Hi slip plus tak kullanıyorum. Kutusundan çıkan kitapçıktaki "ftalat vardır" ibaresi dikkatimi çekti. İnternetten araştırdığımda ftalat ın sert plastiği yumuşatmak için kullanılan bir madde olduğunu öğrendim. Bu madde deriden bile emilebilen bir madde olduğu için özellikle oyuncaklarda kullanımı bakanlık tarafından sınırlandırılmış ve limiti geçen ürünler güvensiz ürün olarak guvensizurun.gov.tr sitesine konulmuş. Tabii ki sağlık malzemelerinde kullanımı için belli bir limit konulmuştur. Ancak zararlarını okurken "Östrojene benzer maddeler salgılayarak erkeklik fonksiyonlarını bozan Ftalata özellikle erkeklerin dikkat etmesi gerekiyor." yazısını gördüm. Zararları arasında şu maddeler var ; 1. Sentetik östrojen ihtiva eder, özellikle erkeklik hormonlarının bozulmasına yol açar.
2. Vücut hormonlarını taklit ettiği için endokrin sisteme zarar verir.
3. Zararları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış Ftalat maddesi doğumsal gelişim kusurlarına, hiperaktivite, kısırlık, erken buluğa erme, astım, obezite ve kanserlere sebep olur
4. Ftalatlar üreme organlarında bozulmalara yol açar.
5. Yumurta ve spermlerde DNA bozulmasına yol açar.
6. Son yıllarda yapılan araştırmalarda dünyaya gelen her 10 bebekten 7’sinin idrar tahlillerinde, neredeyse tüm yetişkinlerin idrar tahlillerinde ftalatlara rastlanmıştır.
7. Ftalatların penis, testisler ve karaciğer üzerinde deformatif etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.
8. Ftalat Sendromuna yol açar. Ftalat sendromu, çocuklarda ftalatlara maruz kalmaya bağlı olarak gelişen penis küçüklüğü, cinsel gelişim bozuklukları ve eşcinsellikler olarak tanımlanır.
9. Ftalatlar anne karnındaki ceninin cinsel, zihinsel ve fizyolojik gelişimini bozar.
10. Hormon dengesini bozduğu için erken andropoza sebep olur.
Tüm bu zararlar ortada iken deriden bile bulaşarak bu zararlara sebep verebilen bir madde idrar kanalı ve torbasına sokarak kullandığımız üründen (belirlenen limitin altında olduğu iddia edilse bile) bulaşarak daha çok zarar vermez mi?
COR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2. Vücut hormonlarını taklit ettiği için endokrin sisteme zarar verir.
3. Zararları bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış Ftalat maddesi doğumsal gelişim kusurlarına, hiperaktivite, kısırlık, erken buluğa erme, astım, obezite ve kanserlere sebep olur
4. Ftalatlar üreme organlarında bozulmalara yol açar.
5. Yumurta ve spermlerde DNA bozulmasına yol açar.
6. Son yıllarda yapılan araştırmalarda dünyaya gelen her 10 bebekten 7’sinin idrar tahlillerinde, neredeyse tüm yetişkinlerin idrar tahlillerinde ftalatlara rastlanmıştır.
7. Ftalatların penis, testisler ve karaciğer üzerinde deformatif etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.
8. Ftalat Sendromuna yol açar. Ftalat sendromu, çocuklarda ftalatlara maruz kalmaya bağlı olarak gelişen penis küçüklüğü, cinsel gelişim bozuklukları ve eşcinsellikler olarak tanımlanır.
9. Ftalatlar anne karnındaki ceninin cinsel, zihinsel ve fizyolojik gelişimini bozar.
10. Hormon dengesini bozduğu için erken andropoza sebep olur.
Tüm bu zararlar ortada iken deriden bile bulaşarak bu zararlara sebep verebilen bir madde idrar kanalı ve torbasına sokarak kullandığımız üründen (belirlenen limitin altında olduğu iddia edilse bile) bulaşarak daha çok zarar vermez mi?
COR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi