Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kiracı ev alırsa, sözleşmesini bitim tarihinden önce feshedebilir mi?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
235
Kira kontratım 5 mart 2023 te başladı ve 1 yıllık sözleşme bitmeden ev alırsam kira sözleşmesini 1 yıllık süre dolmadan feshetme hakkım var mı varsa bunu nasıl yaparım yoksa 1 yıllık süreyi beklemem mi gerekir ?

mıllet kıracı cıkarmak ıcın kırk takla atarken senın sorduguna bak:eek:
bu enflasyonun bılhassa kıraların ucusa gectıgı zamanda ev sahıbının karı kıracı cıkması
memnunıyetle kabul edecegını umuyorum
ama sen feshetme hakkım fılan dıye caktırırsan helal sut emmıs bırı degılse bı guzel faydalanmaya bakar

GRAHAM BELL kötü niyetli ise zaten sözleşme bitmeden çıkacağım için her türlü faydalanır feshetme hakkım var mı yok mu sen onu söyle

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Erken fesihlerde kiracı mülk sahibine erken tahliye tazminatı ödeme yükümlülüğü vardır fakat sözleşmeyi inceleyip varsa faydana olan maddelerden yararlanabilirsin. Ev sahibinin insafına kalmış müzakere yoluna gidersin, en iyi ihtimal ev sahibinin tüm bunlardan haberi bile yoktur.[/FONT]

Kiracının ev almasından daha geçerli bir erken fesih sebebi olabilir mi ? Neden tazminat ödemek zorunda onu anlamıyorum çok saçma değil mi ?

Haklı fesih nedenleri kiracının iflası yada ölümü(rip).

[FONT=&quot]Kiracının erken tahliyesi:
"Kiracı, sözleşme süresine veya fesih dönemine uymaksızın kiralananı geri verdiği takdirde, kira sözleşmesinden doğan borçları, kiralananın benzer koşullarla kiraya verilebileceği makul bir süre için devam ediyor. [/FONT]

[FONT=&quot]Kiracının bu sürenin geçmesinden önce kiraya verenden kabul etmesi beklenebilecek, ödeme gücüne sahip ve kira ilişkisini devralmaya hazır yeni bir kiracı bulması hâlinde, kiracının kira sözleşmesinden doğan borçları sona eriyor."[/FONT]
[FONT=&quot]Kiraya veren, yapmaktan kurtulduğu giderler ile kiralananı başka biçimde kullanmakla elde ettiği veya elde etmekten kasten kaçındığı yararları kira bedelinden indirmekle yükümlü oluyor."[/FONT]

Sağlıklı ömürle yaşa.
Dediğim gibi ev sahibin bu konuda bilgi sahibi değilse dert edecek bir şeyin yok. Günümüz şartlarında evden çıkmana sevinecek bile olabilir, kiracısına çıkması için para teklif edenler bile varmış. Yeni evin hayırlı olsun şimdiden:)

Evi tahliye etmeden en az 2 ay önce ev sahibine bunu haber vermeli ve kiracı adaylarına evi görmeleri için ( uygun saatlerde) gezdirmelisiniz.

Ha bu olur bak ! Seve seve gezdiririm .:)

Kira sözleşmesinin bitmesine 6 ay var diyelim ki şu anda aniden bir ev buldum ve aldım oturduğum kiralık evden çıkmak için ev sahibine gel sözleşmeyi feshedelim desem güzellikle feshetmeye yanaşmazsa kirayı ödemesem ne olur bu durumda zaten kendisi çıkarmak zorunda kalmaz mı ya da daha başka ne yapılabilir kiralık evden kurtulmak için ?

kırayı odemezsen ıcra takıbıne gıder ıs bunuda ıstemezsın
guzellıkle ben cıkıyorum su tarıhte evden dıye guzellıkle cıkınca nıye sana sozlesme fılan dıye dayatacakkı
canına comcom daha pahalıya kıraya verır
ama sen gec lkalmadan ec sahıbıne ev aldıgını su gun cıkacagını sahıtle bıldırkı ıs guzel sonuclansın

GRAHAM BELL ev bulursam ve alırsam çıkacağım yani birden olacak bu iş birkaç ay önceden söyleme gibi bir durum olamaz ne zaman ev bulacağımı nereden bileyim ?

hah sende dogmayan cocuha don bıcıyon:eek:
elınde paran varsa hemen kolları sıva ıse koyul
yarın kar kıyamette hem pahalı olur evler hemde zor
evını alıncada ev sahıbıne soylersın
olduda bıttı
allah kolaylık sans versınde guzel bır ev sahıbı ol

@GRAHAM BELL oldu da bitti ile olmuyor işte o iş sözleşmeden kurtulmak lazım bir yolunu biliyorsan söyle bilmiyorsan Allah sana da şans versin bye .

@GRAHAM BELL oldu da bitti ile olmuyor işte o iş sözleşmeden kurtulmak lazım bir yolunu biliyorsan söyle bilmiyorsan Allah sana da şans versin bye .
bız ev aldıgımız zaman ev sahıbıne bız ıkı ay sonra cıkacagız dedık
aldıgımız evı tadılat yaptırıp esyaları hazırlayıncaya kadar epey vakıt gectı ama pek ıkı ay olmadı
ev sahıbımız onca kıracı gordum sız gıbısı gıbı olanı olmadı
ayrıca ev alıp cıkmanıza sevındım dedı
ıkı aylıktan daha az gelen yerı hesap ederek bunuda ıade ettı bıze

Üst Alt