Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kaza sonucu sol gözümle sağ elimi kaybettim. Malulen emekli olabilir miyim?

salih08

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamunaleyküm arkadaşlar.

ben bir kaza sonucu sol gözümle sağ elimi kaybettim.
Ben 2007 den sigortalıyım 1700 a özürlü oranım var.1800 den emekli olabilirmiyim.Yoksa 10 sene zorunluluğu varmı.Eğer olursam nekadar maaş alabilirim...

Malulen emekli olmak için ya maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak ya da sakatlık oranı cetveli'ne gçre % 60 ve üzeri rapor alabilmek lazım.

Elin tüm parmaklarla beraber amputasyonu için % 54 oran verilir. Bir gözün kaybı durumunda %30 gibi bir oran verilir. Bu iki oran balthazard formülü ile toplandığında % 68 yapar.

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartını tamamladığınızda malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yapacaksınız. Onlar hastaneye sevk edecek. Rapora istinaden malul sayılırsanız malulen emekliliğiniz gerçekleşecek. Ama sgk "bu durum malul sayılmanıza yetmiyor" deyip başvurunuzu reddederse, şu yargı kararına istinaden malulen emeklilik konusunu yargıya taşıyacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/66359-birden-fazla-hastalik-sakatliktan-malul-sayilma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Bu arada iş kazası değildi sanırım?

NOt: Sakın isteğe bağlı sigortalı (yani bağkurlu) olmayın. Yoksa emekli maaşınız düşer...

Üst Alt