Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısalık ve güç kaybı için uzun yürüme cihazı kullanabilir miyim?

viva

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar sağ bacakta 13 cm kısalık var herhangi bir güç yok uzun yürüme cihazı kullanabilirmiyim birde sgk karşilıyormu bilgisi olan arkadaşlar cevabınız için teşekkürler

kısa bacak breysi ve tek koltuk değneği kullanmak rapor oranında bir etki yaparmı

Arkadaşım benim de felçli olan sol ayakta, sağlam olan sağ ayağıma nazaran, geçmişte çok ciddi manada bir kısalık var idi. Öncelikle bilmeni isterim ki 12-13 yaşlarında iken İst Ünv.Çapa Tıp Fk.’de şimdilerde rahmetli olan Bahattin Beye ameliyat oldum ve bu sayede iki ayak arasındaki kısalık giderildi. (Bilginiz için:Ameliyatı sağlam olan sağ ayağımın diz kısmından yaparak bu ayağın uzamasını engellediler). Felçli olan ayak haliylen güçsüz, hareket kabiliyeti hemen hemen yok gibi. Neticede hem kısalık varken hem de kısalık giderildikten sonra uzun bacak yürüme cihazını rahatlıkla kullandım. Benim emekli olduğum bankanın kendi emekli sandığı bunun bedelinin 2/3 lık kısmını karşıladı.
Geçmiş olsun.

Bendeki kısalık 4cm. olduğu için rahatlıkla kullanabiliyorum.
Gittiğim ortapedilerde gördüğüm bir cihaz var; kısalığı daha fazla olanların kullanması için düzenlenmişti.
Normalde bir kaç santim için içerden koyulan yükseklik yeterli oluyor. Sarı çizgilerde belirtmeye çalıştığım bu bir kaç santimlik kısalığın beslendiği kısım.
Sizin cihaza sanırım dolgu topuk gibi kalın bir yükseklik uyguluyorlar.
Tek mahsuru, dışardan istediğiniz ayakkabıyı değilde, ortepedicinin yaptığı ayakkabıyı giymek zorunda kalıyorsunuz.
İnternette yüksek topuk olanı arıyorum şu an ama bulamadım, yakalarsam eklerim.

Bulamadım ama, bir kaç ayakkabıdan birleştirerek fotoşopla benzetmeye çalıştım:

değerli arkadaşım öncelikle geçmş olsun. cihaz hakkında fazla bilgim yok ama kısalık hakkında İstanbul Üniversitesi Çapa hastanesinde bu rahatsılıklar gideriliyor. İlizarov yöntemi ile . Şu anda daha geliştirilmş motorlu vida sistemide uygulanmakta. İstersen oraya bir görün.
Ayrıca SSK raporlu olan bu tür ortopedik ayakkabıları karşılıyor diye biliyorum.
İyi günler.

teşekkürler bilgileriniz için birde eğer bilgisi olan varsa kısa breysi ve koltuk değneği kullanmak rapor oranlarında etki yapıyormu bende bukonuda muzdaribim

ben kırmızı (siyahı)ayakkabı yaptırmıştım ve içe baştığım için içe bir kayış kullandılar, bele bağlı bir kalın lastikle dışa başmamı sağladılar.bu 4 yıl önceydi,geçen kış yaptırdığım ayakkabıdan hiç memnun değilim.çünkü bana biz bu kayışın yerine içe başmamanızı sağlasan bir parça yerleştirdik dediler,ama sonuç olumsuz üç defa gittim beni oyladılar.artık eski ayakkabımı giyip bir yere gitmeye çalışıyorum ama çok eskidi.yenisini yaptırırsam eski gittiğim ortopedi medikala gideceğim:(((((((((

teşekkürler bilgileriniz için birde eğer bilgisi olan varsa kısa breysi ve koltuk değneği kullanmak rapor oranlarında etki yapıyormu bende bukonuda muzdaribim
Değnek kullanmak raporu ETKİLİYOR
Hatta mümkünse iki değnek ile gidin, orana etkisi artar.

Selamlar viva öncelikle şu birinci engeliniz 13.cm kısalık 10.cm in üzerindeki kısalıklarda uygulanan cihazın altındaki patik kısmının yüksekliği dışarıdan alabileceğiniz ayakabıları giymenize engel olacaktırbu durumda kullanışsız bir cihaz demektir.Dolayısıyla sizin çözümünüz ortho protez dir.Cihazın en alt kısmında kalıp dediğimiz protezlerde kullanılan sach ayak monte edilir ve dışarıdan aldığınız tüm ayakabılarıda kullanma şansınız olur, cihazın hiç bir noktasınada kısalık uygulanmaz bu günkü uygulamada sgk 2000.00 tl gibi bu rakamda ödemesi var.( Bu arada koko 1968 ' e söylemek istediğim şu sgk ortopedik ayakabıyı ödüyor gözüküyor 50.00 tl 22 numara bebek ayakabısına da bu ödenek 47 numara yetişkin numaraya da aynı rakkam.Ancak işin gerçeği en küçük numara ayakabının piyasadaki değeri 130.00tl şimdi siz değerlendirin.)

merhaba...benımde bacağımda 11 cm kadar bir kısalık var..suan için hiçbir ortapedik cihaz kullanmıyorum fakat elimi bacağıma koymadan yürüyemiyorum..öncelikle iyi bir ortapedi doktoru tavsiyeniz olabilirmi?birde Kral arkadaşın gönderdiği özel hacettepe ortapedi linkini inceledim gercekten cok guzel..hem içeriden yükseklik sağlayıp hemde istediğimiz ayakkabıyı giyme durumumuz söz konusu olacak gibi görünüyor...benim en büyük sıkıntım istediğim ayakkabıyı giyememek..tavsiyelerinizi bekliyorum..

iskender bey merhaba..bahsettiğiniz ortezle ilgili bir resim veya ulaşabileceğimiz bir site mevcutmu?sizinde bahsettiğiniz gibi bende doktora gidip bir yürüme cihazı almak istiyorum fakat kullanışlı ve bütün ayakkabılarla giyebileceğim bir şey olsun istiyorum.konuyla ilgili biraz deta bilgi verirsen sevinirim..şimdiden teşekkürler..

meister 78 merhaba Bursa orhagazide Başar Tırak adında bir tanıdığım bir öğrenci var , bursada okuyor zannediyorum 18 yaşlarında bahsettiğimiz ortho protez'i kullanıyor isim veya soyadı ile msn de bağlantı kurabileceğini düşünüyorum.

Arkadaşlar verilen bilgiler güzel ama bende uzun yürüme cihazı almak istiyorum. polio sekeli ve 4 cm kısalık. Bu cihazı almak için heyetemi girmemiz gerekiyor. yada nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. bilgilendirirseniz sevinirim.:)

Üst Alt