Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kesin olarak emekli olup olamayacağımı nereden öğrenebilirim?

aek

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Selam Arkadaşlar,

burda okuduğum kadarıyla emeklilik başvurularında çeşitli sorunlar ortaya çıkabiliyor, ya yeniden hastane sevki, ya eksik evrak, ya başka sebepten dolayı sorun yaşayan arkadaşımız çok sayıda
ben vergi indirim özürlü belgem ve ssk nın sayfasına göre ve hesaplamalarıma göre 2 ocakta emekliliği hak ettim,
iş yerime emeklilik olayını söylemeden önce kesin emekli olup olamayacağımı nasıl öğrenebilirim.

ola ki bir sorun çıkarsa boşuna işimden olmak istemiyorum

95 sigorta başlangıcınız ve 1. dereceden sakatlık indiriminiz olduğuna göre (bkz), 95 yılında 18 yaşınızı tamamlamış idiyseniz ve sigortalılığınız staj değil tam primli sigortalılık idiyse, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 gün primle emekli olacaksınız.
Bunu resmi olarak teyit ettiremezsiniz... Ancak sgk'ya başvuru yapmanız gerek...

ajan gibi bütün bilgileri toplamışsın:)
valla tebrik ederim oturanboğa ,mütiş bilgi donanımını bizlerle paylaştığın için
bir emekli olsam bir yaşıma daha gireceğim:)
şimdi ben kaynarca sskya bağlı olarak çalışıyorum oraya mı soracağım, yoksa ankara sgk mi

Hayır resmi olarak teyit ettirilebilir,böyle bir uygulama var.
Kuruma direkt emeklilik için değil de işten çıkış yapmadan ''emekli olabilir belgesi'' için başvurulabilir.Bu bir tahmin değil,kesin bilgidir,kendim bizzat Unkapanı ssk dan bu belgeyi çıkarttım,daha sonra emeklilik müracaatı yaparken de bu belgeyi hazırladığım evraklarla birlikte doayaya koydum.

ben de teyit için sgk ya kendim bir dilekçe yazdım altına vergi indirim belgemi ekledim 4 ayı buldu cevap gelmesi ama resmi yazı geçen hafta adresime ulaştı şu an elimde emekli olabilir yazısı mevcut.

Ufukalp;

ben ist. kaynarca ssk ya bağlı olarak çalışıyorum
oraya mı müracaat edeceğim
tam nereye ve hangi evraklarla müracaat edeceğim,

Ben sigortalılık süresini öğrenmek gibi, "bu yazı bilgi amaçlıdır, resmi değeri yoktur" vb. birşeyler veriliyor sanmıştım.
Emeklilik ile ilgili kesin belge veriliyorsa ne ala...

Veriliyor Bülent Bey,şartlar tamamsa resmi olarak emekli olabilir belgesi veriliyor.
aek; Her sigorta müdürlüğü emeklilik işlemi yapmıyor,bölgenizde emeklilik işlemi yapan sigorta müdürlüğü neresiyse oraya başvuracaksınız.

Ufukalp;

anladım,
peki hangi evraklarla hangi birime başvuracağım,ve ne diyeceğim,
bu belgeyi işyerime mi vereceğim diyeceğim,
kişisel isteğimden istiyorum dersem vereceklerini zannetmiyorum
eminim ben şimdi gitsem sigorta müdürlüğüne başlarından sağmak için böyle bir uygulama yok diyecekler
net bilgi verirseniz sevinirim

aek;
bayağı süre geçti aradan evrakları tam olarak hatırlamasam da,nüfıs cüzdanı,sigorta kartı ve vergi indirim belgenizin fotokopilerini alın yanınıza.
Bu belgenin işyeriyle hiçbir alakası bulunmamakta,tamamen kişisel olarak talep edilmektedir.Ben şahsen Unkapanı'da baştan savma çabası görmedim.

sn. arkadaşım
benzer durumu yeni atlattım
önce şuna cevap vereyim
sgk emekli olabilrsin diye resmi evrak vermiyor aslında o bir yazı emekli olabilir yazısı sistemden girip çıktı alıp veriyor ama işin aslı o belge seni rahatlatır emekli olacağının garantisidir ama resmi değildir hem olsa ne olur kimin umrunda senden başka muhatabı yok
bu böyle
gelelim ikinci konuya sen şimdi iş yeri ile sıkı dur
strateji önemli
emekli oluyorsun diye haklarını kaybetme
bir kere tazminatın varsa yani eski çalışansan emekli olmadan onu almanın yoluna bak izin paraların vs. alamazsan kullan vb.
patron durumun anlamayacaktır türk patronları engellilerin sorunların anlamayacak kadar özürlü
ben yaşadım bir kardeşimin başına gelmesini istemem
dediğim gibi iş yeri ile olan haklarını maaş izin ve tazminat gibi haklarını önce bir kazan hatta gerekirse kendini attır almak için sonra emekli olup tekrar orda çalışma imkanı olabilirmi yide gözle eğer seviyor ve istiyor isen.
bu detayları atlamamak lazım
bu site sadece tekniğiyle ilgili bilgi veriyor olayın birde maddi ve kariyer kısmı var.

tahaenes,
Şimdi burada hakandogualp'de ben de yalan söylüyoruz eyvallah.
Ya kardeşim arkadaş bir soru sormuş ve cevap vermişiz,bizim dayanağımız bizzat o işlemi yapmamız,tecrübemiz yani.
Peki senin yalanlamakda dayanağın ne?
Nerden biliyorsun sistemden çıktı alıp verildiğini?
Öyle yılı gir primi gir şu zaman emeklisin işi değil bu.
Vergi indirimini bile ilgili kurumdan teyit ettirip,araştırıp öyle veriliyor bu belge.
İkincisi;
Emekli olmak zaten tazminatı hak etmektir,kendini attır falan gibi yollara gerek yok.
Attırmak için tutar hoş olmayan bir tavır sergilersiniz,tazminatsız iş akdini feshe kadar gider,işi karıştırmanın alemi ne?

sezgin lütfen ya,

elimde emeklilik şartlarımı gösteren resmi bir belge var.Emeklilik şartlarım nedir diye sgk ya dilekçe verdim 4 ay sonra (sgk defterdarlığa resmi olarak vergi indirimi için yazı yazıyor) gelen cevaba göre emeklilik şartlarımı söylüyor.

2.sorya verdiğin cevap insanları kanunsuzluğa itiyorsun.emekliliği haketmiş biri en az 1 yılını doldurmuş ise kanunen kıdem hakkı alabilir.İşyeri vermez ise çalışma bakanlığına şikayet eder ve çatır çatır alır.

hakandogualp;

selam
ben şimdi bağlı bulunduğum sigorta müdürlüğüne
nufus cüz. fotokopisi,
vergi ind. belgemi verip
emeklilik şartlarım nedir diye dilekçce vereceğim
sanırım şimdi tam olarak anladım

ufuk bey ve size teşekkür ederim

evet aynen öyle sana takip numarası verecekler bunu kaybetme.Bu numara ile ilgili servisden gelişmeleri öğrenebilir ve takip edebilirsin.

Vergi indirim belgeni böyle bir belge için asla verme,sadece fotokopisini ver.
Vergi indirim belgesinin aslı emekli olacağınız zaman mutlaka gerekecek size.

Selam dün kaynarca ssk ya gittim,
resmi yazının sadece unkapanı sskdan verildiğini söylediler,
bilginiz olsun arkadaşlar,
its. için sadece unkapanı ssk dan veriliyormuş.

Ben de Unkapanı'ndan almıştım zaten.

Selam Arkadaşlar,
Bugün eşim unkapanı ssk ya benim evrakları götürdü,
resmi bir yazı vermişler,
yaşlılık emekliliğine hak kazanmıştır diye,
kurumun kaşesinin olduğu ve tahsis numarası da varmış
sizlerin belgeniz 3-4 ayda gelmiş
benimkiini nasıl bu kadar çabuk verdiler,

aek kardeşim tahsis no yazıyor dediğin yerde evrak kayıt nosu yazıyo olmasın. zira henüz tahsis işlemi tamamlanmamış kişinin tahsis numarası yazması imkansız gibi.

Aynen ecel'in dediği gibi.
Kesin başvurularda bile önce tahsis tale no verilir takip için,aylık bağlanınca tahsis no verilir.
Siz henüz emeklilik başvurusu yapmayıp sadece bilgilendirme talep ettiniz ve o numara sadece evrak,dosya vs numarasıdır.
Evrak,şekil değişikliği olabilir ama içerik olarak evet aynı evrak.

tahsis no nun ne olduğunu bilmiyorum,
açıkcası benim için önemli olan tek şey
sizlerin aldığınız belge bu mu,
ve şaşırdığım siz 3-4 ayda alırken ben nasıl 1 günde aldım
neyse ufukalp aynı olduğunu söylüyorsunuz
bu güzel bir haber
teşekkür ederim

3-4 ayı telafuz eden arkadaş başkası,ben de bir günde aldım.
Arşivden dosya çıkarıldı günler,primler çalışma süresi araştırıldı,ve verdiğim vergi indirimi belgesi fotokopisine istinaden erken emekliliği düzenleyen maddeye göre değerlendirildi.
Tabi başvuru zamanı vergi indirimini belgeleyemezsen o belge geçerliliğini yitirecektir.
Sanırım 3-4 ay sürdü diyen arkadaşın vergi indirimi bizzat maliyeden teyit ettirildikten sonra belge düzenlendi gecikme bundan olmalı.

Vergi indirimi almışsanız aslı sizde olmak zorunda,yoksa işyerinizden aslını mutlaka isteyin.

Ufukalp;

teşekkür ederim bilgileriniz için
vergi indirim belgemin aslı bende,
2005 yılında aldım iş yerimdede indirimden faydalanıyorum
ocakta emekliliği hak ettim bir süre daha çalışmayı düşünüyorum
tekrar teşekkürler sayenizde elimde bir belgem oldu

merhaba arkadaşlar,
forumu okuduğumda hep vergi indiriminin aslının mutlaka olması gerektiğini söylüyorsunuz. peki ya hiç vergi indirimine başvurmadıysak o zaman 15 yılda emekli olunamazmı?

defterdarlıktan vergi indirim belgesi almazsanız emekli olamazsınız
emeklilikte en önemli belge vergi indirim belgesi

Ufukalp;

Merhaba,
SSK çalışanıyım, Vergi indirim yazımı direk şiketime göndermişler elimde herhangi bir belge yok ne aslı ne fotokopi emekli olurken söylememiz yeterli değilmi illa sgk nın görmesimi gerekli ?
iyi günler

Egeli222;

benim evrakımda işyerindeydi,
istedim ve onlar fotokopisini aldılar
orjinalini verdiler
vermezlerse,noterden aslı gibidir yaptıracağım deyip alın sonra onaylatınca geri verin

Üst Alt