Eğer annenizin sağlık güvencesi varsa, Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK, Emekli Sandığı, Bağ-Kur) günde 6 adet kendinden jelli sonda ödemesi yapıyor. SGK 1 katater için 1.5 YTL ödüyor. Yani günlük 9 YTL.
Hi-slip Plus marka kendinden jelli ve içinde su kiti bulunan ürünü kolayca temin edebilirsiniz.
Bunun için alacağınız Raporda tam olarak şu yazmalı:
- Tanı: Nörojen mesane (veya "rekürrent üretra darlığı")
Karar: Klinik bulgulara göre hastanın 2 yıl süreyle günde 6 adet (180/ay) kendinden jelli üretral katater kullanması gereklidir (ya da "kullanmasının gerekli olduğuna Sağlık Kurulu kararı oybirliği ile karar verilmiştir")
Ürün temini için en kolay yol, ürünü satan medikalciye gitmektir. Medikalciye gidin:
1- Bana en zahmetsiz şekilde rapor çıkartın
2- 2 ayda bir 360 adet sondayı adresime gönderin
3- Size vekalet vermem gerekirse, verebilirim. Bunun için tüm işlemleri bana kolayca yaptırın.
Medikalci sizden aldığı vekaletle SGK'da parayı takip edecek. Yani ürün için sizden -asla- para çıkmayacak... Siz 2 ayda bir annenizin sağlık karnesini medikalciye verceksiniz ve sondaları alacaksınız. Onlar karneyi yazdıracak, diğer tüm evrakları tamamlayıp SGK'na teslim edecek. SGK ödeme yaptığında da gidip alacak...
Hi-slip Plus'ı İzmir'de kim satıyor bilemiyorum. Ama üretici firma Oasis'e sorup öğrenebilirsiniz:
Oasis Medikal