Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Koklear Implant'ın parçalarını başka bir yerden getirtebilir miyiz?

nyc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar herkese slm lar
ben şunu merak ediyorum Koklear implantın kablo,pil yuvası vs. gibi işitme cihazının parçalarını sadece buradaki yetkili firmalardan mı alabiliriz yani bunu başka biryerden getirtmemiz mümkün değil mi
çnk. meders.com aşırı derecede pahalı ve özellikle kablolar çok çabuk bozuluyor eğer bunu araştıran ve bilen bir arkadaşımız var ise bize nerden temin edeceğimizi söylerse gerçekten çok mutlu oluruz.

en sordum bir abiye kablo nun fiyatı türkiyede 125 tl almanyada ise sadece 25 tl imiş. yani getirtebiliyorsunuz

koklear implant daha standart diye bisi yok
simdi hangi markadan taktirdiysaniz o markanin kolesisinizdir boynunuz kildan ince odiceksiniz
incelerseniz o pil yuvasinda ne kadar teknoloji var dimiya basit bisi oyle para edicek bisisi yok
ben2000 yilinda taktirdigimda felaketti bu koklearin dis parcasi o pil yuvasi dumduz kalem gibi takiliyor aliciya upuzun ben diyim 6 siz diyin 9 santim oluyodu
ben cok sikayet ettim bu mederscilere
sonra bana simdiki bukulenini verdileri pil yuvasinin bu sekilde cirkin bir isitme cihazi modeline benzemisti taktigim
ben nucleuslarida cok gordum onlarin kablusu pil yuvasi bu medelinkine uymas kimin kolesiyseniz ondan alicaksiniyurtdisi derken sanki o da medelin direktifinde

köle

sen istedikçe köölesindir skufe sen sana onun yakıştığını sanıyorsun sanırım. ben biraz araştırma yaptım çeşitli ülkeler var fakat şöle bir durum var ordan belli bir adet getirtmek zorundasın yarı fiyatından daha aza alıyorsun yaniii köle değilsin demek oluyor. sadece sorun şu buna ihtiyacı olan kişileri bu grupta toplayıp alacaksın toplu olarak.
fakat ben genede araştırıyorum ve bir sonuca da ulaşacağımı sanyorum herşey bu kadar zor olmamalı.
hayatda köele olmayı seçenler hep ölee klacaktır.

sen anlamadin arkadas var bildigini oku
zatende baska sansin yok demek istedim baska yerden almaya

slm lar. ya ben bişiyi merak ettim diyosunuz ki koklear imlant cihazının kablosunu türkiyede 125 diyosunuz ben 500 dolara aldım ve pil ise 1000 dolar kafam karıstı kazıkmı yedim diye merak ediyom vallah lütfen mesajımı cevaplar mısınız

500 dolara kablo
7 yil kullandim cesitli boy kablo aldim hicte oyle bir fiat odememistim
pil icin 1000 dolar nerde gorulmus
kutuda 6 pil olan 6 liraydi zaten isitme cihazlari icinde kullaniliyor onlar yalniz gunde bir pil bitiyor
hangi markanin koklearini taktirdiysan parcalarinida ordan almani tavsiye ederim

aura olması gerekiyodu ve cihazı firmalardan alabiliyom benim piller sarzlı saatte bitiyo yarım satte biten bi pilim bile var ve bir bucuk senede bi alabiliyom bir bucuk sene önce 1000 dolara almıstım bugun firmayı aradım 600 dolar olmus yani bu 1 milyar ediyo ve benim cihaz resmi bu sitede var zati normal bi cihaz degil ameliyatla takıldı bu cihaz

kullandığınız implantın pil resimlerini buraya koyabiliseniz daha sağlıklı yorum yapacağız...
pil denilince benim aklıma 675 pil geliyor... tabiki başka numara ve boyutlarda pilller de var ama pilin 1000 $ edebileceğini ben de düşünemiyorum....

bu 675 numaralı pilin resmi;
ac675.jpg
rayovac_675.jpg

siz belki farklı bir pil kullanıyorsunuz.. resmi koyamazsanız numarasını yazın...
ben de merak ettim...

hayır efendim benim pil böle degil numarasını bilmiyorum malesef benim ki sarz edilebilen pil firmadan böle aldım herseyi ordan alıorum zati cihazımı onlar verdi cok pahalı oldugu için bizde sasırıyoruz zati sigortada tam olarak karsılamıyo. diyelim 600 dolara kablo aldın mesela bu 600 dolarda 600 tl diyelim ve firmadan bi kagıt alıosun bu kagıdı sigortaya götürüyoruz sigorta sana 600 doların yani 600 tl nini yarısının azını verio 100 tl verio yani 100 tl sigortadan geri alıosun birde üstüne üstlük firma kdv parası alıo 150 tl bu sigortaya işlemio anlayacagınız sigortadan hiç almıorum gibi oluo hadi şunu birde 1000 dolar yapalım dahada fazla tututo bide kdv parasıda var ben bunu anlayamadım aura marka kullanıyorum ankara dıskapı hastanesinde ameliyatla takıldı cihazım yalnız cok pahalı karsılayamıyoz suan koblo kopmak üzere sigortanın karsılamasını istiyorum yada fiyatının düşmesini istiyorum bu konuda bilgi edinip bana verirseniz sevinirim gercekten cok ihtiyacım var. tsk. mekke. anti oksidan cvbınızı bekliyorum lütfen

arkadaşlar bu tür cihazları öyle bi yapıyorlar ki sadece para kazanmak için yapmışlar.Ama ankarada tamirini yapan bir firma var o hepsini hallediyor bize satan adamlar bozulunca hep yenisi aldırdılar tamiri olmuyo dediler bizde hep yenisini aldık :) Tamirci amca komik biri sağ olsun çok yardımcı oldu yol gösterdi.Tekno işitme cihazlarımıydı öyle birşeydi ismi firmanın.Allah sabır versin.

tsk gökce resmini cok aramıstım bu cihazın dogru cihazı bulmussun anti oksidan benim cihaz bu yuvarlak içine alınmıs yer pil oluyo işte en son 1000 dolara almıstım kabloyuda 600 dolara almıstım en son ama bundan önce kabloyuda pilide sigorta karsılıyordu ama artık yok benim cihaz bu işte bu cihazın kablosunun 600 dolar olması iki pilinde 1000 dolar olması dogru mu yoksa kazık mı yiyorum arastırıp ögrenip cvplarmısınız lütfen. tsk mekke

bugun ögrendim firmayı arayıp kablo 800 tl olmus pil ise 500 tl olmus hep fiyat degişikligi oluo şimdiki bu imiş ama gercekten cok pahalı sigortada bu paranın yarısının azını veriyormus firmadan ögrendik bence bu konuda birseyler yapılması gerek bu böle devam ederse ben bu parayı karsılayamayacam sonrada cihazsız kalacagım ve bunun olmasını istemiyorum bu konuda birseyler yapılmasını istiyorum artık olmuyo böle ANTİ OKSİDAN elinizden birsey gelmez mi ve bu cihazı kullanan 3 tanıdıgım arkadas daha var onlarda zor durumda daha kim bilir kac kişi vardır lütfen bu kadar zorda olmasam böle ugrasmazdım gercekten. tsk. mekke

Arkadaşlar sonuçta bu tür cihazlar elektronik hepsinde devre var kablolar var araba alıyorsunuz oda bozuluyor tamir ediliyor ben idda etmiyorum ama sadece işimizi hallettirdik.Artık kablolara para vermiyoruz içindeki teller kopuyor onu düzelttiriyoruz.İstiyorsanız 600 dolar verirsiniz yeni herzaman yenidir.

Sevgili Mekke,
Seni çok iyi anlıyorum. Benim implant cihazım da aynı seninkinden. Esas marka adı Advanced Bionics (Clarion), modali Auria. Gerçekten pil masrafı çok fazla. Geri ödenen sigorta parası ise çok düşük. Devede kulak adeta. Sanıyorum sen artık duyuyorsun, git çalış, paranı kazan, masrafını üstlen mantığını kuruyorlar.

Buna ilişkin hasta yakınları ve hastalar bireysel dava açıyorlar diye duymuştum. SGK bize bu ameliyatı yapıyorsa devamında da destekçi olmalı evet burada haklısın; ancak şu da var ki bazı ülkelerde implantı herkes kendi imkanıyla yaptırıyor. Devlet bir ödeme yapmıyor. Böyle bakınca şanslıyız.

evet PIRIL aynı dedigin markayı modali kullanıyorum. ve suan zati iş arıyorum cihaz masrafını karsılamak için ama iş bulamadım yeni evliyim bekarken engelli maası alıyordum o zaman biriktirip biriktirip öle aldım kabloyu pili falan ama artık kesildi maas eşimin sigortası oldugu için. cihazla evet duyuyorum ama herseyi anlamıyorum özellikle kelimeleri anlamakta zorluk cekiyorum yavas yavas artık

Maddi açıdan yaşanan sıkıntı için bir şey diyemem; ama konuşmaları anlamakta zorluk çekmeye başladıysanız ayarlarınıza bir baktırın diyebilirim. Elbette çok büyük beklenti içinde olmamakta da yarar var. Gürültülü ortamlarda hala sıkıntı yaşayacağımızı akıldan çıkarmamalı, dudaklardan yardım almamız gerektiğini unutmamalıyız.

konusmalarda zorluk o kadar yok ilk taktıgım zamankinden cok daha iyiyim ayarlarımda sorun yok yavas yavas ögreniyom işte. kalabalık ortamda mecbur dudaklara muhtac kalıyoz bizde dudak okuyoz işte baska secenekte yok zaten ama asıl istedigim bu cihazın parcalarının fiyatlarının ya düşmesi yada sigortanın karsılaması tek istedigim suan bu yani

Üst Alt