Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kitap Postacısı Projesi hakkında

Halil

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
27 Şubat 2009 GÜNCEL: Bu projede adı Mustafa Uğur İlhan isimli şahıs (bkz) dolandırıcılıktan dolayı cezaevindedir (bkz). Kamuoyunun bilgisine...

• 9 Haziran 2008 Güncel:
    Bu başlık açıldığında, adı geçen Kitap Postacısı projesi Bedensel Engelliler Derneği bünyesinde gerçekleştiriliyordu. Ne var ki daha sonra, bilmediğimiz nedenlerden dolayı Bedensel Engelliler Derneği ile Kitap Postacısı projesi birbirinden ayrılmışlar. Şimdi Kitap Postacısı, proje sahibi olan Mustafa İlhan tarafından bireysel olarak yürütülmekte; Bedensel Engelliler Derneği ise aynı projeyi kendi başına yapmaya çabalamaktadır (Not: Bu çatışma/ayrışma ile ilgili olarak bu başlıkta devam eden güncel tartışmayı okumak için buraya tıklayabilirsiniz).

Başlıktaki tartışmaları takip eden üye ve ziyaretçilerin bu detayları bilmesinde yarar var diye düşündük.
    Bizler bu ilginç gelişmeleri ve faaliyetleri takip etmeye ve sorular sormaya devam edeceğiz...

Bülent Küçükaslan
    Engelliler.Biz Platformu

23 Nisan 2008 itibarıyla güncel değerlendirme:
www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?p=390979#390979

- Bu proje hakkında muhalif iddialar/görüşler için: bkz
- İddialara karşı Proje sahiplerinin görüşleri için: bkz

Reklam%20çalışması%203%20+4.JPG

Proje hakkında detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz

Halen proje bünyesinde sakatlığı olan kaç kişi, sakatlığı olmayan kaç kişi nerelerde ve hangi pozisyonlarda çalışıyor?
Halen çalışan kişilerin sigorta pirimleri yatırılıyor mu? Çalışan kişiler satış üzerinden yüzde kaç pirim alıyor?
Bu proje kazanç için kurulmuş bir iş midir, yoksa elde edilen gelir engellilere yönelik başka işlere aktarılmakta mıdır?

Burada bir takım bilgiler veriliyor. http://www.kitappostacisi.com/Default.aspx?_Args=MainPage

Ayrıca bende başvuruda bulunmuştum buraya bugün beni arayarak bana kitap ayracı yollayacaklarını falan söylediler herhangi bir satış yapamasam bile hiç bir mesüliyet kabul etmeyeçeğimi söyledim :) onlarda böyle bir zorunluluğun olmadığını bildirdiler Bekleyelim görelim efem..

galiba basvuru formu çalişmiyor ne yapmak lazim.formu doldorduk ama iletilmedi galiba 10dakka felaan bekledik:S

Merhaba Arkadaşlar,

Ben de bu projenin bir emekcisi olarak yazıyorum bunları sizlere. malesef kendimi çok akıllı sanmama rağmen bu projede çok güzel bir şekilde kullanıldım arkadaşlar. engelliyi kullanarak engelinin adı ile yayın evleriyle anlaşmaları yaptık ve insanlar engelli projesi diyerek çok güzel iskontolar ile bunlar ile çalışmayı kabul ettiler.
yayın evleri ile bizzat ben görüştüm.. burdan engelliye verecekleri %10 iskontolar çok komik rakamlar, kendi kazanacakları yanında. ve bu arada sitede yayınlanan neredeyse her şey asılsızdır arkadaşlar.
benim bunlarla tanışmadan önce bir işim vardı. sırf diksiyonumu ve ses tonumu beğendikleri için beni çok süslü vaadler ile işe aldılar. ancak şirketi üzerime almamı istemeleri ve benim de kabul etmeyişim tavırlarını değiştirme sebepleri oldu. sonra beni basında hazır malzeme yapmak istediler. güya yılların kül yutmaz Vahide'sini bunlar istihdam etmişler de hayata kazandırmışlar! ben bunu da asla kabul etmeyeceğimi söyledim.
bundan sonrası benim için zor günler başlamıştı. artık gün boyu yıldırmalar, aşağılamalar başlamıştı. ama artık eski işime de dönemezdim, çaresiz katlanıyordum. yayın evlerinin sözcüsü olarak girdiğim, engellinin sesi olarak girdiğim işimde çay servisi yapıyordum. bu arada yayın evleri ile artık anlaşmalar alındığı için benimle pek işleri kalmamıştı. ama ben gitmiyordum işimi bırakıp.
sonra bir gün engelliler.biz de reklamlarını yaptırmamı istediler. ben de, bakalım kaç tane engelli istihdam olacak, ona göre yaparız, deyince, ertesi gün msn me işe artık gelme yazdılar. 2 ay kullanıldım, beş para alamadım. ne yemek parası ne yol parası alamdım ve en çok da ağrıma giden nokta işin başında hiç bedensel engelli yok. masa başında çalışanlar sağlam kişiler ve şu anda çalışan sayısı 6 kişidir arkadaşlar!
ha şuda var, orda çalışan postacılara bakalım sözleşm,e sigorta, maaş verilecek mi? bunlara asla sıcak bakmıyorlardı. çünkü bana çalışmaya devam etsem dahi sözleşme bile yapmayacaklarını söylediler.

şimdi soruyorum sizlere türkiyenin en büyük istihdam projesinde bir engelliyi işinden edip kullanıp atmak, iki böbrek hastasını aylardır maaşsız ssk sız çalıştırmak mıdır bu övünülesi proje!? ve kitap postacılarına şöyle bir garanti sunuyorlarmı: 6 ay ayraç dağıttıktan sonra sen artık çalışma derlerse bu postacı napacak? ben bunları merak ediyorum. dikkatli olun arkadaşlar, bir engellinin sırtından birileri para kazanacak, buna izin vermeyin. keşke ben yanılıyor olsam, keşkeee.....

Sevgili Halil arkadaşım sana da kırıldım. benden duymana rağmen bu projeyi ve bana yapılanları bilmene rağmen projeyi sahiplendin ve bir de tebrik etmediğin kaldı bu insanları..

Vahide doğrusunu söylemem gerekirse yazdıklarına çok şaşırdım beni çok saçma sapan bir şeyle suçluyorsun ben bu projenin neyini sahiplendim yahu bana ne projeden ben bu adamları tanımam etmem bu projeden haberim olduğu zaman bende başvuruda bulunmuştum açık konuşmak gerekirse öylesine bir başvuru idi daha sonra başvuruda bulunduğumu bile unuttum derken günün birinde bana tel. açarak kitap ayracı vs yollayacaklarını söylediler bende dur şu işi sitede yayınlayayım dedim bumudur projeyi sahiplenmek? Ve sana ne yaptıklarını ben nerden bileyim ben bu duyuruyu sitede yaptığımda sen sohbet odasında bana bu konu hakkında bir şeyler anlattın bende sana bu konu hakkında detaylı bilgimin olmadığını bu görüşlerini ilgili başlığa yazmanı söyledim ama sen aradan 20 gün geçtik ten sonra bu yazıyı yazdın üstüne üstlük bide beni suçluyorsun bu sitede her gün birileri bir şeylerin duyurusunu yapıyor o duyuruyu yapan kişi o duyuruda bahsi geçen konulardan sorumlu olabilirmi? Böyle saçma sapan bir şeyi kim iddia edebilir?

Tekrarlıyorum benim bu konu hakkında yaptığım tek şey siteye ilgili başlığı açmaktan öteye gecmez. Yok eğer sen hala bu başlığı açmakla bu projeyi sahiplendiğimi iddia ediyorsan bu saatten sonra onada bir şey diyemem... :)

aynen katılıyomm seni kandırmışlarr kullanılmışsınn
ama anlaman lazım dıı

Vahidecim, bu bahsettiğin şahıslar, buluşmada gelip saçma sapan konuşmalar yapan , benim dinlemeye bile değer bulmadığım sadece benim değil değil kimsenin inandırıcı bulmadığı zatları söylüyorsun sanırım ee be güzelim kızma ama akılsız başın cezasını ayaklar çeker ne diyeyim çok üzüldüm senin adına bunla geçmiş olsun :(

vahide arkadaş iyi yazmış, aferim arkadaş. böyle soru işaretleriyle dolu işlere fırsat verilmemeli

sevgili arkadaşlarım hepinize ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum ve denizciğim sen ne desen haklısın ama bir de şu açıdan düşün onların maskesi başka türlü nasıl düşecektio kadar insanı kandırmakta hiç de zorlanmadılar insanlar engelli projesi diyereh konuya daha bir hassas yaklaştıla şimdi beni derneğe bile almak istemiyor özel bir çak kişisel eşyamı almaya gittiğimde üzerime yürüme cesaretini bile gösterdi bu şahıs mustafa ilhan ama beni şaşırtan ve üzen üzerime yürümesi değildi bu onun kalitesiidi beni şaşırtan dayan vahide biz senin arkandayız diyen dernek sorumlusunun yada dernekte çalışan hiç bir yetkilinin tepki vermeyişi oldu ve beraber çalıştığım arkadaşlarımda gözlerime baktılar ama konuşamadılar iki aydır beş parasız çalışıyorlar tabi şimdide hala işden atılma korkuları var ALLAH hepsinin yardımcısı olsun ama şuda bir gerçekki bu gibilerin bayrağını sallamakta indirmekte bizim elimizde çalışan biz bedensel engelliler olacak masa başındaki 3 sağlam para kazanacak şimdi soruyorum size türkiye şartlarında bir engellinin sokakta çalışması kolaymı bu engelli karda buzda sıcakta soğukta ne zorluklarla ayraç dağıtacaklar bir düşünün kitap fiyatlarına bir bakın isterseniz ha %10 bir sizce bu eziyete değermi?....

slm

engelliyi düsünen kim üstünden para kazanmak malesef bizleri düsünen ve hakkımızı aran olmuyacakmı hiç

yıldırım abim benim nasılda söylemek isteyip de toparlayamadıklarımı dile getirmişin nasıl da her şeyi bu kadar net açıklamışın cesaret dedin evet haklısın abi biliyormusun ben bu konuyu açıkladığım zaman resimlerimi duygu sömrüsü yapan engelli diye yayınlamakla tehtit etmişti mustafa ilhan adındaki şahıs beni tehdit ederek üzerime yürüyerek korkutacağını ümid eden mustafa ilhan şimdi istediğini yapsın korkmuyorum ama bu gün ben yarın diyerimiz korkarsak bunlar hep aramızda beyefdi kılığında dolaşacaklar o yüzden susmıycamm abiciğim şu anda o kadar rahatladım ki anlatamam sizlere arkadaşlar günlerdir bunun altında çok ezilmiştim hepiniz bu sıkıntıyı paylaştınız ve benim yüküm gerçekte hafifledi kendimi daha bir güçlü hissediyorum hepinize sonsuz teşekkürler... :)

ÖNCELİKLE VAHİDE ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.İNŞALLAH BİR DAHA BÖYLE ART NİYETLİ İNSANLARLA KARŞILAŞMAZ VE YENİ ÜZÜNTÜLER YAŞAMAZSIN.
AYRICA 2 AY CALIŞIP HAKKINI ALAMAMANIN BUNU YAPANLARA HİÇ BİR YAPTIRIMI OLMAYACAKMI.BU YAPTIKLARI YADA YAPACAKLARI YANLARINAMI KALACAK.TÜKETİCİ DERNEKLERİNİN YAPABİLECEGİ BİRŞEYLER OLAMAZMI.BU GÜN BİZ SADECE VAHİDENİN SESİNİ DUYABİLİYORUZ.KİM BİLİR KAÇ KİŞİYİ DAHA MAGDUR ETMİŞLERDİR YADA EDECEKLERDİR.
SİTENİN ADRESİNİ TAM İNCELEMEDEN EKLEYİP BIRAKMIŞTIM.DAHA SONRA GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET EDEBİLECEGİM BİR YERLERİ OLABİLİRMİ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM.
ASLINDA ÇOK GÜZEL VE GEREKLİ BİR PROJE.KEŞKE DAHA DÜRÜST VE GERCEKTEN ENGELLİLERİ DÜŞÜNEN KİŞİLER TARAFINDAN YAPILSAYMIŞ YADA YAPILABİLSEYMİŞ.............

schatzzz sevgili arkadaşım seni anlamaya çalışıyorum ve olaya objektif olarak bakmaya çalışıyorsun sanırım ama gerek benim yazılarımdaki eksiklerimden gerekse tam olarak ne anlatmaya çalıştığımı anlamadığından sanıyorum ki sende kendi menfatine diyerek bir yorum yapmışsın ancak altını çizerek tekrar söylüyorum ben sussaydım eyer genel olarak engelli arkadaşlarımın hakları adına konuşmasaydım işimden atılmazdım bu bir ikincisine gelince ben işsiz kalmış deyilim bana tekrar başka projelerinde çalışmak için teklif sundular ve maddi olarakda zararımı karşılıycaklarını ama bu konuları konuşmamam gerektiğini söylediler ben şu anda işime geri dönüp şu yazıyı kaldırabilirim ancak bunu yaptığım zaman sabah uyandığım zaman aynaya bakarken cijdanım rahat olmıycaksa ben bu şekilde çalışmam süslü vaadler derkenki kastımda bana söylenen sen engellinin sözcüsü olacaksın bu engellinin projesi bu proje sizin siz çalışacaksınız sen onların temsilcisi olacaksın denilmesi idi ve en önemlisi bu bedensel engellinin istihdamı sözü idi bu söze sadece ben deyil şu anda çalışmakta anlaşmış olan yayın evleride inandılar hepimiz inandık ve şu anda yüzlerce engelli arkadaşlarımız istihdam edilecekleri ümidi ile çalışmaya hazırlar ben bunu onların hayal kırıklığına uğramamaları adına engelleme çabasındayım hayal kırıklığının ne demek olduğunu çok iyi biliyorum sizler yazılanlara şahit oldunuz ben ise o insanların gözlerindeki hefes ve umuda şahit oldum aramızdaki fark bu sen ben olayı deyil bu şu bir gerçekki bizler inanmak zorunda kalıyoruz aslında inanmıyoruz inanmak istiyoruz hepimizin çabası ve istekleri ortak noktada toplumda yerimizi kanıtlamak verilen le yetinmek yerine hak ederek kendi kazancımızı sağlamak bir kurumda işe başlayan engelli işini en iyi şekilde yaparken işini yapan engelli deyilde iş veren övgü alıyorsa burda bir haksızlık söz konusu deyilmidir sence hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum ve şuna dikkatinizi çekmek istiyorum bundan birkaç yıl öncesinde engelliler yokmuydu bizler yıllardır varız tüm dünyada olduğu gibi türkiyede de bir engelli gerçeği var neden bizler şu son bir kaç yıl içinde aranmaya başladık hiç düşündünüzmü?....... TEŞEKKÜRLER

Hmm.. başlığı yeni farkettim.. :) konuyla ilgili gözlemlerimi aktarayım ben de..

Vahide'nin anlattıklarına bir arkadaşımla birlikte bizzat şahit oldum. Ki proje yapım aşamasındayken Vahide bu proje için gece geç saatlere kadar uğraşıyordu.. Projeden bana bahsetti, merak edip yanına bedensel engelliler derneğine uğradım...

Projenin açılışına bi kaç gün vardı sanırım.. Uzun bi müddet ordaki insanları izledim.. (uzun diyorum.. sabah 10 gibi gidip akşam 7-8 civarı ayrıldım çünkü ordan :) )

Tam bi kaos vardı.. Ortada elle tutulacak hiç bişey göremedim.. çelişki içindeydi bütün çalışanlar ( ya da çalışmayanlar mı demeli bilmiyorum :) -ki herşeyin Vahide tarafından yapılması bekleniyodu ).

Uzun izleyişimden sonra artık durumun karmaşıklığına ve bi arpa boyu bile yol alınamamasına Tez canlı olan ben patladım.. birden bütün işleri yapasım, hepsini bu dertten kurtarasım geldi.. o derece.. :!:

Sonunda çenemi tutamadım.. Bu şekilde bu proje olmaz dedim:) karışma ihityacı hissettim..:) Bi kaç fikir verdim.. (bildiklerini okudular o ayrı :) )

Projenin başında Vahide'ninde anlattığı gibi ondan başka engelli yoktu.. yayın evleriyle tek tek Vahide görüştü.. Kitapların listesini çıkardı.. Bankalarla para döngüsü için görüştü vs. vs..

Diğer proje elemanlarının ise kafalarına göre takıldığını gördüm.. :) İş bölümü diye bişey yoktu, bu yüzden aynı işi iki kişi birden yapıyo, böylece diğerinin emeği boşa gidiyodu.. Bunlar şahit olduğum kaos durumun en basit örnekleri sadece.. ( Çok güldüğüm başka şeylere de şahit oldum.. onları es geçiyorum)

Bana projeyi anlattılar.. Aklıma yatmadı ama heves de kırmak istemedim..

Lafın kısası, bütün bu olanlara şaşırmadım.. bekliyodum zaten:)

Projeye Başvuran arkadaşlar işin içine girdikten sonra bu olayın aslı nedir ? ne değildir? biraz daha açığa kavuşabilir belki diye düşünüyorum.

Ha olur da proje hakkıyla çalışırsa, -ki sanmıyorum :!: SSK vs olayı yapılmaz gibime geliyor.. (şahsi fikrim..)

Sevgili arkadaşlar.
www.engelliler.biz sitesi engellilere ciddi anlamda rehber olması, hislerine tercüman olması, sitenin mimarı Sayın Bülent Küçükaslan’ın amaçlarımız paragrafında yazdığı “Artık direnmek, üstesinden gelmek, başarmak…. hayat felsefemiz. umut ve sevgi karanlık günlerimizi aydınlatan ayrılmaz dostlarımız oluyor” cümlesi ile üstlendiği misyonla, yazıları ve fikirleri ile katkıda bulunan değerli yazarlarıyla yakından takip ediyor ve tüm emeği geçenleri, katkıda bulunanları tebrik ve takdir ediyoruz.
Arkadaşlar, Bedensel Engelliler Derneği 1994 yılında kurulmuş ve ülke genelindeki 19 şubesi, tüm dernek yöneticileri ve üyeleri ile bedensel engellilerin her alanda geliştirilerek toplumla bütünleşmelerini sağlamak, sorun ve ihtiyaçlarına çağdaş çözümler getirmek amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. www.bed.org.tr ve www.kitappostacisi.com sitelerimize girecek olursanız faaliyetlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Sizlerin de bileceği üzere derneklerde gönüllü çalışma sistemi vardır, imkanlar kısıtlıdır ve dernekler genellikle bağışlarla ve yardımlarla ayakta durur. Biz klasik dernekçilik anlayışının ötesine geçip, hem derneğe hem de engellilere gelir getirici projeler üretmenin, Bülent Bey’in sitenin amaçları bölümünde yazdığı amaçlarda bahsi geçen felsefenin mücadelesi içindeyiz.
Bu yazıyı Vahide kardeşimizin tamamen duygusal anlık kapıldığı hissiyatla yazdığı talihsiz yazıya cevap vermek amacıyla yazıyorum.
Vahide kardeşimiz bizim kurslarımızda yetiştirdiğimiz, meslek sahibi yaptığımız ve sertifika verdiğimiz bir kardeşimizdir. Devam eden projelerimizde kendisi ile çalışma isteği ilk benden gelmiştir, fakat hiçbir arkadaşımız kendisine işini bırakıp gelmesi yönünde bir talepte bulunmamıştır. Proje kendisine anlatıldığında göz yaşları ile projeyi dinlemiş ve ben bu projede mutlaka yer almak istiyorum ve elimden gelen her şeyi de yapmaya hazırım demiştir ve proje başlayana kadar gönüllü çalışma, başladıktan sonra maaş almaya başlayacağı şartını da kabul etmiştir. Daha sonra bu kardeşimizle sebebi bizde gizli olan bazı sebeplerle çalışma imkanımız kalmamıştır. Ancak bu kardeşimizin bu projede çalışma imkanı kalmaması ve olumsuz bazı tavırlarına rağmen bazı firmalarla görüşerek ona iş bulma gayretlerimiz devam etmiş ve kendisi görüşmeye gönderilmiştir. Ancak bu kardeşimizle bizzat konuşmama, belli belirsiz iddialarla ortaya çıkması durumunda gerek derneğimize, gerekse bu projeden faydalanacak olan binlerce engelliye zarar vereceği konusunda ikaz etmemize rağmen bu talihsiz yazıyı yazmıştır.
Bu yazıyı okuyan ve tabiki yeterli bilgileri olmadığı için olumsuz yorum yapan kardeşlerime de derneğimizle temasa geçmelerini ve projeyi, ekibi ve derneğimizi tam olarak inceledikten sonra hem yeniden yorum yapmalarını, hem de projeyi bir adım ileri götürmek için nasıl katkı verecekleri konusunu düşünmelerini istirham ediyorum.
Kitappostacısı projesi ile ilgili çalışmalar Ocak-2008’de başlamış olup proje henüz ticari bir faaliyete dönüşmemiştir. Proje hazırlayan ve uygulayan arkadaşlarımız çok iyi bilir ki projeler hazırlanıp uygulama aşamasına geçtikten sonra belirli bir bütçe çerçevesinde harcama kalemleri oluşturulur, eleman maaşları da bu çerçevede ödenmeye başlanır. Projemiz derneğimizde gönüllü çalışan, projemize inanmış, proje faaliyete geçtiğinde hem kendilerinin hem de 2.500 engelli arkadaşımızın bu proje sayesinde bir gelire kavuşacağını bilen, profesyonel düşünen bir kadro tarafından tasarlanmış ve tüm hazırlık aşamaları son derece fedakârca çalışmalarla aşılmış durumdadır.
Vahide Kardeşimizin iddia ettiği gibi bu projede hiçbir özürlü kullanılmamış tam tersine özürlülerin projesi olan bu proje için kas hastası, böbrek hastası olan insanlar engelsiz arkadaşlarımızın bile zorlanacağı bir azim ve fedakârlık örneği göstererek kitappostacısı projesini engellilerin projesi olarak ortaya koymuştur.
İlk tanıtım toplantımıza katılan ve projeyi tanıyan 80 engelli kardeşimiz bu proje başladığı anda kendilerinin de çalışmak istediklerini beyan ederek form doldurmuşlardır. Sitemizde de bilgilerini verdiğimiz kitap fuarı etkinliklerine ve diğer etkinliklere tam kadro katılarak projede tek vücut olduklarının ve çalışma istek ve azimlerinin sinyalini vermişlerdir.
Kitappostacısı Projesi Türkiye genelinde 2.500 engelli istihdamını hedefleyen, Başta Çankaya Belediyesi olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tarafından takdirle desteklenen, profosyonel bir kadronun yönetiminde uygulanan ve bir projede sağlanan engelli istihdamı yönü ile Türkiye’nin en büyük projesi olmaya aday bir projedir.
Bu sebeple bu proje kişilerin şahsi çıkarlarının korunması değil tam tersine kişisel fedakârlıkla engelli camiasına malolmuş bir projedir. Projemizin sıhhat ve selameti açısından projenin ruhunu anlayamayan, projeye zarar verecek olan arkadaşlarımızla bugün olduğu gibi bundan sonra da yolumuzu ayıracağımızı, kişisel menfaatleri toplumun menfaatlerinin önüne çıkarılmasına izin vermeyeceğimizi bir kere daha beyan etmek istiyorum.
Sözlerimi bağlarken Vahide kardeşimizin bir anlık duygusallıkla bu yazıyı yazdığını, sağlıklı bir şekilde olayları yeniden değerlendirdiğinde, bu projede çalışacak engelli kardeşlerimizi ve ailelerini düşündüğünde, hatta engellilerin çalışarak, kendi kazançlarıyla hayat mücadelesi içersinde bende varım diyebilmelerini sağlayacak bu tür projelere örnek teşkil edebilecek bu projeye, içinde olamasa da dışarıdan destek vermeye devam edeceğine inanıyorum.
Bu sitenin kurucularını, emektarlarını, üyelerini ve müdavimlerini sadece bizim projemize değil, engelli kardeşlerimizin eğitimi, istihdamı, topluma rehabilitasyonu, ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımını sağlayıcı, kişisel menfaatleri değil engelli camiasının menfaatlerini ön plana çıkartıcı projelere destek vermesini rica ediyorum. Bu hassasiyete fazlasıyla sahip olduğuna inandığım bu topluluğa sadece bir yanlış anlamayı düzeltmek için bu yazıyı yazdığımı bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Selam ve Saygılarımla…

Ekrem ALTAN
Genel Koordinatör

Bedensel Engelliler Derneği Genel Merkezi
İktisadi İşletmesi

Dernek İletişim bilgileri:
Adres : Ziya Gökalp Cad. İnkılap Sok. SSK İş Hanı B-2 Blok Kat:7 Kızılay/Ankara
Tel : 0312 431 2 431
Faks : 0312 432 12 37
Web : www.bed.org.tr - www.kitappostacisi.com
Mail : ekrem@kitappostacisi.com

Not:
“Projemizde çalışmak isteyen engelli arkadaşlarımız için başvurular devam etmektedir.”

Sayın Ekrem Altan müsadeniz ile size dernek de olduğu gibi Ekrem ağabey diyerek hitab etmek istiyorum. ekrem abi yazınızı çok dikkatli bir şekilde okudum ve inanın duygularım ile değil ben hep mantığım ile konulara yaklaştım, ve bazen öyle şeyler vardır ki siz sustukca olaylar kişiliğinize ve size olumsuz yönde harekete geçiyor, ve cijdan olarakda düşündüğünüz zaman artık yeter deme noktasına geliyorsunuz. bende artık yeter noktasına gelmiş bulunmaktayım.
Ekrem abiciğim siz demişiniz ki biz bilgisayar kursu verdik, kendisini istihdam yolunda çalıştık... ekrem abi hepimiz çok iyi biliyoruz ki bilgisayar kursları sizlerin değil, iş kurun bir hizmetidir. sizler de bizlere iş kur destekli bilgisayar kursları verirken maddi gelir sağlamaktasınız. ha buna karşı mıyuım, hayır. tabiki herkez çalışacak hakkını alacak, ama karşılığı alınarak iş kur tarafından destekli verilmiş bir hizmeti bu gün burda bana karşılıksız iyilik yapmış gibi sunmamanız gerekir.
istihdama gelince, ben bu kursu bir buçuk yıl önce aldım, defalarca gelip gitmeme rağmen iş edinemedim. yani istihdam hayali ile faydalandığım kurs sonucu istihdam edilmedim. sonra benim gönüllü çalışacak maddi gücüm olmadığını çok iyi bilmektesiniz. bana söylenen 3 hafta ile 4 hafta arası eğitim süreci sonra maaşa geçilecek denildiğinide biliyorsunuz sanıyorum.
ekrem ağabey ve projenize gelince kitappostacısı öyle yada böyle ilerleyecek, ama beni ve arkadaşlarımı haksız çıkarmak sizlerin elinde. dilerim biz haksız çıkarız da engelli arkadaşlarımız istihdam edilir. ben bunu tüm kalbimle diliyorum. haksız çıkmayı ve onların istihdam edilmesini. ancak türkiye genelindeki tüm engelli sayısını göz önüne alarak 2500 engelli arkadaşımızın istihdam garantisi vermeniz bana biraz hayal gibi geliyor dorusu. sebebi ise şu, 2500 engelli arkadaşımızın arasında kırsal kesimde oturanları var, tekerlekli sandalye ile dışarı çıkma imkanı olmayanlar var, bu arkadaşlarımız nasıl istihdam edilecek, siğortaları, maaşları, servisleri, yemek paraları olacak mı? bunların cevabı sizde ekrem ağabey. kırsal kesimdeki engelli arkadaşlarımız nerde kime kitap satacaklar?
hani diyorsunuz ya ilde ilçede köyde kentde... bence hayalleriniz çok güzel, ama bizim engelliler olarak hayale değil gerçeklere ihtiyacımız var. tekerlekli sandalyede bir engelli ayraç dağıtırken bilgisayar başında sağlam insanların çalışmasıda bu projenin bizim projemiz olmadığının göstergesidir. beni ve arkadaşlarımı haksız çıkarmak sizin elinizde ekrem ağabey. diliyorum engellinin kanayan bir yarası olan işsizlik bir sanal satış sitesi ile çözülür, güzel bir hayal doğrusu...

saygılar ve sevgilerimle.
vahide çakır

ha bu arada 2500 engelliben eksi bir yaparmısınız ben çalışmıycamda bu projede o yüzden dedim :)

ha sevgili arkadaşlarım bu arada diğer projelerde de 2500 engelli istihdamı söyleniyor. yani nedense birden kendimizi pek bir değerli gördüm :D bizi paylaşamıyorlar sanırım. zaman ile iş seçmekte zorlanıcağız ,hepimizin birçak işi olacak inşallah :shock: seç beğen çalış bir çok seçenek var. tüm projeler 2500 engelli istihdamı hedefliyorlarrr :lol: :lol: :?: :?: :!: :!: :!: :!:

elbet her şey düzelir inancından yola çıkarak engelli arkadaşlarımıza iş olanağı sunmak varken, bu olanlara bilmem ki ne demeli...

pardon ben haspel kader bu her yönüyle sömürü kokan bu projeyi okudum. sanırsam burda vahide kardeşim bedavadan çalıştırılmış sömürülmüş, bu kanıya nerden vardım derseniz? ben kaza geçirmeden önce, hürriyet gazetesinde ulaştırmada çalışıyordum, ve vardiyede çalışırken uğur dündar abimle çok bu gibi olaylara gittik ve malumunuz vecibe, türkiyedeki yolsuzlukları böylelikle insanlara lanse etti uğur abi, sonra ben ulaştırmada kendimi kanıtlayınca, sayın genel kordinatör yayın danışmanı doğan hızlan beyin makam şöförü oldum, bunları neden yazma gereği duydum şunun için? 2500 engelliye iş olanağı sağlıyacağız diye , yardım toplıyanların kabul edenlerin art niyet kokusunu aldımda ondan,
çünki bu 2500 engelliye devlet istihtam olanağı yaratamıyorda bazı şahıslarmı sağlıyacak, bence iki ay vahideyi üç ay ahmeti mehmeti bedavadan çalıştırıyorlar, ne vakit bu çalışan kişi? maaş alma vaktine erişiyor , hadi g g , hani iş garantili iş peh geçin beyler geçin bunları,
engellileri sömürmiyeni bana gösterin, engelliler için kurulduğunu ve temsil ettiğini söyliyen konfederasyon ve dernekler, hepsi hepsi toplasan 200 bilemedin 250.000 bin engelliye hitap ediyor, peki lütfen biri çıkıp bana türkiyedeki engelli rakamını der mi, şimdi siz kalmış 200.000 bin insanın içinden 2500 engelliye iş bulacağım bu öyle prıje diyorsunuz?
pardon yani. vahide sanada kızdım bak kardeşim? araştırmadan soruşturmadan böyle kendinizi sömürtüyorsunun ya işte ondan, bir daha lütfen kardeşim böyle bir hataya düşme, EVET BAL TUTAN PARMAĞINI YALARMIŞ devam...

MERHABA TEKRAR
Sevgili ekrem abi istediğiniz satışı yapmakda elbette özgürsünüz ister sanal ister reyal herkez yasal yollarda istediğini yapmakta özgürdür ancak bunu yaparken biz bedensel engellileri kullanmayın çekin ellerinizi üzerimizdenn :!: bedensel engellinin adını kullanarak bağış ve hiybeler ile bu işi kurdunuz sonrada bir çok bedensel engellinin sayesinde satışlarınızı artırma pilanı ile şahısları rızaları olmadan kullanmayın ben bu ülke genelindeki engelli sayısı içindeysem buna izin vermiycem bu bir onlayn satış sitesidir tıpkı www.kitapyurdu.com yada internetden kipap satşı diye tıklarsanız buna benzer bir çok site olduğunu göreceksiniz arkadaşlar aradaki fark ise şu onlar pazarlama yolu ile normal bir rekabetle çalışıyorlar kitappostacısı ise bedensel engellinin adını kullanarak yayın evlerinden daha ucuz kitap alıp buda yetmiyormuş gibi ssk sız hiç bir güvencesi olmaksızın engellileri sokakta çalıştırıyorlar ve sitenin zemini ve alt yapısı tamamen bedensel engellilere bağış yolu ile kurulmuştur bu saadettt :!: zincirinin adını bedensel engelli istihdam projesi koyamazsınız biz buna benzer pazarlama yöntemlerini gördük biliyoruzz örendik unuttuk sizler tekrar gündeme getirdiniz ama uraşmayın bizimle çekin ellerinizi isimlerimiz üzerinden :!: bize faydanız yok en azından bizleri vicdan azabı gibi gösteripde zarar vermeyin bizlere topluma aaaaa :!: engelliler kitap satıyor hadi gidip alalım dedirmekmi amacınız :!: :!: hepinizden özürdilerim arkadaşlar sinirlerim çok bozuldu özürdilerim tekrar :!: ...

VAHİDE YAZIYI YENİ OKUDUM GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM NEDEN BİZ ENGELLİLER HAKSIZLIKLARLA YÜZYÜZE BIRAKILIYORUZ Kİ NASIL BİR DÜNYADA YAŞIYORUZ BİZLER YAA ANLAMAK ÇOK ZOR BU YAPILAN HAKSIZLIKLARIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ İNŞALLAH. ÇALIŞTIGIN AYLARIN MAAŞINIDA AL VERMEK ZORUNDALAR. SENİ TEBRİK EDIYORUM VAHIDE TEK BAŞINA BİZLER İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MÜCADELE İÇİNE GİRMİŞSİN KUTLARIM SENİ.GEREKLİ YERLERE BAŞVAR BENCE VE EMEGİNİN KARŞILIGINI AL DERİM.
BU İNSANLARI ŞİDDETLE KINIYORUM GÜYA ENGELLİLER DÜŞÜNÜLEREK YAPILMIŞ BİR PROJE. KEŞKE BİZ ENGELLİLERİ DÜŞÜNEN İNSANLAR TARAFINDAN YAPILSAYMIŞ. UMARIM BİRDAHA BU GİBİ DURUMLARLA KARŞILAŞMAYIZ...

Arkadaşlar, konuyu anlamak için sorular soralım ve cevaplar bekleyelim; ama lütfen niyet okuyarak suçlamada bulunmayalım.
Vahide arkadaşımız iddialarda bulunmuştur (lütfen bu iddialarını madde madde yinelesin), ve bizler de kamuoyu olarak o iddialara karşılık cevaplar bekleyip doğruyu arıyoruz... Yoksa, "adı geçen dernek kötüdür..." vb. ithamlarda bulunmak kimsenin aklından bile geçmez.
Vurgulamak için tekrar ediyorum: Soru sorup cevap arayalım, bundan fazlası maksadı aşar ve iyi niyetle bağdaşmaz diye düşünüyorum.

Ve Ekrem bey, lütfen bu soruları/sorgulamaları olağan karşılayın ve hatta bu bilinç için mutlu olun. Zira sakatlar için proje yapan kişiler bu projelerinin kamuoyunca adım adım izlendiğini bildiklerinde eminim çok çok daha doğru ve başarılı adımlar atacaklardır... Sizler de projenizi bu vesileyle çok daha iyi tanıtmış olacaksınız...

Sevgili arkadaşım schatzzz hala çalışmaya devam edermiydin dedin ben işi bırakmak istedim ancak dernek başkan yardımcımız sevgili Ekrem Altan a konuyu açtım ve dernek başkanımıza da sayın Faruk Öztimura da konuyu yazılı olarak bir mektupda belirttim ancak sevgili Ekrem Altan işi bırakmamı istemedi ve Faruk Öztimur ise hiç bir şekilde konu ile ilgili bana bu forumu açana kadar geri dönüş yapmadı ben işin açıkcası dernekleri gözümde çok farklı hayal ettim çünkü ben bu konulara tamamen yabancıyım arkadaşım benim hayalimde bedebsel engelliler derneği engellilerin haklarını koruyan onları kollayan kurumlardır bende böyle bir kurumda çalışmanın guru içindeydim benim ümidim bir an önce dernek başkanımızın olaya el koyarak haksızlık önüne geçmesi idi geçer diye ümid ettim ancak proje sorumlusu Mustafa İlhan dernekteki kişilere bile hiç bir şekilde saygı duymuyordu resmen derneğin yönetimini ele almış gibi tavırlar sergiliyordu ben işden ayrılmak istediğimde müsadesi olmayan sevgili Ekrem Altan işden atılmamın arkasından neden tepkisiz kaldılar ve eşyalarımı almaya gittiğim gün bedensel engelliler adına kurulmuş bir dernekten neden mustafa ilhan tarafından aşalanarak kovulurken hatta üzerime yürünürken tepkisiz kaldılar.soruna gelince asla çalışmazdım ha çalışan postacı arkadaşlarım gerçek anlamda istihdam edilse idi ve engelliler dışarda çalışırken içerde sağlam insanlar çalışmasalardı çalışırdım elbette çünkü ortada gerçek bir istihdam olurdu bende hak ettiğim yerde olurdum bu şartlarda elbette çalışırdım ancak şu görünen tabloda asla çalışmazdım

şimdi bülent arkadaşımın dediği gibi beni bir kenara bırakalım ve soralım:
1- bu projede kim, nerde, nasıl, hangi şartlarda çalışacaklar?
2- çalışan engellilerin siğorta primleri yatacak, yol ve yemek masrafları karşılanacak mı?
3- maaş alacaklar mı?
4- bedensel engelli istihdamı denilince akıllarına ne geliyor, istihdam anlayışları nelerdir?
ben bunları öğrenmek istiyorum :?:

Ve hepinize ilginizden dolayı sonsuz teşekkür ediyorumm.....

SLM

VADİDE ABLA YAZINI OKUDUM SENİ YÜREKTEN TBR EDİYORUM AMA SADECE SENLE OLMUYOR BU BİZİMDE BİRSEY YAPMAMMIZ GEREKİYOR GERCEKTEN BİZLER HEP BİRİLERİ TARAFINDAN KULLANILMAMIZ MI GEREK BUNA SON DEMEMİZ GEREKİR ASLINDA BENCE HERKSİN KONUYA DUYARLI OLMASI GEREKİT BÜGÜN YAPILAN VAHİDE ABLA YAPILDI YARINDA BİZLERE YAPILACAK ONUN İÇİN BUNA DUR DEMEMİZ GEREKİYOR

PARDON KARDEŞLER BEN HADDİM OLMIYARAK ORTAYA BİR ŞEY SORACAĞIM, TÜRKİYEDE MAĞLESEF OKUMA ALIŞKANLIĞI YOK, VE MİLLET OLARAK EĞİTİMSİZLİKTEN DAİMA ŞİKAYET ETMİŞİZDİR, ÜLKEMİZDE GÜNLÜK ÇIKAN GAZETE MİKTARI YUVARLAK HESAP, YEDİ SEKİZ MİLYON, PEKİ BU GAZETELERİN KAÇI OKUNUYOR DERSİNİZ , TAHMİNİ OLARAK YÜZ ELLİ BİNİ? YADA İKİYÜZ BİNİ, BU RAKAMLARI KESİN OLARAK ÖĞRENMEK İDTEYEN, BİRLEŞİK BASIN DAĞITIMA BAŞ VURABİLİR, KONUMUZA GELİNCE? OKUMA ALIŞKANLIĞI OLMIYAN BU EKONOMİK OLABİLİR? VEYA NEDENİ BİR BAŞKA OLABİLİR, ŞİMDİ ORTAYA ATACAĞIM SORUM ŞU? KİTAP POSTACISI , ÜLKEMİZDEKİ KAÇ KİŞİYE KİTAP PAZARLIYAÇAK, VE BURDAN GELECEK KAZANÇLA, BU 2500 ENGELLİ KARDEŞİMİN MAŞINI VEREBİLECEKMİ , HİÇ SANMIYORUM , SIRF BU SEBEPTEN ÖTÜRÜ MALİYETİ DÜŞÜRMEK İÇİN BAZI ŞEYLER YAPAÇAK GİBİ BENCE? NEYSE BU SİTENİN KURUCUSU SAYIN OTURAN BOĞAYA SAYGI DUYALIM BU SİTEMİZDEKİ TATSIZLIKLARI BİR AN EVVEL BER TERAF EDELİM, NOT? VAHİDE KARDEŞİM SEN HAKLISIN DİYOR GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM, BU TUTUMUNDA BİR NEVİ ENGELLİLERİN SESİDİR SIRF BUNDAN ÖTÜRÜ SENİ KUTLARIM , OLAN OLMUŞTUR OLMUŞLA ÖLMÜŞE CARE YOKTUR BİLİYORSUN, YANLIZ SENDEN TEK İSTEDİĞİM, ENGELLİLERİ İLGİLENDİREN HER HANGİ BİR PROJEDE YER ALMADAN ÖNCE, LÜTFEN ÇOK DİKKAT ET ABİSİ, ÇÜNKİ SENİN ŞU ÜZÜLMEN İNANKİ BENİDE ÇOK ÜZÜYOR, K İ B VAHİDE KARDEŞİM SAĞLIÇAKLA KAL HOŞÇAKAL CAN KARDEŞİM.

BENDE OKUDUM VE YAYIN EVLERİNİN BİZE YARALI BİŞE SUNACAKLARINI HİÇ SANMIYORUM
ONLARDAN GELEN HAYIR ALLAHTAN GELSİN
ARKADAŞLAR ENGELLİNİN DORTU DİGER ENGELLİDİR BUNU BİLİR BUNU SÖLERİN ŞAHSIM ADIMA....VAHİDE EMEGİNE ÜZÜLDÜM BİRGÜN ÇARK DÖNECEK ELBET BİZEDE :!:

Bugün, burada adı geçen Projenin sorumlusu olduğunu sandığım Mustafa İlhan isimli kişiden konuyla ilgili olarak aşağıdaki mesajı aldım.
Aslında karşılık vermemi gerektirecek bir mesaj değil, ama yine de iyi niyetimden dolayı birkaç konuya açıklık getireyim de, kim ne şekilde gelin-güvey olmak istiyorsa ondan sonra olsun! :)

Biraz uzun olacak mesaj biliyorum ama, sanırım başka yolu da yok. Şimdi, kronolojik olarak sıralayayım:

1- Vahide kullanıcı adlı üye forumdan bana özel mesaj yazdı (tarihini hatırlamıyorum ama, 16-17 Mart olabilir). Bu başlığa yazdığı ilk mesajda (bkz) yer alana benzer bilgilerin olduğu mesaj, "sizinle msn'de görüşüp konuyla ilgili tüm ayrıntıları vermek istiyorum" şeklinde bitiyordu. Her konuyu açık açık forumda konuşmayı tercih ettiğim için kendisiyle ne msn'de ne de başka bir şekilde iletişimim olmadı.
2- 17.03.2008, tarihinde Halil arkadaşımız bu başlığı açtı.
3- Başlık açıldığında, Vahide adlı üyenin bana yazdığı mesajda iddia ettiği şeyler kulağma su kaçırdığı için, çok tarafsız ve iyi niyetle şu soruları sordum (bkz: Başlıktaki ilk mesajım)
  • Halen proje bünyesinde sakatlığı olan kaç kişi, sakatlığı olmayan kaç kişi nerelerde ve hangi pozisyonlarda çalışıyor?
    Halen çalışan kişilerin sigorta pirimleri yatırılıyor mu? Çalışan kişiler satış üzerinden yüzde kaç pirim alıyor?
    Bu proje kazanç için kurulmuş bir iş midir, yoksa elde edilen gelir engellilere yönelik başka işlere aktarılmakta mıdır?
4- Aradan 16 gün geçtikten sonra başlığa Vahide kullanıcı adlı üye ilk mesajını yazdı (bkz: 3 Nisan tarihli yazısı) Ayrıca başlığa yazılan mesajlardan anlıyoruz ki, Vahide kullanıcı adlı üye bu iddialarını sohbet odası vb. yerlerde de dillendiriyor ve sözlerinin arkasında duruyor.
5- Aradan 11 gün daha geçiyor, Ekrem ALTAN kullanıcı adlı üye (kendisi sanırım Proje çalışanı da aynı zamanda) konuyla ilgili olarak başlığa bir mesaj yazıyor (bkz: 12 Nisan tarihli mesajı).

6- Aynı anda Ekrem ALTAN bana şu e-mail'i gönderiyor:

• 12 Nisan 2008 Cumartesi 19:57
    Bülent Bey,

Sitenize girdim teşekkür ediyorum.
    Sitenizde derneğimizin Kitappostacısı Projesi ile ilgili bir forum konusu açılmış idi, ona cevap vermek istedim. Sizlerin de konuyu inceledikten sonra sağlıklı bir değerlendirme yapacağınızı düşünüyorum. Kitappostacısı Projesi hiçbir parasal yardım alınmadan tamamen özverili bir çalıuşmayla ortaya konmuş ve özveri ile çalışmayı ilke edimiş kişi ve kurumların takdir ve desteği ile olgunlaşmış bir projedir.

Vahide kardeşimiz ile görüşüyorsunuz, onu çok sevdiğimi söylemiş olmalı 1-2 saat önce bile ona bişr iş ayarlamak konusunu görüştük. Bu yazıyı büyük bir özveri ile ortaya konan bir projeye sadece 1 kişinin (ki haksızlığa uğramış bile olsa) rahatsızlığı için çamur atmanın doğru olmayacağı düşüncesi ile yazmak zorunda kaldık. Bu projede bir çok kamu ve özel kurumların ciddi destekleri söz konusu, sizde inceleyecek olursanız bunu göreceksiniz.

Böylesine büyük bir misyonu ve sorumluluğu üstlenmiş sitenizde bu tür olayların gerçek yüzünü incelemeniz ve haksız ithamlara müsade etmemek adına gerekirse muhatapları ile iletişime geçerek gerçekleri öğrendikten sonra kanaatlerinizi forumda yayınlamanızın gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde davrandığınız takdirde biz sitemizde forum açmak yerine sizin linkinizi verebiliriz. Milyonların ziyaret ettiği, birçok kurumun desteğiyle engelliler için çalışan bir kadroyu kazanmanın, onları karşınıza almaktan daha isabetli olacağı muhakkaktır.

Derneğimiz 1994 yılında kurulmuş, 19 şubesi, binlerce üyesi ve yüzlerce temsilcisi ile bedensel engellilerin anayasal haklarından faydalanması, ekonomik, sosyal ve kültürel aktivitelerden yeterince yararlanarak topluma entegre olması amacıyla Sayın A.Faruk ÖZTİMUR'un başkanlığında faaliyetlerini sürdürmektedir.
    Sizlerin de bildiği üzere Sayın Faruk Öztimur yıllarca Sakatlar Konfederasyonu'nun başkanlığını yürütmüş, 6 başbakana müşavirlik yapmış, 700'ün üzerinde TV programı yapmış, çıkarttığı dergi ve gazetelerle özürlü haklarını ve sorunlarını en üst düzeyde dile getirmiş, Uluslararası Engelliler Vakıfını kurmuş ve Başbakanlık Özürlüler İdaresinin de kurulmasında önemli katkılar vermiş bir kişidir. Dernek bünyesinde profesyonel bir ekip kurarak ciddi projeler yürütülmesine önderlik etmeiştir. Kitappostacısı Projesi de derneğimizin bu güne kadar yürüttüğü projeler arasında en fazla önem verdiği bir projedir. Derneğimizin hiçbir projesinde değil bir engelli arkadaşımız hiçbir arkadaşımızın kötü niyetli kullanılması sözkonusu olamaz. Toplumun çıkarına olan işlerde herkesi memnun etmenin mümkün olamayacağını sizde takdir edersiniz.

Sonuç olarak projemiz ile ilgili forumunuzda çıkan yazılar konusunda, gerek projemiz(www.kitappostacisi.com), gerek se derneğimiz(www.bed.org.tr) ile ilgili bilgi edinerek gerekli müdaheleyi yapmanızı bekliyoruz.

Selamlar...
    Ekrem ALTAN
7- Aynı gün kendisine şu mesajımla cevap veriyorum:

• Ekrem bey,

Herşeyden önce sizi ne kadar tanı(mı)yorsam Vahide arkadaşımızı da o kadar tanı(mı)yorum! Hatta sizinle bu vesileyle e-mail'leştik, Vahide arkadaşımız ile bir kez forumdan özel mesajla yazıştık; onun dışında en küçük bir iletişimimiz dahi olmamıştır. Kendisi bana projeniz hakkında görüşler iletti ve ben de okudum... Sonra aynı görüşleri foruma da yazdı...
    Site yöneticisi olarak üç şeye dikkat ederim: 1) Sözlerin hakaret içermemesi, 2) Tarafların kendi görüşlerini açıkça ifade edebilmelerinin sağlanması, ve 3) İyi niyetle doğruyu arama isteği. Bu bağlamda Vahide arkadaşımız projeniz hakkında görüşlerini yazmıştır, siz de karşı görüşlerinizi ifade etmişsinizdir. Ben de tarafsız bir şekilde neler olduğunu anlamaya ve kamuoyunca anlaşılmasına çabalarım, o kadar.
    Şimdi, takdir edersiniz ki böylesi projeler kamuoyunun denetimine açıktır. Yani herkes aklındaki soruları açıkça ifade edebilir ve sizler de (proje sahipleri olarak) bu vesileyle projenizi kamuoyuna daha iyi anlatma fırsatı yakalarsınız... Vahide arkadaşımız yaşadıkları sonucu biraz duygusal tepkiler verebilir, onun o duygularından etkilenen diğer üyelerimiz de biraz zorlayıcı eleştiriler yapabilir, ama bunların hiç birisi hakaret içeremez, sizin söz söyleme hakkınıza müdahale edemez ve kötü niyetli olamaz. Eğer yazılan mesajlarda (benim gözümden kaçan) hakaret unsurları ya da maksadını aşan sözler varsa, lütfen tek tek bunları bana belirtin, değerlendirip gerekirse onları temizleyeyim...

Son olarak, foruma açıklama yazdığınız için teşekkür ederim. Bence şu sorulara da "ateşi söndürmek için" cevap yazmanız çok yerinde olacaktır:
    1- Halen proje bünyesinde sakatlığı olan kaç kişi, sakatlığı olmayan kaç kişi nerelerde ve hangi pozisyonlarda çalışıyor?
    2- Halen çalışan kişilerin sigorta pirimleri yatırılıyor mu, yatırılacak mı? Daha doğrusu, "biz her çalışanı/postacıyı sigortalı yapacağız" diyor musunuz?
    3- Çalışan kişiler satış üzerinden yüzde kaç pirim alıyor, aylık ne kadar kazanacakları öngörülüyor?
    4- "Profesyonel" olarak çalışan kaç kişi var ve bu kişilerin aylık maaşları kaç YTL'dir? (Bu soruya yasal olarak cevap vermemek gibi bir hakkınız var mı, bilmiyorum açıkçası. Ben sadece şeffaflık adına cevaplanırsa herkesin akıl karışıklığı da gider diye düşündüğüm için soruyorum). Amaç, elde edilen kazancın ne kadar kaç engelliye gidiyor, ne kadarı kaç engelli olmayana gidiyor, bunu öğrenmek.

Hasılı, lütfen iyi niyetimden şüphe etmeyin ve görüşlerinizi paylaşmaya devam edin...

İyi geceler

Bülent Küçükaslan
8- Ve bugün (23 Nisan 2008 Çarşamba 17:02) Mustafa İlhan isimli kişiden şu e-mail'i aldım:

• şimdi size vahide hanımın bana mail olarak attığı özür mailini gönderiyorum.
    vahide.jpg

size attığım mailinde örneğini alarak güvendiğim bir forum sitesine veriyorum
    vahide çakır ile kurduğun düzenekde bakalım sen nekadar şefafsın bu attığım maili bakalım yayınlayacak cesaretin varmı

ayrıca eğer böyle bir olayı sana mail olarak atan olabilir idaları sitende yayınlamadan önce
    mail adresim varken telefonum varken sen bana sordunda ben sana cevap vermedimmi
    senin ard niyetli tuzukuru engelli vatandaşlarımızın listesine alıyorum şimdi güvendiğim başka form sitesinde senin konunu yargılıyacam senin gibi engelliler üzerinden ne kadar yargısız infaz yapan adam varsa uğraşacam hadi bakalım eğer adamsan ve adaletliysen sana yazdıklarımı ve vahidenin özür mailini yayılada göreyim
    kendini çok akılı zanediyorsun değilmi
    yani sen bütün engelli vatandaşlarımızın aklını küçümsüyorsu öyleme
    ben ankara pilot bölgede 97 kişi çalıştırıyorum yani sen şunumu idda ediyorsun
    bu çalıştırdığım 97 kişi aptal sen onları uyandırıyor doğru yolu göteriyorsun öylemi
    hadi be derler herkezin aklı kendine bülent bey
    hadi bakalım başka bir form sitesine senide yakın da bekliyoruz
    bakalım ne kadar şefafsınız hodri meydan
Şimdi, Mustafa İlhan'ın ne demek istediğini hiç anlamıyorum. Ama Ekrem Altan' da Mustafa İlhan da ortak şeyler söylüyorlar. O söyleddikleri hakkında ben de görüşümü yazmış olayım:

1- Şu söz Mustafa İlhan'ın: "vahide çakır ile kurduğun düzenek"
Şu da Ekram Altan'ın: "Vahide kardeşimiz ile görüşüyorsunuz"

Cevap:
Vahide kullanıcı adlı üye ile ne telefonda, ne msn'de ne de yüz yüze hiç bir görüşmemiz, tanışıklığımız, iletişimimiz olmadı. Yukarıda tarihsel olarak sıraladığım gelişmelerin/yazışmaların dışında tek bir e-mail-özel mesaj dahi olmamıştır. Ne Mustafa İlhan'I, ne Ekrem Altan'ı ne Vahide kullanıcı adlı üyeyi ne de bu projeyle ilgili herhangi birini tanımam etmem. Bu konuda buraya yazılanların dışında tek bir kelime bilmediğim gibi, kimseyle de tek bir söz söylemişliğim yoktur.
Mustafa İlhan ve Ekrem Altan benim Vahide kullanıcı adlı üyeyi tanıdığımı ve üstelik de bir olup "kumpas kurduğumu" neye/kime dayandırıyorlar, bilemiyorum. Ve açıkçası umurumda da değil :)

2- Şu söz Mustafa İlhan'ın: "eğer böyle bir olayı sana mail olarak atan olabilir idaları sitende yayınlamadan önce mail adresim varken telefonum varken sen bana sordunda ben sana cevap vermedimmi" "yargısız infaz"

Şu da Ekrem Altan'ın: "bu tür olayların gerçek yüzünü incelemeniz ve haksız ithamlara müsade etmemek adına gerekirse muhatapları ile iletişime geçerek gerçekleri öğrendikten sonra kanaatlerinizi forumda yayınlamanızın gerekli olduğunu düşünüyorum"

Cevap:
Her şeyden önce ben iddia sahibi değilim. Ne adı geçen dernekle ilgili ne de Projeyle ilgili hiç bir önyargım ve itham edici tek bir sözüm dahi bulunmamaktadır (aksini iddia eden varsa lütfen tırnak içine alarak sözlerimi buraya taşısın).
Bu forum herkese açık bir platformdur. Dileyen herkes (hukuki sınırlarda olmak ve site içeriğiyle sınırlı kalmak koşuluyla) dilediği şeyi yazabilir bu foruma. Halil arkadaşımız gayet iyi niyetle projenin tanıtımını yaptı, Vahide kullanıcı adlı üye de konuyla ilgili olarak iddialarını dile getirdi. Ben ne yaptım? Olayın aslı kamuoyunca öğrenilebilsin diye, sorular sordum. Öyle ya, iddiaları dile getiren arkadaşımız yalan söylüyor olabilir! O iddiaları -sorulara cevap vererek- çürütecek olan da Proje sahibi olan sizlersiniz. Bana düşen, tarafların söz söyleme haklarını teslm etmek, söylediklerinin görünür olmasını sağlamak ve tabii ki saygılı bir tartışmanın sürmesini sağlamaktır. Bunları yapmadığımı iddia eden varsa lütfen iddialarını temellendirerek yazsın.
Şimdi, iddia sahibi ben olmadığım için, doğal olarak, tanımadığım ve hakkında hiç bir şey bilmediğim Proje (ve sahiplerini) arayıp konuyu görüşmek de bana düşmez. Vahide kullanıcı adlı üye nasıl forumu kullanarak iddialarda bulundu, Ekrem Altan nasıl aynı yolla cevap verdi ise, dileyen herkes de aynı yolla buraya yazabilir (ve kurallar içinde kaldığı sürece yazılan hiç bir mesaj da yönetim tarafından silinemez, sansüre/denetime tabi tutulamaz). Her şeyden önemlisi de ben kimsenin peşinde koşmak durumunda da zorunda da değilim.
Son olarak, ben bu tartışmada hiç bir "kanaat" belirtmiş değilim. Yaptığım tek şey iddiaları görünce "böyle mi şöyle mi" diye soru sormaktır.

3- Mustafa İlhan da Ekrem Altan'da (tabii Ekrem Altan çok daha nazikçe yaptığını da söylemeden geçemeyeceğ-im :)) "senin üstüne geliriz", her yerde aleyhinde çalışırız", "Koca derneği karşına almadan önce iyi düşün" mealinde sözlerle beni tehdit ediyorlar...

Cevap:
:D :D :D :D :D

4- Şu söz de Mustafa İlhan'ın: "vahide çakır ile kurduğun düzenekde bakalım sen nekadar şefafsın bu attığım maili bakalım yayınlayacak cesaretin varmı " "bakalım ne kadar şefafsınız hodri meydan"

Cevap:
:D :D :D :D :D
Yahu şaka mı yapıyorsuznu anlamadım. Hiç işiniz mi yok sizin! Bula bula benimle mi aşık atıyorsunuz? Benim bu yazışmaları yayınlamamam için nasıl bir korkum/çekincem olabilir? Samimi olarak soruyorum, Bülent Küçükaslan'ın bu mesajlarınızı yayınlayamayacağı konusunda kendinizi nasıl ikna ettiniz?
Hay Allah ya, sahiden bunları yazdığım için bile kendime kızıyorum.
Bakın, beni tanıyan tanır, bilen bilir, bilmeyen de sorsun öğrensin; ne kimseye eyvallahım olur, ne de kimseden korkum vardır. Veremeyecek hiç bir hesabım olmadığı gibi, şeffaflık, hak arama ve adalet konularında da kimsenin kolay kolay cesaret edemeyeceği kadar sağlam durmaya çalışırım. "Vahide'yle kumpas", "kötü niyet", "yargısız infaz", "hodri meydan" gibi sözleri bana söylemeden önce arkanıza yaslanın ve on kere düşünün. Sonra bir silkelenin ve bi on kere daha düşünün. Sonra aklınızda soru işaretleri varsa, öyle bana efelenmek yerine soru sorun.

Sevgili Bületn Bey ve değerli arkadaşlar...

Yazınızı ve diğer arkadaşların yorumlaını okudum. Burada bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış anlamalar olduğunu gördüğümden gerek bu yanlış anlaşılmaları düzeltmek, gerekse proje ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedim.

Öncelikle şu hususu belirtmek istiyorum;

Kitappostacısı Projesi deneğimiz ve bir proje ekibinin işbirlikteliği ile altyapı çalışmaları hazırlanan bir projedir. Yani projede Bedensel engelliler Derneği ve Mustafa İlhan yönetiminde bir proje grubu bulunmakta idi.

Projenin uygulama aşamasında yaşadığımız bazı sorunlar sebebiyle Mustafa Bey ile de konuşarak bu projeyi askıya alma kararı aldık ve proje ekibi ile yolarımız 21.04.2008 tarihi itibarı ile tamamen ayrıldı.
Ancak dernek olarak yaptığımız çalışmalar, projenin engelli camiasına katkısı gibi hususları düşünerek pojeyi derneğimizin kendi ekibi ile kendi iktisadi işletmesi bünyesinde engelli camiasının hassasiyetleri ve ihtiyaçları çerçevesinde devam ettirme mecburiyetini hissettiğimizden bu konuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Projenin altyapı çalışmaları aşamasında Mustafa İlhan, Hüseyin Kur ve tüm ekip arkadaşlarının özverili çalışmaları tarafımzıca her zaman takdirle anılacaktır. Bizde dernek olarak projenin başladığı günden bu güne imkanlarımız çerçevesinde proje ekibine destek olmaya çalıştık. Kanaatimizce bundan sonraki süreçte kendileride bu projeyi farklı bir sivil toplum örgütüyle devam ettirmeye çalışacaklardır.
Samimiyetle engelli menfaatine yapılan tüm çalışmalarında yollarının açık olmasını diliyorum.
Projenin bundan sonraki aşamalarında tüm arkadaşlarımızın fikirlerini değerlendirmek istediğimizi bilmenizi isteriz.
Bu şekilde bu projenin engelli camiasında yaygınlaşması ve tüm arkadaşlarımızın %100 desteğini alması mümkün olacaktır.
Forumda yapılan seviyeli tartışmalardan rahatsız olmamız mümkün değil.

Burada, Bület beyin tavrı ile ilgili de fikrimi söylemek istiyorum.
Önceki yazımı tekrar okuyacak olursanız ben Bület Bey'i hep taltif ettim ve çalışmalarını takdirle ettiğimizi özellikle belirttim. Kendisinde beklentimiz foruma müdahele değil böyle bir sitenin sorumlusu olarak konuyu araştırıp edindiği kanaati yazarak müdahele etmesiydi.
Haklı-Haksız mücadelesinde tarafsız kalmak haklıya haksızlıktır.
Ayrıca içeriği ne olursa olsun benim kendi özeline gönderdiğim bir maili burada yayınlamasını hoş karşılamadığımı da belirtmek istiyorum.
Ama bunu da poje ekibi ile dernek ilişkisini bilmediğinden Mustafa Bey'den gelen sert bir mail neticesinde yazdığın düşünmekteyim.

Bu yazıyı uzun uzun yazmamın sebebi de gerek Bülent Bey'in gerekse diğer arkadaşlarımın bundan sonraki süreçte bizlere fikirleri ile destek vermelerini samimiyetle istiyor olmamızdır.

Ekrem bey, hiç adetim değildir özel yazışmaları kamuoyuyla paylaşmak, ama sizin mesajınızın ardından bir de Mustafa İlhan'dan yukardaki mesajı alınca, ekip arkadaşı olduğunuzu varsaydığımdan (ayrıldığınızı bilmiyordum) ortak hareket ettiğinizi düşündüm ve "hadi yayınla bakalım" efelenmesine böyle karşılık vermek gereği hissettim.
Bunu yaparken, sizinle olan yazışmamızda özel (ve kamuoyuyla paylaşılmasında sakınca olan) bir içerik olmadığına, sizi zora sokacak bir şey olmadığına kanaat getirdim...

Şimdi, madem ki BED ile projenin yolları ayrıldı, bu durumda bu başlıkta nasıl bir düzenleme yapmamı isterseniz bunu yapabilrim. İsterseniz bu başlığın ilk mesajındaki duyurunun/afişin üstüne sizin yapacağınız açıklamayı koyalım. Siz nasıl isterseniz...

Üst Alt