Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Kitap] Moskof Cariye -Hürrem /Demet Altınyeleklioğlu

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Moskof Cariye - Hürrem
Demet Altınyeleklioğlu

Haremden saltanata giden tehlikeli yolda yürüyen bir kadın.
Hürrem, tarihi gerçekler ve kimi gerçek karakterler kullanılarak kurgulanan bir roman ve yazarımız Demet Altınyeleklioğlu, kendi hayalgücünün ürettiği müthiş bir Hürrem hikayesi anlatırken, 16. Yüzyılın saray atmosferine, kokusuna, rengine, dokusuna ve duygusal haritasına da yeniden hayat veriyor 16. yüzyılın özellikle ilk yarısına hiç kuşkusuz
Osmanlı Hakanı Kanuni Sultan Süleyman, İngiltere Kralı Sekizinci Henry ve Kutsal Roma Germen İmparatoru Şarlken damgasını vurmuştu. Bu hükümdarların iktidar mücadesi ve savaşları kadar aşkları da tarihin seyrini değiştirdi. Sultan Süleyman ve güzel cariyesi Hürrem, Sekizinci Henry'nin başını kestirerek öldürdüğü iki kraliçesinden biri olan Anne Boleyn ve Şarlken'in Avrupa'yı din savaşlarına sürüklemesinde başrolü oynayan karısı Isabella… Birbirini tanımayan bu üç güzel kadının, hemen hemen aynı yıllarda iktidar mücadelesi verdiği üç saray, romanlara, filmlere, TV dizilerine ilham veren büyük aşklara, inanılmaz entrikalara, komplolara, kanlı cinayetlere sahne oldu.
Fakat bu öykülerin hiçbiri; haremle, dünyanın en kudretli hükümdarı Sultan Süleyman arasındaki tehlikeli yolda yürüyen Hürrem'in macerası kadar masalsı değildi.
kitabı aldım ama henüz başlamadım Safiye sultan serisini okuduysanız tavsiye ederim.

Kitabı okuduktan sonra,yorumlarınızı yazmanız daha faydalı olurdu diye düşündüm,naçizane...

haklısınız ama serisini okuyup hepsini beğendiğim için sanırım bunud büyük bir zevkle okuyacağım...

kitap 812 sayfa idi galiba ama bir solukta okudum ve Osmanlının bulunduğu zamanda yaşamayı birkez daha çok istedim doğrusu.Kitap bitince ordaki soru ile ister istemez düşündün Hürrem gerçekten bir şeytanmı yoksa melekmi...Bir tarafta yaşadıklarının intikamını almak isteyen ezilen acılar çeken bir kadının öfkesi..Bir tarafta bir annenin evlatlarının canını korumak istemesi...peki ya Aşk gerçekten kimin yüreğindeydi....Ben çok beğendim bu seriyi sevenler varsa tavsiye ederim yazar farklı bir bakış ile elealmış.

Kütüphanede bu seri var.
Ne zaman bir seriye başlasam,herzaman yerli yerinde duran kitaplar,ben o seriye başlayınca,hem de sırası gelen kitap,sırra kadem basıyor.
Bakıyorum bakıyorum yok,içimden ''getir artık be kardeşim,bu kadar zamanda okuyamadın mı hala'' diyorum.
Bu ara aklımda Safiye serisi var bakalım,şu an Yaşar Kemal'in kitaplarını tamamlamakla meşgulüm.

Ufukalp;
safiye zaten hürremin zincirleme serisi diyebilirim en başta hürrem sonra nur banu sonra safiye var ama öncelikle sultanları tanımak isterseniz osmanlının sultanları var biraz kalın ama tüm zincir onunla başlıyor...

bu arada birde ramses serisi vardır mısır tarihinde onuda şiddetle tavsiye ederim:)

Şimdi AB ye girmeye uğraşan biz ..:D
Ama Osmanlı bunu yıllar önce başarmış...:D

safiye serisini okumuştum en kısa zaman da bunu da okumaya çalışacağım..

mac72;
eğer sevdiyseniz kesinlikle okuyun derim ama dediğim gibi seri halinde sırasına göre okumak daha iyi anlamamızı sağlıyor.

----------

Başlangıç : Bu Mülkün Sultanları / Necdet Sakaoğlu
Bu Mülkün Kadın Sultanları / Necdet Sakaoğlu

Serileri : Hürrem Sultan / M.Turhan Tan
Moskof Cariye Hürrem / Demet Altınyeleklioğlu
Bir Hürrem Masalı Cehennem Kedisi ve Kanarya Colin Falconer
Hürrem Sultan / Pavlo Arhipoviç Zahrebelniy
Hürrem Sultan / Catherina Clement
Hürrem Sultan ile Söyleşi / Adnan Nur Baykal
Haremde Bir Venedikli Nurbanu Sultan / Yılmaz Çetiner
Nurbanu /Teoman Ergül
Selim ile Nurbanu / TEoman Ergül
Safiye Sultan 1 / Ann Chamberlin
Safiye Sultan 2 / Ann Chamberlin
Safiye Sultan 3 / Ann Chamberlin

Müellif farklı olunca zincir olayının fazla anlamı kalmaz.
Safiye Sultan'ın 3 cildini de bugün aldım ve başladım,1.cilt yarılandı,şu pis pc den kalkabilsem devam edecem de...:)

Ufukalp;
ne güzel ben birdaha okusammı diyorum aslında safiye ve nurbanuyu.evimizde bulundurmamız gereken bir seri bence:) bu arada kitap için size pc ye 3-4 saat yasak koyalım:)

Yasağa gerek yok,kitabı elime alınca mecbur bir iş çıkana kadar ya da hanım yemek hazır diye belki 10 defa dürtükleyene kadar bırakmıyorum.
Ve 24 saat dolmadan 1.cilt bitti.:)

çok iyi valla.Bu arada bir seri daha keşfettim merak ediyorum okuyan varmı? inka diye bir kitap 3 cilt halinde Antoine B. Daniel yazarı.Araştırmadayım bakalım bulursa nasıl bir seri çıkıcak merak ediyorum.:)

2.cilt de bitti ve Safiye'den nefret ettim:(
Ne kadınmış yaa...

Abicim bunlarımı okuyon sennnn:D

Bi de sana bi yemek kitabı tavsiyem olcak ufuk abim:)

şaka bir yana osmanlı kadınlarını okumak bir sanatkarlıktır. kutlarım ufukabi:rolleyes:

Serkan senin gibi hiç okumamaktan iyidir :D
Ayrıca bu seriye bir belgesel gözüyle bakabilirsin.

kesinlikle katılıyorum sürükleyici bir belgesel aynı zamanda insan duygularını harekete geçiriyor kızıyoruz acıyoruz öfkeleniyoruz:) ben İzmirden gelirken bir Hürrem daha buldum kuzenden birde Bu mülkün sultanlarını buldum bakalım elimdeki kitap bitsin başlayacağım:)

Nurgül, sen de iyi taktın valla hareme. :))
Yok ben safiye-3 ü bitireyim haremi,hadımı bırakacağım.
Yaşar Kemal serisine döneceğim tekrar.
Ada Hikayelerinin 1.kitabını bulamamıştım ortadan başlamak istemedim.
Ya bir haftadır içim dışım hadım oldu :D

Ufukalp öyle deme hürreme bir başla bırakamıyorsun bu kadın daha neler yapmış diye meraktan ölüyorum şuan bulduğum kitap diğer okuduğumdan çok farklı mesela Moskof Cariyede Hürremin İbrahime duyduğu nefret ve onu öldürtmesi anlatılıyor bu kitaba şöyle bir göz attım Hürremin çocuklarının birinin İbrahimden olduğu söyleniyor hemde kendisi Süleymana söylüyor ondan nefret ettiğini söylüyor diğer kitapta ise onu sevdiğinin farkında idi,çok karışık çokkkkkk okumak lazım:)

Nihayetinde roman bu Nurgül,gerçeklik zorunluluğu yok.
Ve 3.kitap da bitti.
Yok yok,harem,hadım konulu kitaplar yeter ya :)
Cihan imparatorluğu olan Osmanlı'nın haremden yönetildiğini görmek,kadınların koca sultanları parmağında oynatmasına tanıklık etmek valla zoruma gidiyo :D
Hadeee,ada hikayelerine dalma zamanı.

haklısınız sonuçta roman ama insan işte kapılıyor gidiyor birden romanın içinde buluyor kendini.Şİmdi hangi kitaba geçiceksiniz daha gerçeküstüleremi:)

Dedim ya sırada Yaşar Kemal / Bir Ada Hikayesi-1 var.
Bu da 3 kitap halinde.
Bugün başka işlerim vardı bakamadım,yarın inşaallah.

hayırlısı olsun bakalım ben bir süre daha Hürrem serisisindeyim ondan önce bir arkadaşımın tavsiye ettiği; Kadın Eğer Çok Severse adlı kitabı okuyacağım...

Benim,nerdeyse bir günde bir kitap bitirme dönemim sona erdi gibi.
Dün bir firmadan arayıp iş görüşmesi için davet etmişlerdi.
Bugün gittim ve olumlu sonuçlandı,pazartesi işbaşı inşaallah.

Ufukalp;
bu çok güzel bir haber benceeee:) hayırlı uğurlu olsun ufukalp.olsun sende zaman buldukça okursun bu illaki ara vermeni gerektirmez:) ben mesela sabah dolmuşa binince işyerince işim yokken az evde derken okuyorum özel oturamıyorum başına açıkçası ama kitap sürükleyiciyse her anda fırsat buluyorsun:) işinde şimdiden başarılar ve bol şans dilerim...

Üst Alt