Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol maluliyet sonucu malulen emeklilik iptal edildi! Ne yapmalıyım?

Seaiwater

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Doğum tarihi 09.06.1980
Sgk giriş 04.10.2004
Prim 3996
2021 yılında meme ca 3.ileri evre ile %80 1 yıllık raporla malulen emekli olmuştum
Ameliyat oldum sol göğüs komple ve 22 lenf alındı epikriz raporunda sol kolda lenfodem ve el ayak sendromu oluştu
Buna rağmen %62 5 yıllık sağlık kurulu raporu verildi ve bu rapor ile malulen emekliliğini devamı için başvurmadan rağmen malulen emeklilik kaldirilmis
Madem sağlık kurulu raporunu önemsemiyorlar neden insanları hasta hali ile ordan oraya surukluyorlar
Size danışmak istediğim itiraz edicem tabiki ama başka hangi yolla emekli olurum
Erken yaslilik emekliliği diye birsey okudum
Bana yardımcı olurmusunuz

Seaiwater

Hiç dert etmeyin.
1- Sigortalı olarak bir işyerinde çalışan olun (15 gün sigortalılık dahi yeterli).
2- Sigortalı olur olmaz %62 raporla vergi indirim hakkından yararlanmak için defterdarlığa başvurun
3- İkinci dereceden vergi indirim hakkı kazandığınızda sakatlık indirim hakkına istinaden erken Yaşlılık emekliliği için 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 gün prime tabi olacaksınız.
4- Yani sakatlık indirim hakkı elde eder etmez erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Aman dikkat, primlerinizin 4a ssk'lı olarak yatırılmış olduğunu varsaydım. Yukarıdaki yanıtın geçerli olabilmesi için en azından son 2520'nin 1261'i ssk (4a) olmalı.

Evet 4a sigorta
Ben raporu temmuz ayında aldım geçerli olur sanırım
Anlayamadığım şey şu madem maluliyet oranını kabul etmiyorlar neden hasta insanları ordan oraya surukluyorlar
Birde yasada %60 ve üzeri rapor varsa maluliyet devam eder diyor ama tabi takan kim bu durumu
Teşekkürler cevabınız için itiraz edicem bakalım olmadı sizin dediğiniz yönteme basvururum
Erken yaslilik emeklilik için işlerinde çalışıp çıkış alıp başvurmak mi lazım yoksa çalışırken mi

Seaiwater

Malulen emeklilikte rapor oranının bir önemi yok. Varsa yoksa SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı alabilmek.

Evet, eldeki raporla başvurabilirsiniz. Sigortalı olun, çalışıyorken başvurun, 15 gün sonra sigortalılığınız sonlansa da fark etmez.

Destekleriniz ve yardımınız için teşekkürler OturanBoğa
Bir sorum daha olucak kimse sigorta yapmak istemezse isteğe bağlı sigorta yaptırarak vergi indirimi belgesi alabilirmiyiz yoksa illaki biryerde çalışıyor olmak mı lazım
Ayrıca sizce nasıl bir yol izlemeliyim
Kuruma malulen için itiraz mi etmeliyim
Yoksa direk sizin dediğiniz seçeneğimi faaliyete sokmaliyim

Seaiwater

Bence bir yerde sigortalı olmak çok daha doğru olur.
İsteğe bağlı prim olmaz. Vergi indirimine başvurmak için 4a'lı olmak şart.

Üst Alt