Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kısıtlılığın kaldırılması hakkında Vesayet Davası aşmak istiyorum..?

Vtecll

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
3
2016’da babamın müracaatı üzerine bana hastane vesayet davası açtı.Babamın dilekçesi üzerine beklemedeydim.Süreci hızlandırmak adına adliyenin mail adresine dilekçe göndermem üzerine(e imza yetkim olmadığı için) karakol vasimi aradı.Sonra hastanede heyete girdim.Remisyonda 1 sene sonra kontrolü uygundur kararı ile kısıtlılığımı kaldırdılar.Adana 1. Sulh Mahkemesi de talebin kabulüne 1 sene sonra kontrolü uygundur ve istinaf yolu açıktır dedi.Kararı adresimize tebliğ etmişler ama bizi bulamamışlar.O yüzden askıda kalmış dava.Kesinleşme şerhi için yeniden ek karara itirazımız yoktur kesinleşmesini arz ederiz diye dilekçe yazdık.Bu arada yeniden kararı adresimize postalamışlar ve hala elimize ulaşmadı.Ulaşsaydı 15 gün itiraz hakkı var idi ve 15 günün sonunda itiraz edilmezse karar kesinleşecekti.Bize kesinleşme Temmuz gibi olur dedi.Sizce biz ayrıca dilekçe yazmamız üzerine karar adresimize tebliğ edilmeden bize kesinleşme şerhini verirler mi?Çünkü;nüfus müdürlüğüne götürüp sistemden kısıtlılığı kaldırtacam.Ve kısıtlılık kalkmadan vasim olmadan elektrik su aboneliği alabilir miyim?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

Adliyeyi aradım sulh mahkemesi dahili numarasını çevirdim.Kesinleşmeler 1 Temmuz’dan sonra gerçekleşecek kesin talimat var Temmuz’un 2. haftası gibi arayın dediler.

Arkadaşlar bugün meski’yi aradık söylediğine göre kendim gelebiliyorsam vasiye gerek yokmuş.%50 su indiriminden faydalanmak için ev üzerinize değilse tapu fotokopisi,kira sözleşmesi,engelli raporu,dask ve 123 tl’lik ödemesi varmış.Bakalım yarın gidecem neler olacak bilgi veririm.

Arkadaşlar peki engelli su indiriminden bir kere mi faydalanabiliyorum?

Üst Alt