Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kocaya hibe edilecek ev üzerinde karısı hak iddia edebilir mi? [Hukuk]

sen/duyar

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
kocaya hibe edilecek ev üzerinde kadın hak iddia edebilir mi? [Hukuk]

Bir tanıdığım bedensel engelli. Abisinin eonomik durumu iyi olduğu için onlara bir ev almak istiyor.
Eşi güneydoğulu ve aile bağları çok güçlü. Ailesinin hiç bir ekonomik katkısı yok kardeşleri ve babası çalışmayı sevmiyor ,babası da kızına; ''evi alın ,satın senin payına düşeni ben araba alacağım'' diyor...

Tanıdığımın da hiç bir katkısı olmayan bu aileye sürekli maddi destekten illallah dedi... Abisinin bağışlayacağı evi eşinin ailesi sattırır paraya da el koyarlar diye almaktan vaz geçti . Aslına eşi de engelli.

Bağışlanmış ya da miras malı eşle paylaşılır mı.. eşinin ailesinin paylaşım istemesine hakkı var mı....
Ayrıca babadan kalan mülkiyetleri de henüz bu nedenle üzerine almadı tanıdığım...,

Bilgilerinizi rica edeceğim .

Avcıkomando.....burada uyanıklık değil, bir mağduriyet var ..evin satılmasını eşi istiyor ve alınan parayı da kendi ailesine vermek istiyor..Beraber çalışırken edindikleri evet pay edilir ama ;kadının hiç bir katkısı olmayan mallardan bahsediyorum .
İki yıllık evliler ve engelli olarak tanıştılar ..Erkeğin ailesi fazla varlıklı değilse de, maddi yardımda bulunuyor .Eşinin ailesi de kızından dolayı, dolaylı olarak hak iddia ediyor gibi...
Burada iki yıllık evlilikten sonra bütün mallar satılıp paylaşılırsa ve kız boşanmak istiyorum aileme döneceğim derse kim mağdur olur ...

Ben de öyle biliyorum...Beni sıkan onları ben tanıştırmışım. Kız aslında mağdur ,ailesi tarafından pek sevilmemiş ,yöresinin kadınlara akış açısıda hoş değil,güneydoğudan. Tabii ki evlenirken başlık gibi bir şey de ödenmedi.Sanırım erkeğin kapısını yağlı görünce fırsatdan istifade yararlanmak isteniyor baba iki de bir ''hakkımı helal etmem'' diye kıza bedddua okuyor ...kız da cahil babam da babam diyor ...bilseydim tanıştırırmıydım....

Ben de güneydoğulu bir kızla evliyim...Hem ben hem de eşim engelli. Eşim için bakım parası alıyorum ;benim de kayınpederim bakım parası aldığımızı öğrenince o parayı benim hakkım (biz evlenirken izin vermemişti) beni kandırdınız maaşa bağlandınız hesabıma yaptırın size tek maaş yeter(emekliyim)diye akıl vermeye kalktı hesap numrası verdi ben de'' hı hıı olur yaparız'' diye geçiştirirken ,kayınpeder devletden maaş alacağım diye havalara girdi kayınvalidenin üzerine kuma getirmeye kalktı... ben hesabına para yönlendirmeyince gecenin üçünde -beşinde hergün küfürler tehditler başladı...Ben de savcılığa suç duyurusunda bulundum .Sesi kesildi ,para gelmeyince de kuma işi güme gitti ....
Yanıma gelemiyor ..kovmuştum. Eşim de Babam babam diye tutturmadı; çünkü bizim ailemiz geleneklerimiz kızlara değer verir ve gelinlerini çok severler ,eşim de beni hiç üzmedi budala değil çünkü....
Kısacası oralarda kızlarve kadınlar üzerine hakimiyet sonsuz sanırım.

Arkadaşım
Resmi nikahları var ise boşanma durumunda kadın ister hibe yoluyla gelsin ister miras yoluyla gelsin eşinin üstüne adına kayıtlı olan malların % 50 sini alır bu yüzden illaki o insana yardımcı olmak istiyorsanız yada istiyorlarsa evi şahıslar kendi adlarına alsınlar ev kendilerinin üstüne olsun ama o magdur olan arkadaş otursun, eger magdur dediginiz arkadaşın üstüne hibe de olsa verilirse eşi bu evden yarı yarıya hak sahibi olur

Neden tartışıyorsunuzki abisi evi kendi üstüne yapsın ama kardeşi otursun hiç bir sorun kalmaz o zaman.

Eğer evlilik sözleşmesi yok ise ev her iki eşinde hakkıdır.

Ancak evin satılmasını engellemek de mümkündür. Bunun yolu çok kolaydır. Tapuda evin üzerine "İNTİFA HAKKI" için şerh koydurulur. İntifa hakkı olan her kimse, ölene kadar ev ne satılabilir, ne de başka şey yapılabilir. İntifa hakkı o kişiye evle ilgili her türlü tasarruf hakkını verir. Oturma ve kiraya verme hakkı da dahil.

Sorun çözülmüştür. Engelli çiftin abisi ;yaşamları boyunca elinden gelen yardımı yapacak ama ,nakit para ve tapulu mal vermeyip,tüm ihtiyaclarını giderecek ....Kızın ailesi de iki de bir kapıya dayanıp para isteyemeyecektir .

Üst Alt