edilebilmektedir.
Babanız hayatta iken, kardeşinizin borcu bir çözüme kavuşmadan önce babanızın öleceği varsayımı üzerinden şimdiden hareket etmeniz çok da hoş olmamış.

Hem kardeşininin baban öldükten sonra itiraz etmeyeceği ne malum. Neler duyuyoruz. Benim malda mülkte gözüm yok diyorlar anne baba öldükten sonra miras davasına düşüyorlar. Yarın öbür gün baban ölünce kardeşin der ki. Babama zorla yazdırdılar vasiyeti der. Ya da babamın aklı gidip geliyordu vasiyet geçersizdir der. Noter onaylı bile olsa kuru bir vasiyetname ile hayatını garanti altına alacağını sanma. Kimse sözünden dönmeden sözlerinden vazgeçmeden ne yap et üstüne al evi.

Üst Alt