Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol kararı olan sürücü raporumu yenilemezsem ne olur?

berke26

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
115
2023 yılı temmuz ayında ehliyet için sürücü raporu almıştım. Raporda 1. grup sürücü olacağım ve yılda 1 doktor kontrolü olacağı yazıyordu. Ama özel durumum sebebiyle şu ana kadar hiç yeniletmedim. Aradan 1 yıldan fazla zaman geçtiğini de varsayarsak ne olacak? Tekrar yeni bir rapor çıkarmam mümkün mü? Mümkünse ne zaman çıkarabilirim?

Trafik polisine sorduğumda para cezası uygulanır dedi.

@depre,
O raporla ehliyet almadım ya da araba kullanmadım. Ama yakında yenisini çıkarmayı düşünüyorum. Bu konuda ne olur yani?

E devletten sürücü belgenizi sorgulatın rapor yenilemekle ilgili kısıt kodu işlenmemişse polis sorgulamayacaktır.

Yani ehliyetiniz varken bile bir şekilde sizden sürücü olur raporu almanız istenmişse, varsa kısıt kodu e devletteki sürücü belgesi sorgulamasına düşmüştür, eğer kısıt varsa trafik polisinin bana söylediğine göre araç sürerken istenmesi halinde sürücü olur sağlık raporunun güncel belge ile gösterilmesi gerekiyor, tarihi geçirmişseniz para cezası alıyorsunuz.

Son düzenleme:
@depre,

Peki süresi geçmiş rapor tekrar nasıl yenilenir? Bir bilginiz var mı?
Ya da şu anda gidip yeniletebilir miyim?

Evet yenilenir, yeni rapor alır gibi işlemleri tekrar ediyorsunuz. Rapor tarihi geçmeden önce sağlık bilgi formunu doldurup aile hekimine gidiyorsunuz, aile hekimi işlem başlattıktan sonra mhrsden ilgili bölümlere randevu alıp, bölüm sekreterine sürücü olur sağlık raporu almak istediğinizi söyleyerek giriş yaptırıyorsunuz bir miktar ücret isteniyor, vezne ödemesinden sonra doktora giderek işlemleri tamamlıyorsunuz.

@depre,
Eski raporu yeniletmediğim için belli bir zaman aşımı beklemem gerekiyor mu?

Bende 3 yılda bir sağlık kontrolü var. 2022 de doldu hatta bu konulu ile forumda nasıl olacağı ile ilgili cevap aramıştım kimisi rahatsızlığınla ilgili doktordan uzatıldığına dair alacağın rapor yeterli, başka bir yorumda tekrar yeniden ehliyet alıyormuş gibi en baştan başlanacağını yazmıştı. Bende kendi hastalığımla ilgili doktorla görüştüğümde tekrar uzatılması uygundur yazısı veremem heyete girmen ve sonuca göre komisyona gitmen gerekir dedi. Forumda da yıllardır araç kullananların ehliyetlerin iptal ettiklerini görünce yenilemek için hiç başvurmadım. 2022 den beridir onlarca kez çevirmeye girip kontrol yapıldı herhangi bir sorun çıkmadı. Bu şekilde kullanmaya devam ediyorum. Kontrol şartı olanlar için en baştan başlayarak tekrardan ehliyet çıkartmak çok saçma geliyor. Halbuki hangi branşın doktoru ise o kararı verse bu olumsuz süreçler olmaz ama onlarda risk almak istemiyor kimse elini taşın altına koymak istemiyor.

@kendihalindebirey,

Hocam tekrardan ehliyet çıkartmak değil de AileHekimi>AraştırmaHastanesi>İl Komisyon> Komisyon kararı sıralaması olması gerekiyor.

@kendihalindebirey,
Buradan anlaşılıyor ki, polisler uygulamada ehliyet kısıtlamalarına dikkat etmiyorlar. Fakat benim tavsiyem yenilemek yönünde çünkü hukuki sonuçlar doğuracak bir kazada zanlı durumuna düşülürse savcı delil toplarken ve hakim de karar verirken dikkate alacaktır. Bir de kasko yönetmeliğini okumak gerek, geçerliliğini kaybetmiş sağlık raporuyla kaza yapıldığında kasko ödemeyi tam yapar mı.

Üst Alt