Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Komşu kavgası sonucu konu mahkemeye giderse..? [Hukuk]

iRealisT

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yan komşu ile kavga ettik lafı uzatmiyacağım kavgada her türlü haklı taraf biziz karşı taraf ağır hakaretler yaptı sonra geldi sopa ile evi bastı bende daha sonra sallama ile korkutma amaçlı üstlerine yürüdüm daha sonra bıraktım babası yoldan geçiyordu işte o arada durdum adamla yolda da sözlü münakaşa ettim sonra polis ifademizi aldı o kadar hakaretlere rağman ben şikayetçi olmadım ama karşı taraf şikayetçi oldu sanırım bundan sonra ne olur?
annem ve kız kardeşimde şikayetçi olmuş sallama kalkmadı elimde zaten 30 saniyelik münakaşadan sonra ayırdılar beni

karşıdaki taraf ilk geldi evi bastı sonra ben üstlerine yürüdüm korkutma amaçlı sanırım mahkeme falan olur polis şikayeti yazdı daha fazla ekleyemem mahkemede anlatabilirsiniz dedi.

bu kavgadan daha öncede aynı şekilde hakaret etti. darp yaralama yok

Son düzenleme:
Benzer konu. https://www.engelliler.biz/forum/hu...em-sonrasi-savciliktan-gelen-kagit-hukuk.html

Yaralama yoksa bence hiçbirşey olmaz. Sözlü münakaşa sonuçta tabi neden çıktığı da önemli onu yazmamışsınız. yazmayın da zaten hatırlamayın tekrar tekrar canınız sıkılmasın. Ancak bazı komşular var ki gece yarısı elektrik süpürgesi açar hayvan gibi bağırır senin kapının önüne bisiklet eşya v.s koyar bunlar odunu hakedenlerdir ama kavga yerine ilgili yerleri arayarak orası da biz değil şurası bakıyo o işe diyerek durmadan sallanarak sonuçta biri gelip yapmayın yaw ayıptır der gider. yaralama varsa iş değişir tabi..

iRealisT

Daha önce mahkemeye çıkmısmiydiniz? Bu hakaretlerden dolayı?6

İdari para cezası kesilir .Hasar mal kaybı varsa ödenmesine denir.

*DORLİ*

Hocam Karşı taraf sürekli bize hakaret ediyordu çok ağır küfür ediyordu ve tahrik ediyordu biz düzgün konuştuğumuz halde en sonda bu sopayı almış çıkmış inin lannnnn diye bağırmaya başlamış kavga orada başladı zaten ama genellikle sözlü atışma zaten herhangi bir darp hasar yaralama falan yok benide ayırdılar onuda ayırdılar annesine babasına diyorum bak oglun böyle böyle küfür ediyor gidip oglunu uyarmıyor adam gibi cevap beklerken oglunu haklı bulup sen neyine güveniyon diyor in aşağı diyor babasına güzel üslub ile oglunun yaptığını anlatıyorum adam bana neyine güvenion in aşağı diyor annesine şikayet ediyorum anneside aynı hem evi bas hem ana avrat küfür et hem kız kardeşime birşeyler fırlat oh ne ala memleket.

@yalniz06 @uzakyol hayır mahkemeye falan çıkmadım sicilim temizdir benim ama onlar 3-4 komşu ile kavga ettiler bu tarzda

işte bu sallama olayı var o sopa ile beni tahrik edince bende sallama ile çıktım sonra işte babası ve küçük kardeşi ile yolda bir anda karşılaştık ama sallama kalkmadı karşılaştığımız halde yolda gene sözlü atışmaya girdik 30 saniye falan ondan sonra ayırdılar beni zaten yaralama darp falan yok
bu sallama olayından birşey olmaz herhalde çünkü sürekli tehdit edilip tahrik ediliyorduk biz.
en sonda evi bastı odun ile ama içeriye kadar girmedi kapıda etrafa vurdu bende korkutma amaçlı elime o geldi onla gittim sonra hep ayırdılar zaten arada bayağı mesafe vardı en arkadaydım ben

Onlar bana hakaret etti bugüne kadar bu tarzda kesinlikle ben karşı tarafa hakaret vs etmedim hatta annesi ile her ne kadar oglu küfür etsede bize annesi ile güzel üslubla konuşurken oglu bir anda sopayı aldı çıktı

Not : Karşı tarafın şikayetçi olup olmadığını bilmiyorum kendileri bize hakaret edip tahrik edip evi bastı biz değil ama annem ve kız kardeşim şikayetçi olmuş

Ne zaman mahkemeye çıkılacak Geçmiş olsun🙂
Haklı olan taraf sizsiniz,Üzerinize yürüyen onlar,onlar kaybeder mahkemeyi.
gelişmeleri buraya yazınız lütfen

Sizin ki tartışma hakaret kavramında kavga . Adi suçlar niteliğinde yargılanır . Karşı tarafın suçlamasına ifadesine bağlı . Sallama dediğin kesici bir şeyse başın ağrır. Bu tür darp olaylarında kavgalarda günlüğü 20- 100 TL arası para cezası verilir . Mahkeme de belli olur kaç gün ödeneceği suçlamalarda neler yaşandığı .

@*DORLİ*
Hocam evet kesici birşey ama sadece korkutma amaçlı elimde olsun diye yaptım babası ile oglunu yolda görünce elim bile kalkmadı gene sözlü tartışmaya girdim ondan sonra beni ayırdılar elimdekinide aldılar yani yaralama kan falan hiçbirşey yok neden sallama aldım diye suçlu ben oluyorum? Annesine söyledim güzel dinle annesi bu kavgadan mutlu herhalde hiçbirşey söylemedi ogluna babasına şikayet ediyorum güzel dille oda aynı şekilde tehdit ediyor güzel bir cevap verecekleri yerine babası ile beni kaç defa tahrik ediyor oglu ise ana avrat sövüyor aşağı in lan diyor bir erkeğin ağzına yakışmayacak laflar söylüyor üstüne evi basıyor durduk yere benimde elime o geldi korkutma amaçlı onu aldım herhangi darp falan yok sopada suç sayılıyormuş sanırım o etrafa vurmaya başladı demir kapıya falan ben onu bile yapmadım yani kimsenin burnu bile kanamadı bu başın ağrırdan kastınız ne hocam? yaralam falan yok'ki elim bile kalkmadı

@yalniz06
hocam daha belli değil bakalım 3-4 gün önce oldu eve kağıt gelirse konuyu buradan uplarım bu hakaret olayları falan tamamda işte bu sallama olayı biraz canımı sıkıyor kimsenin burnu bile kanamadı zaten babası ve oglunu yolda görsem bile elim kalkmadı oradada sözlü atışmaya falan girdik 30 saniye kadar sonra elimden alıp ayırdılar beni o kadar başka birşey yok ben hep en arkada durdum ama o tehdit etmeye devam etti.bu yüzden zaten darp falan yok
inan bana onu yaptırana kadar uğraştı 2 kavga oldu normalde 1. kavgadan başladı beni tehdit etmeye 2. kavga olunca pencereden beni gördü bu pencereye geldim sen gel diyor seni annenin k.. s**cem diyor annenin k***cnda s**cem diyor konuştuğu kelimeye bakın. adam hala kfürü etmeye devam ediyor

Olayın ilk başlangıcı ise bunun küçük oğlu 1 aydır kız kardeşimi dikizliyordu kız kardeşim 1 aydır bunun farkında en sonda dayanamadı patladı babası çıktı ondan sonra yok benim oglum yapmaz falan diye zaten ne yaparlarsa kendilerine suç bulmuyorlar.Ne ise işte bende çıktım pencereye dedim abi bende gördüm bak kızı dikizliyor diye güzel bir dille bağırmadan adamın bana verdiği cevap; AŞAĞI İN LAN AŞAĞI İN YİYORSA arkadaş ben sana güzel bir dille amca bende gördüm dedim sen niye beni tahrik ediyorsun bunu söylüyerek?. sana güzelce anlatıyoruz işte ondan sonra asıl büyük oglan çıktı ana avrat sövdü gitti bu ilk olaydı 2. olayda polis falan geldi işe karakolluk olduk Evi bastı sopa ile . Güzel bir dille orada anlaşılsaydı o büyük çocuk ana avrat sövmek yerine güzel konuşsaydı şimdi böyle olmazdı ama o kavga etmeyi tercih etti

2.Kavganın başlangıcı ise 3-4 gün sonra oldu ben ile kız kardeşim bir konu üzerinde tartışıyorduk biraz ses yüksekti kendileri bunu milyonlarca kez yaptı bu büyük oglu bağıra bağıra çıkıp biz sizimi dinleyeceğiz lan demeye başladı kız kardeşim ise biz sizi dinliyoruz ama dedi daha sonra işte kız kardeşime ufak siyah birşey attı üstüne küfür etmeye başladı ondan sonra ben çıktım pencereye beni görür görmez ağza alınmayacak küfürler etmeye başladı sonra aşağı falan sopa ile evi bastı olaylar bundan ibaret

biz küçükken kendisi kız kardeşini boğuyordu evlerinde 1 gram kavga eksik olmuyordu üstüne gidip diğer komşularla kavga ediyordu biz bir gram bu konu hakkında şikayet etmiyorduk şimdi ise beyfendi biz sizimi dinleyeceğiz diyorlar halada arada sırada kavga ediyorlar

Buna göre sopayı baya haketmiş. Hani bazı şeyleri uzaktan konuşmak kolaydır ya bizimkisi de belki öyle olacak çünkü hocanın dediğini yap yaptığını yapma diye boşa dememişler. Ancak bu ülkede polis var ve polisin yapması gereken şeyleri biz yapmaya kalkıyoruz kendi adaletimizi kendimiz sağlamak zorunda kalıyoruz bazen, tabi bunun da bir nedeni var kişiye göre adalet inancı!

Kimin daha çok tanıdığı varsa o haklı kabul görebiliyor. Bu zaten toplumda bilinen bir gerçektir. Herkesin benzer yaşadığı durumlarla veya duyumlarla bunu biliriz. Haklı da olsan zayıfsan ezilirsin genellikle hep böyle olmuştur.

Senin bu meselede de yapman gereken bunların farkında olup "kanun dilinde haklı sayılacağın" şekilde çözüm üretmek olmalıdır. Evini taşımak veya kardeşine kısıtlama getirmek de çözüm gibi görünebilir ancak kapıya kuracağın bir cctv kamera ile kapına dayanıp elinde sopayla vurması filan ispat niteliğinde haklılığını kanıtlamış olursun ve o zamanda bir bakarsın ki o çemkiren dayı kesilen kişiler kuzu gibi yalvarıyor ne olur şikayetini geri al diye.. Yapacağın tek şey "kanun dilinde haklılığını ispatlamak"

Üst Alt