Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kışın uzun yola ilk kez gideceğim. Önerilerinizi paylaşır mısınız?

OguzZ'

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba , ben ocak ayının başında yada ortasında İzmir-Hatay yolculuğu yapacağım araçta 2 kişi olacaz ama tek şoför benim. Tayinim çıkacağı içinde arka koltuk ve bagaj büyük ihtimalle dolu olacak..

Aracı sıfır aldım 2. yılındayım lastikleri değiştirmedim(kış lastiği yok) büyük ihtimalle üzerindeki 4 mevsim lastiklerden zincirde yok..
İzmirden çıkıp konya üzerinden mi hatay'a gideyim ? yoksa antalya üzerinden mi ? antalya yolu tehlikeli diyorlar konya yoluda içanadolu kar vs çok olabilir.
uzun yol tecrübem sıfır denecek kadar az.. uzun yolda ne yapılması gerekiyor? nasıl gitmeliyim? nerden gitmeliyim? Tecrübeli arkadaşlar önerilerinizi alabilir miyim ?

Şu anda her iki yolda sıkıntılı zincirsiz yola çıkmayın 4 mevsimden ziyade kış lastiği şart bu yüksek rakımlı yollarda umarım kazasız belasız ulaşırsınız

Arkadaşım şu kış gününde senin anlattığına göre uzun yola ilk çıkacaksan sen kullanma, mümkünün varsa yanında şoför olarak birini götür, karda araç kullanmak zencir takmak çıkartmak kolay değil, her iki yol da kar olacak Antalya yolu virajlıdır ama çok zevkli bir yoldur şoförün uykusu gelmez, hayırlı yolculuklar.

egemat1 teşekkür ederim zincir’e bakacağım.
karizmatikmen yani ilk değilde diyemiyorum ilkte diyemiyorum bu yaz Hatay’dan İzmire gelmiştim şimdi tekrar dönmem gerekiyor yaz kolaydı ama kış olunca tereddüt ettim

"0" dereceyi gördüğünüz her yerde don sebebiyle aracın kayma riski vardır. Kesinlikle kış lastiği olmadan uzun yola çıkmayın. Hayatınız söz konusu. Basit ihmallerle geri dönüşü olmayan sıkıntılar çıkabilir. Yaşamayan anlamaz derler ya gerçekten de öyle. Sisli ve buzlu yolda 65 km/h ile giderken araç kaydı ve kaza yaptık. Soğuk havalarda tecrübeniz yoksa riske girmeyin.

Kar lastigi şart .Yerde kar olmasa bile olumsuz hava şartlarında hayati önem taşır
Zincir kullanmak istersen eger yerde kar olmazsa çıkartman gerekicek sonra karlı yerde tekrar takacaksın.Tak çıkar çok zor olur.

Yola gece sakın çıkma.Arka koltuga koydugun eşyalar aynanı kapatmasın.Yolda bol bol mola ver.
Şimdiden hayırlı yolculuklar

Kar lastiği yok zincir yok ee pes yani kendini düşünmüyorsun başkasının canını malını düşün.O kadar para verip bir araç alıyorsun.Artık neredeyse bir çok kişi zincir yada kar lastiği kullanıyor.
hADİ lastik için belki durumun musaıt degıldır.150-200 tl verip zincirini at bagaja baktın kar var çek sağa takman 20 dakıka bıle surmez.

ugir Bu sert tavrınızı anlayamadım ? Normalde Hatay ilinde yaşayan biriyim ve iklim dolayısıyla zincir kullanmama gerek kalmıyor. Zaten ilk sayılabilecek uzun yol deneyimim olacağını söylemişim izmire yazın geldim 1 sene sonra yazın dönmeyi planlıyordum bi aksilik oldu erken dönmem gerekti..Ben de önerilerinizi almak istedim. Teşekkür ederim sert uyarınızı dikkat alıp zincir alırım.

zincir yerine Kar çorabı diye bir şey çıkmış kullanan arkadaşlar var mı ? sizce onu alsam daha mı sağlıklı olur ?
arizona Çok teşekkür ederim dikkat edeceğim

Önleminizi aldıktan sonra ne korkuyorsunuz, basın gidin... (basın derken hız yapmadan:) )

Kardeşim Adanalıyık vesselam Antalyada yaşıyorum sahil yolu eskiden kötüydü ama artık değil tüneller falan yapıldı yol düz ve geniş. Ayrıca Antalya adana arası don olayı olmaz. Senin don olayı yaşayacağın tek yer denizli ve ilçesi olan acıpayam arasıdır. Orayıda gündüze denk getir sorun olmaz Aydında okuduğum için yolu iyi bilirim. Adana Antalya arası yol tehlikeli diyen kişilet eskidendi o en son temmuzda gittim 12 saatlik yol 9 saate düsmüş yol calsmasndan dolayı sen düşün artık neler değiştiğini gece çıkma yola kar lastiği ve zincir yoksa sahilden bas git

zincirsiz kesinlikle çıkma. antalya üzeri gidersen mersin - mut arası iğrenç bi yol. nerden gidersen git 4 mevsim lastiğe zincirsiz çıkma nolur nolmaz.

Sahil yolunu takip edersen kar ile karşılaşmazsın. DÜn antalyadan uçakla geldim afyonda da konya da da kar var riske girmeye gerek yok. Sahilden yavaş yavaş keyif yapa yapa izmire gelirsiniz. Yaşadığınız yolculuğun keyfide size bonusu olur. Ben olsam öyle yapardım.

çok teşekkür ederim yorumlarınız için fakat 2-3 gün önce bir haber gördüm antalya yolu selden dolayı çökmüş diye

Üst Alt