Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kefil olduğum kardeşim borcunu ödemediğinde aracıma haciz gelir mi?

murat2854

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar sitede avukat arkadaşlar varsa 1 soru sormak istiyorum sorum şu bundan 4 -5 sene önce kardeşim 1 bankadan 13 bin tl tüketici kredisi çekti vade farkıyla birlikte 18 bin tl civarında tuttu krediyi kullanırken benim emekli maaşımı kefil gösterdik taksitleri 4-5 ay ödedi daha sonra ödemeyi yapmadı ondan sonra banka kefil olarak beni aradı bende 2-3 taksit ödedim baktım kardeşim hiç oralı olmuyor bende ödemeyi vaz geçtim banka hesabı lbt varlık aş ye devretmiş varlık aş ayda bir benim telefonuma mesaj gönderiyor borcunuzu ödeyin diye kardeşim hiç ödemeye yanaşmıyor şimdi benim sorum şu 2 el 10 yada 15 bin tl arasında otomobil almayı düşünüyorum kendi adıma araç alırsam banka veya lbt varlık aş aldığım araca haciz koyar mı
avukat arkadaşlar varsa beni aydınlatırsa sevinirim teşekkür ediyorum

yeni kanunda emekli maaşına haciz koyamazlar ama üzerine herhangi bir mal varlığı olursa haciz gelir 10 sene bu borç üzerinde görünür.10 sene içinde hiçbir mal varlığın gözükmemesi lazım.

hayır ama başıma geldi oradan biliyorum

okan bey ne tür olay başınıza geldi sakıncası yoksa kısaca özetlermisiniz

kredi kartı yüzünden rezillik yaşamıştım o zamanlarda 5 seneydi ama şimdi kanunda 10 senede siliniyor borç. ve bende senin gibi abime kefil oldum geçenlerde 22000 civarı kendim ödüyorum artık. bu devirde kardeşine bile güvenmeyeceksin.

Bu duruma benzer bİR dUrumuda ben yaşadım.emekli maaşıma el koydular yaklaşır 13 aydır emekli maaşımdan kafalarına gore 600 ,700, 800 Tl kesiyorlar.Benim sorum bu hacizi yasaya gore kaldırabiliyormusuz peki bugune kadar kesilen para mı geri alabilirmiyim. BU konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar lutfen yardım edin. iş sıkıntısı yaşıyorum maaşımdan da yarıdan fazlasının kesilmesinden dolayı ev kıramı bile odeyemez duruma geldim.( not emekli maaşım ve uzerıme kayıtlı mustakıl evım var)

şikayet yoluna başvurun emekli maaşınıza haciz konamayacağına dair.

Üst Alt