Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Leyla'nın Evi / Zülfü Livaneli

ada

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
975141123.jpg

Kimi zaman bir savaş bir kentin, bir ülkenin kaderini değiştirir, kimi zaman bir tek kişi koca bir ailenin... Leyla: Yalılarda doğmuş büyümüş bir paşazade, bir Osmanlı soylusu... Ali Yekta: Uşaklık kaderini değiştirme ihtirasıyla yanıp tutuşan bir İstanbullu... Rukiye-Roxy: Almanya’da doğmuş, seks modelliği yapmış bir hip-hop’çı.. Livaneli, birbirini hiç tanımayan bu üç ayrı kişiliğin yaşamını, bir 'İstanbul romanı'nda birleştiriyor. Kentlisi-köylüsü, varsılı-yoksulu, din hocası, söz sahibi bankacısı, gazetecisi... Her birinin bir nedenle ötekinin yaşamına girdiği, onu değiştirdiği, günümüz Türkiyesi... Ve bir roman kahramanı gibi öne çıkan pırıltılı Boğaziçi’nde, Bosnalılar Yalısı’nın ilginç dünyası... Leyla’nın Evi, dünyada sadece yaptığı müzikle değil, çeşitli dillere çevrilen, sinemaya aktarılan ve ödül alan kitaplarıyla da tanınan Livaneli’nin Mutluluk’tan sonraki romanı.

not:1,5 günde bitirdiğim bu kitap beni farklı bir dünyaya götürdü..tam anlamıyla bir film izlemiş gibi hissettim kendimi..kesinlikle okunması gereken bir kitap...

okudum fakat sıkıldım 1,5günde bitirelecek kitaplardan değil.
karakterler çok iyi betimlenmiş
fakat sürekli bir tarih anlatma, uzun tasvirler konudan uzaklaştırıyor.
yine de okunabilir bir kitap
romandan ziyade, bir tarih kitabını okumuş gibi oldum.

karakterlerden leyla yı da sevemedim.
çok abartılı geldi,güldüm okurken .
masal anlatır gibi leyla kaf dağına da çıkarmış
aslında demesini bekledim yazarın.
sevgiler..

2.bahar sen bi de livaneli'nin "Engereğin Gözündeki Kamaşma "
sını oku, tarihi gör. konusu da çok ilginçtir.
padişah yüzü görmemiş cariyeleri teselli eden -tabii hadım edilmiş- bi harem ağasının hikayesi.
:p :p

okudum okudum,
4-5 yıl olmuştur.
ama o kitap padişah dönemini anlatıyordu
pad,şahı öldürmelerini.
anımsadığım kadarıyla ve o dönem tabiki anlatılacak
ve oldukça beğendim o zaman okuduğumda..

" Leyla'nın Evi" kitabını tatilde okumak için aldım ama tatil bitti ben daha okumaya başlayamadım:) okuduğumda yorumlarımı yazacağım inş.

Üst Alt