Sizlerle bir e-postayı paylaşmak istiyorum
Kimden: hamza [yuvasizkuslar2010@hotmail.com]
Gönderme tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 4:55
Kime: Cossu Giulio
Konu: dmd
Merhaba sayın cossu
Bende DMD hastasıyım sayın cossu ve takımınızın gelecekteki kliniksel deneme planınız nedir ?
Klıniksel deneme zamanı ve hakında bilgi verebilirmisiniz
teşekkür ederim cossu
Kimden: Cossu Giulio (cossu.giulio@hsr.it)
Gönderme tarihi: 28 Nisan 2009 Salı 09:15:19
Kime: hamza (yuvasizkuslar2010@hotmail.com)
Konu : dmd
Sevgili Hamza
Mesajın için sana teşekkür ederim. Biz, dystrophic köpeklerine normal kök hücrelerini naklederek iyi sonuçları aldık, bağışık bastırmanın bir rejiminin altında. Biz bizim, duruşmalarda kullanmayı umduğumuz insan hücrelerinin tanımlamasını yayımladık.
Biz, hastalarda ilk olarak klinik bir duruşmayı planlarız, ama hala tam olarak olduğu zaman (Umutla gelecek yıl) bilmeyiz.
İnsanlarda emsali olmayan bir denemenin riski var, biz önce kas distrofisinin olduğu (DMD) en sert Duchenne'li hastaları seçecektik.Biz bu zamanda , üç DMD hastasını seçmeyi planlıyoruz 6-9 yaşlanda iyi klinik koşullarda hala önemle çogunda HLA-denk olmuş olan bir vericiyle (Bir erkek kardeş veya bir non taşıyıcı kız kardeşi). Biz bu arada, uluslararası tavsiye niteliğinde bir tarafından protokolün son onayını bekliyoruz. Hem de biz hala hücre üretimi ve toksikoloji çalışmalarını tamamlamak zorundayız. Bu maalesef bir 8 ayı alacak ve sonra biz şeye sahip olacak olduğumuz zaman biz s İtalyan sağlık bakanlığına protokolü teslim edeceğiz.
Ayrıca biz mümkün kas kuvvetin hassas ve çoğaltılabilinir izlemesini onun, hücre transplantasyonunu ( Hücre naklediminin ) izlenebildigini değiştirdiğine sahip olmak için sonuç ölçülerini (Aynı elverişlilik kriterleriyle) geçerli kılması için 30 DMD çocuğunda ön bir duruşmaya başlıyoruz.
(Ayrıca bizim geliştirdigimiz hücrelerin kas kuvvetini geliştirebilir ve çoğaltılabilinir oldugunun izlenmesi ve hücre naklediminin kaslarda eksik olan distrofin'e dönüştügünü kanıtlamak için sonuçların ölçülerinin geçerlilik kılınması için 30 DMD'li çocukta ön bir duruşmaya başlıyoruz )
Biz bu 30 hastanın arasında yapacağımız hücre transplantasyonuna elverişli olan üç hastayı toplayacağız, en geç umutla bekledigimiz yıl 2010'un baharında. Biz ( İlk olarak ) intra-kas'a başlayacağız ve verici hücrelerinin sonra intra-ana transplantasyonu gerçekleştireceğiz ve biz bu hücrelerin güvenli bir şekilde 2011'de nasıl çalıştığını bileceğiz
Eğer şeyler bu projedeki gibi yolunda giderse biz 2011'e kadar daha yaşlı DMD hastalarda yeni denemeleri planlayabiliriz veya kas distrofisinin diğer formlarıda etkilemek ve içine almak. Bizim davranabilecek olduğumuz hastaların sayısı lojistik ve ekonomik problemlerden dolayı küçük olacak. Diğer merkezler bu tekniği öğreniyor ve herşey iyi gitiği durumda diger merkezlerde başlayabilir. Ama bu bir çok zamanı alabilir. Hem de bunun bir umut olduğunu unutma.Bizim bu hücrelerin insanlarda çalışacak olduğuna dair hiç bir garantimiz yok. Bu arada bir çok diğer denemeler başlıyor ve hastaların daha büyük sayısını kaydediyor. Sen bu denemeler hakkında MDA veya Duchenne Parent Projectsorabilirsiniz
En iyi dileklerle
Ben Haluk Topaloğlu söylemlerini kişisel olarak yorumluyorum
kendi Prof. Dr. Haluk Topaloğlu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nöroloji doktorudur ve kendisini sürekli bir hekim olarak tanıtıyor kendisi hekim değil sadece doktordur hekimler insanların hem bedenine hende kalbine hitap ederler kalbe hitap edemedi gibi insanların umutlarınıda yok ediyor ben şunu biliyorum hekimler bir hastanın % 99.9 ölür gözüyle bakılmasına ragmen o % 1 i umut olarak hastaya bildirmesi gerektigini biliyorum hastanın içindeki ateşi kor etmesi gerekirken yok edebiliyor bu düşündürücü
Dr.haluk Topaloğlu kas - sinir hastalıklı genetik kökenli hastalıklarla ilgileniyor ve kök hücre ile nasıl bir yorum yapabiliyor anlayamıyorum yorum yapabilmesi için bu konu üzerinde büyük bir araştırma yapıp konuşsaydı inanın bu kadar olumsuz konuşamazdı türkiyedeki bazı doktorlar gercekten okumasına rağmen sadece masa başında neren ağrıyor elini kaldır indir bu şekilde sürüyor ve uluslararası araştırmalarda bile türk doktorlarının parmakla sayılır derecede bilime katkısı bulunuyor bu Türkiye'de bilimin ne kadar insana önem verdigini göstergesidir
Ama Prof. Dr. Giulio Cossu kendisi Milano Kök Hücre Araştırma Enstitü başkanı ve
Physiopathology iskelet kas gelişimi doktorudur kendisi ve takımının geliştirdigi [SIZE=2]
mesoangioblasts hücreleri [/SIZE]10 Temmuz 2003 farelerde büyük bir sonuç alındı.[SIZE=2]16 kasım 2006'da köpeklerde büyük bir gelişme yaşandı ve büyük bir adım atılmış oldu ve dmd hastalarında denemenin yolu açılmış oldu. Bir çok ülkelerde başta [/SIZE]Çin,Hindistan,Rusya bu ülkelerin kök hücreler üzerinde çalışmaların oldugunuda biliyoruz ama neden ise uluslararası bilimsel dergilerde hiç çalışmalarının geçmiyor bu ülkeler kök hücre çalışmalarının kanıtlanması için hücrelerin uluslarası bilim dergilerinde yayınlanması gerekir tabi ki bu prof dr. Giulio Cossu ve takımının çalışmları uluslararası bilimsel dergilerde oldugu gibi uluslararası bilgi paylaşım Network ağı bile var oldugu gibi ve bu ağın bir üyesiyim ve bütün bilgi paylaşımını takip edebiliyorum klinik denemeler I / II şeklinde olacağı gibi klinik deneme I de bu hücrelerle tedavi olasılıgı gözlenecek zaten anahtar deneme klinik I denemesidir
ve ABD,Avrupa kök hücre komitesi,MDA,cureduchenne,AFM ve bir çok finas kaynakları ile desteklenen büyük bir proje oldugunun göstergesidir DMD hastaları için en büyük ve en tertipli ve büyük kapsamlı çalışmalardan birisidir umuyorum ki olumlu sonuçların alınacagına yürekten inanıyorum
HAYAL KIRIKLIĞINA YER YOK YÜREĞİMİZDE
Herkese Acil Şifalar diliyorum
ORJİNAL E-POSTA
Kimden: hamza [yuvasizkuslar2010@hotmail.com]
Gönderme tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 4:55
Kime: Cossu Giulio
Konu: dmd
hello dear cossu
my name is hamza
I Dmd patient The dear gilio cossu end team's Future Clinical Trials planned for cell What is it ?
Clinical Trial When knowledge give
tanks you cossu
Kimden: Cossu Giulio (cossu.giulio@hsr.it)
Gönderme tarihi: 28 Nisan 2009 Salı 09:15:19
Kime: hamza (yuvasizkuslar2010@hotmail.com)
Konu : dmd
Dear Hamza,
Thank you for your message. We got good results by transplanting normal stem cells into dystrophic dogs, under a regime of immune suppression. We have published the characterization of the human cells that we hope to use in trials.
We plan a first clinical trial in patients, but still do not know exactly when (hopefully next year).
Given the risk of an unprecedented trial in humans, we would select initially patients with most severe Duchenne Muscular Dystrophy (DMD). At this time we plan to select three DMD patients, age 6-9, still in good clinical conditions and, most importantly, with an HLA-matched donor (a brother or a non carrier sister). Meanwhile we are waiting for the final approval of the protocol by an International Advisory Board. Also, we still have to complete the cell production and the toxicology studies. This unfortunately will take another 8 months and then, when we will have anything, we will submit the protocol to the Italian Ministry of Health.
In addition we are starting a preliminary trial in 30 DMD children (with same eligibility criteria) to validate outcome measures in order to have sensitive and reproducible monitoring of possible force changes that may follow cell transplantation. Among these 30 patients we will will recruit three patients who will undergo cell transplantation, hopefully in the late spring of year 2010 . We will start intra-muscle (first) and then intra-arterial transplantation of donor cells. We will know how it works in early 2011,
If things work out well on this project, by 2011 we may plan new trials on older patients and/or affected by other forms of muscular dystrophy. The number of patients that we will be able to treat will be small because of logistic and economic problems. Other centers are learning this technique and, should things go well, may begin there also. But this takes a lot of time. Also do not forget that this is a hope. We have no guarantee that it will work.
Meanwhile many other trials are starting and enroll larger number of patients. You may inquire about them at MDA or Duchenne Parent Project.
With best wishes
Giulio Cossu
Division of Regenerative Medicine
San Raffaele Scientific Institute
Via Olgettina 58
20132 Milan
Tel: +3902 2643 4954
Fax: +3902 2643 4621
E-mail:
cossu.giulio@hsr.it
Department of Biology
University of Milan