Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kasten engelli otoparkındaki aracıma zarar verildi! Ne yapabilirim?

mrheadbang

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
2
Öncelikle umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Konuyu özetlemek gerekirse, kullanmakta olduğum aracım için oturmuş olduğum binanın önüne engelli park alanı belediye tarafından yapıldı. Buraya kadar bir sorun yok fakat binanın girişinin sol tarafında bulunan dükkan işletmecisi park alanı çizildiği esnada orada olmasına rağmen o esnada müdahale etmemiş ve daha sonra bu park alanınından şikayetçi olmaya başlamış durumdaydı. (Dükkanın önüne en az iki tane motor bulundurmak istediği için)

Rica minnet yapılan park alanından feragat ederek bir motor sığacak şekilde müsade ediyorduk. Zorla ikinci motoru sıkıştırmaya çalıştı yeri geldi üçüncüsünü sıkıştırdı. Zaman zaman ikazlarda bulunduk küçük çaplı tartışmalarımız oldu. Park alanının yukarı/aşağı kaydırılmasından yanaydı.

Yasal olarak böyle bir hak talep edebilir mi bilmiyorum. Belediyeye veya başka bir kuruma müracaat ederek işlem yapması gerekirken en son çareyi aracımı çizerek kendince fütursuzca bir harekette bulundu.

Ben belediyeye müracaat ederek park alanımın kaydırılması talebinde bulundum. Fakat bu yapılan harekete karşılık yasal / hukuki olarak bir işlem yapmak istediğimde nasıl bir yol izlemeliyim. Polis/belediye hangi kurum? Kavga ederek haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum.

Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Uzun olduysa kusura bakılmasın lütfen

Engel_yoK

İmar yolu olarak gözüken yerlerde belediyenin park yeri ihdas etmesi biraz keyfe keder. Dayanak bulmak isterse bulur, istemezse de yapmayabilir.

Komşunun verdiği hasarı talep edebilir ve ceza davası açılmasını isteyebilirsiniz, ancak bunun için delil gerekli. Yapmanız gereken (eğer delil varsa) yargı çevreniz içinde savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır.

hozgul hocam öncelikle teşekkürler. belediyede görev alan bir arkadaşıma sorduğumda dükkan önü olduğu için bir şey yapılamıyor vs gibi söylemlerde bulundu fakat araştırdığımda dükkan işletmecisinin yer benimseme gibi bir durumu olamayacağını okudum. Delil konusunda araştırma yapıyoruz. ümitli olduğumuz bir kamera mevcut. kendisi ile konuştuğumuzda inkar eder durumda. umarım kamera çalışıyordur o zaman çok rahat olacak bir çok şey.

Üst Alt