Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Kontrol muayenesi şerhi ile emekli oldum, şimdi kontrol muayenesine tabi tutuluyorum?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
24 Şubat 2010 Güncel: raporum geldi arkadaşlar ve kontrol şerhi kalkmış ve haklarımda bir kayıp olmadı

herkese slm

ben iş kazası sonrası kontrol muyeneli emekli oldum ve bugün kontrol muyanesine bulunduğum ildeki devlet hastanesine gittim. inanın pazertesiden bugüne bugünde raporu alamadım. uğraşıyorum 7 tane doktora girdim KBB-NOROLOJİ-İÇ HASTALIKLARI-ORTOPEDİ-GENEL CERRAH-PİSİKİYATRİ ve BEYİN CERRAHİ
ne hikmetse urolojiye yazmadılar
neyse yarın bakalım ne verecekler önceki durum %100 idi şimdi ne verecekler bilmiyorum

bir de ben sgk dan üst yazı ile hastaneye gittim. yani malülüyetinin tesbitinde muayene tetkik ve müşade masrafları kurumca karşılanacaktır denmesine rağmen bu devlet hastanesi benden heyet için toplam 7 doktora 150 tl para istedi ve rapora ücretli hasta yazdılar. ben itiraz etmeye çalıştım ama başaramadım neticede benden parayı aldılar

şimdi arkadaşlar bu hastane benden aldığı bu para yasal mı yoksa yolsuzluk mu

bir de bu hastane hiç bir ne film ne de tahlil bir şey istemedi peki bu raporu malüliyet daire başk. kabul eder mi yoksa beni bir hakem hastane mi sevk eder

birde aynı arnı alamazsam ne diye itiraz etmem gerekir

Yasal açıdan senden para almamaları gerekirdi.
Hiç ses etme şimdi, işlerin bitsin, raporunu ali, sonra BİMER kanalıyla sağlık bakanlığı'na şikayette bulun ve ödediğin paranın geri verilmesini talep et.

Omurilik yaralanmalarında genellikle sorun çıkarmadan kontrol muayeneleri gerçekleşir ve sgk da işi uzatmaz...
Dilerim yeniden kontrol muayenesi şerhi koymazlar da bir daha uğraşmazsın...

Sonucu buraya da yaz lütfen.

O HATANE %100 OLAN RAPORUMU %91 OLARAK VERDİ NEREYE İTİRAZ ETMEM GEREKİR ÇÜNKÜ HERHANGİ BİR DÜZELME YOK

Sayı : B.13.1.SSK…………………………..

Konu : Sağlık Kurulu Raporu.

SAĞLIK BAKANLIĞI​
…….…………………Hastanesi Başhekimliği’ne​
…………………………………​

…….………………sigorta sicil ve …………….……………. T.C.kimlik numaralı …………………….………… ;
( ) Sürekli iş göremez duruma girdiğini,
( ) Çalışma gücünün 2/3 ünü kaybetmiş durumda malul bulunduğunu,
( ) Erken yaşlandığını,
iddia etmektedir.
Söz konusu iddianın tespit edilebilmesi için 506 sayılı Kanunun 109 uncu maddesi gereğince sağlık kurulu raporunun düzenlenmesi gerekmektedir.
Maluliyet durumunun tespitinde, muayene ve müşahade masrafları ile bu muayene ve müşahade için gerek görülen tıbbi test ve tetkik masrafları Kurumumuzca karşılanacaktır.
Bilgi edinilmesini, sağlık kurulu raporunun düzenlenerek Müdürlüğümüze gönderilmesini arz ederiz.

YAZI İLE GİTMEME RAĞMEN YİNEDE PARA ALDILAR
E. Masrafların Karşılanması
1- Malullük durumu, sigortalının gerek çalışırken gerekse işten ayrı olduğu bir sürede, kendi isteği ile veya herhangi bir muayenesi ve hastalık veya arızası sonucunda düzenlenen rapora göre belirlenmektedir. Malullük sigortasından sağlık yardımları yapılması öngörülmediğinden, sigortalı hastalık sigortasından sağlık yardımlarından yararlanmadığı sürece, malullük durumunun tespitinde tedaviye yönelik hiçbir masrafı Kurumca karşılanmayacaktır.
2- Gerek 53 üncü madde gerekse 23 ve 68 inci maddeler gereği kendi istekleri ile malullük durumunun tespitini isteyenlerin muayene ve müşahade masrafları ile bu muayene ve müşahadeleri için gerek görülen tıbbi test ve tetkik masrafları Kurumumuzca karşılanacak, ancak bunlardan malul olmadığı anlaşılanlara gidiş-dönüş yol paraları ile zaruri masraf karşılıkları ödenmeyecektir.
3- Yukarıda 2’nci maddede sözü edilen kimselerin Kurumca maluliyetlerinin tespiti ya da kontrol muayenesine gönderilmeleri halinde tüm masraflar Kurumca karşılanacaktır.

Hiç fark etmez. %91 olması herhangi bir hak kaybına neden olmaz. İtiraz etmeni gerektirecek bir durum yok.
Önemli olan şey raporun "sürekli" olması ve kontrol muayenesi şerhi koyulmamasıdır?

Peki maaşta kesinti olamzmı önceki raporum %100 şimdiki %91 aradaki fark ne olacak
İŞ GÜCÜ KAYBINI MALÜLİYET DAİRE BAŞKANLIĞIMI BELİRLİYOR YOKSA BU RAPORA GÖRE ODA DÜŞÜRÜYORMU ÖNCEKİ RAPORUM KAÇTI BİLMİYORUM AMA MAAŞ BİLDİRİ FORMUNDA İŞ GÜCÜ KAYBI %100 YAZIYOR BENDE BUNA GÖRE %100 DİYORUM AMA YANLIŞMI

bu anlamda bağlanan maaşlarda kesinti ve azalma olurmu

Maaşta bir azalma olmaz. İtiraz etmene gerek yok.

Raporda kontrol muayenesi şerhi var mı şimdi?

aldığım raporda yok ama daha malüiyet daire başkanlığına gidecek orada nihayi karar verilecek
ilk(sürekli iş görememezlik) ssk dan aldığım maaş bildiriminde kontrol muyane tarihi yazıyordu şimdi ne olur bilemem cevap gelirse yazacam inşallah dediğiniz gibi olur

baltaazar,a göre hesaplama

arkadaşlar ben bu ay heyete girdim doktorların yazdığı oranları verdiyorum ben bulamadım
beyin cerrehi:%39
%39
%19
pisikiyatri :%35
ben hesapladım %80 felan çıkyor fakat heyetden çıkan%91 bir anlam veremedim aynı hastane 8 ay önce aynı doktarlar%88( ehliyet için gittiğimde)
yaklaşık 1-1,5 sene önce aynı polikılinikler%93 verdi
bunların hangisi doğru bunun altı baaltar değil baltamı kim nasıl tutarsa nerden kırparsa geride kalanmı nasıl iş
bir bilen varsa bunlarada kafa yoralım arkadaşlar böylece doktorlara biz öğretiriz hiç olmazsa hemde herkesin bu konuda bir bilgisi olur bence
saygılar

bimere bulunduğum şikayetin bu gün gelen cevaba bakın allah aşkına
BİMER yapılan şikayete cevap.‏
Kimden: Saglik Mudurlugu KASTAMONU (sabim_bimer@hotmail.com)

Sayın murat tosbıyık,
bimer’e yapmış olduğunuz başvuru sonucunda; münif islamoğlu devlet hastanesi baştabibliğinin cevabı şöyledir;
konu ile ilgili yapılan araştırmada hastaneye 04.01.2010 günü sgk il müdürlüğünün 04.01.2010 tarih ve 13533 sayılı yazıları ile maluliyet durumunun tespiti için geldiği hastaneden kendisine 127.00 tl tahsil edilmiştir. Ilgili daha sonra 02.04.2009 günü özürlülük durumunun tespiti ve özel amaçlı araç-ehliyet vb. Konularda özel olarak sağlık kuruluna girmiştir.kendisinden bu işlem için 127.00 tl. Tahsil edilmiştir.
29.07.2008 tarihinde il sosyal hizmetler müdürlüğünün 24.07.2008 tarih ve 3403 sayılı yazıları ile ağır özürlü olup olmadığı tespiti için sağlık kuruluna müracaat etmiş kendisinden ücret alınmamıştır.
Ayrıca ilgili 24.07.2008 tarihinde sgk il müdürlüğünün 24.07.2008 tarih ve 3403 sayılı yazıları ile ağır özürlü olup olmadığı tespiti için sağlık kuruluna müracaat etmiş ve kendisinden 111,50.-tl. Tahsil edilmiştir.
Aynı şahıs 30.01.2008 tarihinde yara örtüsü kullanımı için sağlık kuruluna müracaat etmiş kendisinden ücret talep edilmemiştir

konu ile ilgili yapılan araştırmada; sgk il müdürlüğü tarafından gönderilen ve ücret alınan sağlık kurullarının ücretinin sgk il müdürlüğünden hastanemizden ilgili tarafından alınacak fatura ile geri alabilecektir. Sgk tarafından nhastanemize yazılan yazıda da bu durum belirtilmiştir. özel ehliyet ve araç için girdiği sağlık kurulu için ise özel amaçlı olduğu için ücreti geri alabilme imkanı bulunmamaktadır. Bilgilerinize.​

iş kazası sonrası kontrol muayenesi şerhi ile emekli oldum ve kontrol muyenesi için bulunduğum ildeki kastamonu münüf islmaoğlu devlet hastanesine gitmiştim ve benden ücret alınmıştı bende şikayette bulunmuştum
arkadaşlar dün sgk dan aradılar yapılan işin yanlış olduğunu ve ücret alınmaması gerektiğini ve alınan ücretin tarafıma geri ödenmesini söylediler
dün hastaneye gittim ve yine sıkandal neymiş toplantı yapıp öyle karar vereceklermiş boşu boşuna hastaneye gittim birde beni sağa sola şikayet ediyosun diye itamda bulundular sgk memuruna durumu anlattım sen canını sıkma mecbur geri varecekler alınan ücreti dedi haftaya tekrar arıyacam sorun çıkarsa biz sgk olarak devreye gireriz dediler
ben de bu cesaretle 2009 nisan ayında ehliyet değişimi için aynı hastaneye müraacat etmiştim o zamanda para aldılar onu da dile getirdim ona da kendilerince haklı olduklarını söylüyorlar ve dün bende tekrar bimere şikayet olarak mail attım
inanın öyle kafamı bozuyolar hastaneyi mahkemeye verecem ama sizlerden teyit ve tecrübesi olan varsa ilgi almak istiyorum

bu arada üsttedi dilekçe ile ehliyet değişimi ile gitmiştim inşallah haklı olduğum anlaşılırda o zaman o memurların gözüne sokacam kararı haberlerede taşımak istiyorum bu olayı
star tv de çalışan erol beyle bir görüşme imkanı yakalyabilsem

Hayırlı olsun :)
Özellikle kurum sevki söz konusuysa hastaneler ücret talep edemez. bu çok net.

evet raporum geldi arkadaşlar ve kontrol şerhi kalkmış ve haklarımda bir kayıp olmadı

Üst Alt