arkadaşım kas konusunda teknik bir bilgim olmamakla birlikte edendiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.benim ayağımda kısalık yok geçmişte bir ameliyat oldum, aksamamam gerekiyor ama aksıyorum.bunun için kasların gevşektir neticesiyle beni fizik tedaviye gönderdiler.orada da pekçok kişinin benim durumumda olduğunu gördüm.yani farklı sebeplerle, ayaklarının farklı yerlerinde ameliyat oluyorlar mesela ayağında kis var onu alıyor ve bakıyorki aksıyor.doktorlarlar tam birşey bile diyemiyor fizik tedaviye yolluyor.aynı şekilde netten de duymuştum işte kemik uzatılma ameliyatı olunmuş ayaklar eşit ama aksama var bunun sebeplerini doktor alışkanlıklara ve kaslara bağlıyor.sonuc olarak kendi şahsıma söyliyim verilen fizik tedavi, yapılan egzersizler elle tutulur bir sonuc vermiyor.kaslar nasıl uzatılır bilmiyorum ama zaten bir ameliyat geçirdin mi kasların yeteri kadar tahribe uğruyor.doktorların son dediği şeyde 'ameliyat oluyorsun sonuçta her ameliyat kasları zedeliyor hani bu kaçınılmaz bir sonuc egzersizlerle güçlendirin vs...' benim diyeceğim ameliyatlarda zaten kaslar zedeleniyor ki kemik uzatma ameliyatlarında bu daha da çok oluyor ve bunu engelleyemiyor doktorlar.ayrıca kasların zarar görmüş olması da ameliyatı çok da olumlu kılmıyor, beklenenler sağlanmıyor.bunlar sadece edindiğim bir takım bilgilere ve kendi varsayımımlara dayanıyor kesinlikle böyledir demiyorum bu konuda yine de açık sözlü bir doktorla konuşursanız daha olumlu bir sonuc alacağınıza inanıyorum.ALLAH herkese hayırlısıyla şifa versin...