Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kas uzatma ve diz kapagini kirip plantin takma amelliyati hakkında bilgisi olan..?
Sol serebal palsiyim. sol ayagimda 2.5 kisalik var ve diz kapağjm içe dönmüs durumda.
doktorum kas uzatma ve diz kapagini kirip plantin takma amelliyati ònerdi. ama çok korkuyorum. su an icin bu kisalik bni cok rahatsiz etmiyo ama ilerde gerginlik artar ve daha kötü olurmus ve ayak bileğindede kemik yapmak zorunda kalirmis
cok zor bi amelliyat oldunu biliyorum ve cok korkuyorum agri durumu cok dayanilmaz mi oluyo ve cihaz alci süreci ne kadar sürer
sadece kas uzatma olsam hic fark olmazmis ama kemikten cok korkuyorum napicam ben
korkacak birşey yok 2014 ocak ayında diz kapagım kırıldı ve amaliyatla platin takıldı . 1 ay ayagımda alçı vardı ve 2 günde 1 sargılar açılıp pansuman yapıldı . agrı sızı yok denecek kadar azdı . tek sıkıntı amaliyattan çıktıktan sonraki o dayanılmaz üşümem . ısındıktan sonra o da ortadan kalktı . şu anda yürüyorum ve platin dizimde fizik tedevi ile katlama hareketleri yaparak tam katlama durumuna çalışıyorum .
Tam anlamıyla aynı denemez ama benim sıkıntıma benzer bir durum sanırım. 2010 diz kapagım kilitleniyordu ve dizim erimeye başlamış yürüken dönüyordu polio sekeli olduğum için veeee veee ikiz dogum yaptıgım için diz kapagım bitmiş... ben fizik tedaviyle idare ederim diye ameliyattan kaçtım ikizlerim küçüktü çünkü! bacagım zamanla dizden aşagısı yamulmaya başladı doktorum geçen sene ilerleyen zamnlarda normal hayat süremezsin demişti ve benim agrılarım dayanılmaz oldu .Geçen sene mayısta cesaret edip oldum işlem : diz kapagımdan aşagıda iki yönlü bacagımı kırdılar demirler takıldı (adını unuttum ) 18 gün her gün demiri döndürerek bacagın kemigin yönünü degiştirdik toplamda 3 ay kaldı demir çıktıktan sonra 1 ayda bacagıma basmadım dizime işlem olarak geriye ittiler 5-10 yıl daha dizim beni idare etsin diye ilerde protez takılacak ama keşeke imkan olsada taksalar diz kapagımın agrısı kaslarımın agrısından artık nefret ediyorum. Amaaa fizik doktorum senin dizine protez takılırsa tutmaz polio çünkü kasların yok denecek kadar az dedi ....
Kısacası eger yapılması gereken bir işlem varsa sakınnn olaki ertelemeyin .... agrıya gelince ilaç verirler duymazssınız bile ama daha kötü olmadan tedavi en mantıklısı ... Nacizane tavsiyem
Kemik amelliyati cok daha zor oluyo diye biliyorum ama yani amelliyattan sonraki sürecin filan bi de fizyiterapistim de kemik biraz zordur dedi yani onlar bile zor dediyse bilemiyorumbi de iki amelliyati birden gözümü korkutuyo