Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Katarakt, göz tembelliği, göz tansiyonu vb. rahatsızlıklarım ile askerlik durumum..?

tunaozkan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba ;

Öncelikle tecil sürem 2021 yılına kadar fakat ben merak ettiğim için bir kaç hususta sizlere danışmak istiyorum.

Şuanda 26 yaşındayım ,

- 15 yaşımda sol gözümden katarakt ameliyatı oldum.
- Şuanda sol göz ; 1.75 miyop - 1.50 astigmat ve katarakt ameliyatı sonrası takılan mercek kaynaklı yakını gözlüklü/gözlüksüz görememe sorunu.
- Sağ göz ; 4.00 miyop - 2.50 astigmat
- Göz tembelliği ; üstün körü bakan doktor bir gözümde %50 civarı diğerinde %20 civarı göz tembelliğine bağlı görme kaybı olduğunu söyledi. Daha yüksek olabileceğini düşünüyorum çünkü gözlük taktığımda bile çevremde ki insanlar kadar net göremiyorum.
- Göz tansiyonu özellikle katarakt ameliyatı olan sol gözümde ameliyat sonrası oluştu.
- 2 gözümün rengi birbirinden farklı(doğuştan değil sonradan gelişti) , ve gözlerimin önünde siyah noktalar uçuşuyor(gözden kaynaklı sebebi net değilmiş. Özellikle bu durum için detaylı bir kontrole gireceğim.)
- Sol gözümde dışa doğru kayma var , özellikle çekildiğim resimlerde belirgin şekilde görülüyor.

Gözlerinden dolayı muafiyet alma durumum nedir bilen,başından geçen arkadaşlarım aydınlatırsa çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar.

Üst Alt